Bearcake

torstaina, elokuuta 30, 2012

Mulla on jotenkin sellanen kutina, että olisin jo joskus aiemminkin jakanut teille tämän repseptin. Koetin koluta vanhoja tekstejäni, mutten sitä kuitenkaan bongannut. Ja kun en tajunnut silloin joskus, kun blogia aloin kirjoittamaan, että nuo tunnisteet vois olla aika kätsyjä. No, vihdoin kun tajusin niitä alkaa kääyttämään, niin ainakin itse löydän helpommin, mikäli jotain tarttee tarkastaa. Suunnitelmissa olisi siis käydä kaikki vanhat tyhmät tekstit läpi ja laittaa tunnisteet niihinkin. Mutta siis pidemmittä puheitta, tässä tulee reseptiä mun nuoruuden bravuurista. Mua pyydettiin tekemään tätä harvase viikko ja jossain vaiheessa osasin reseptin jo ulkoakin. Nyt on vähän tekeminen harventunut, mutta usein tämä takuuhyväherkku löytää tiensä tarjouluihin, kuten nytkin PartyLite-kutsuille.

Karhukakku

2 munaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
reilu 1tl kardemummaa
reilu 2tl kanelia
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
150g sulatettua voita

175 astetta n. 30min

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen hiljalleen ripottelet vaahdon joukkoon. (laita kardemummaa ja kanelia oman makusi mukaan)
3. Sulata voi ja lisää se maidon joukkoon. Tämän jälkeen vatkaa se taikinan joukkoon.
4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina sinne.
5. Uunista riippuen 30 min ylöspäin. Kokeile "kypsyyttä" hammastikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, on se valmis.


kuva: Janet

Niin herkullinen ja helppo kakku. Tätä ollaan kyllä aina kehuttu. Oletteko itse maistaneet tai tehneet tätä?

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Harvemmin tulee kuivakakkuja tehtyä (en edes muista koska viimeeksi, ehkä vielä kotona asuessa?!), mutta voisi kyllä joskus tehä, nekun olis aika helppoja.. Vasta jostain löysin ihanan kuuloisen sitruunakakun ohjeen, jota ajattelin että voisi kokeilla.

    Hih, mä olenkin joskus kun jotain täältä sun blogista haeskelin kans kaipaillut niitä tunnisteita ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivakakut on kyllä niin helppoja tehdä. Ja sitruunakakku on kans hurjan hyvää. Mikäli koet reseptin hyväksi, niin sähän varmasti jaat sen ;)

      Nonni, hyvä että vihdoin tajusin ottaa ne käyttöön ja tiedän, että joku ainakin niitä lukee ;D

      Poista
  2. Joo, söisin. Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista