Murea uuniliha

sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

Mä oon ollut tänään aika kuollut. Palaan huomenissa vähän enemmällä selityksellä, mutta nyt jakoon yks todella herkullinen resepti.


MUREA UUNILIHA

puikula köntsä Possun sisäfilettä
lihaliemikuutio
2prk ruokakermaa

Eikö näytäkin helpolta reseptiltä? Sitä tää on ja tää ruoka on niin äärimmäisen suussasulavaa. Ota possun sisukka huoneenlämpöön puolesta tunnista tuntiin ennen ruoan laittoa. Itse tykkään käyttää Pirkan possun sisäfile pitkulaa marinoituna, niin ei tarvitse mitään muuta kuin yhden lihaliemikuution. Poista lihasta kalvo ja viipaloi noin parin sentin paksuiksikso paloiksi. Paloittelun jälkeen hieman painelet tai nuijit lihan hieman ohuemmiksi. Ota marinadia pussista talteen suoraan uunivuokaan.



Kun pikkupihvit ovat nuijittuja, käytä ne pikaisesti kuumalla pannulla. Laita paistetut lihan kannelliseen uunivuokaan ja murenna joukkoon yksi lihaliemikuutio. Sen jälkeen kaksi purkkia ruokakermaa joukkoon. Tai ainakin sen verran paljon, että lihat ovat kokonaan nesteessä.



Sitten tuikkaat vuoan 175-200 asteiseen uuniin tunnista kahteen. Itse pidin sen lähes pari tuntia ja voin kertoa, että oli mureeta ja todella suussasulavaa lihaa. Kuvaa valmiista ruoasta muistin ottaa vasta sitten, kun puolet oli jo kadonnut parempiin suihin :D


Parasta muussin tai keitettyjen pottujen kanssa, ainakin meidän mielestä. Tätä ruokaa ei kannata alkaa tekemään kovin nälkäisenä, sillä ei jaksa odottaa tarpeeksi kauan valmistumista. Tässä on vähän niin, että mitä pidempään hauduttelet, niin sitä mureampaa lihaa tulee. On herkkua!

Nyt mä lähden taas levolle. Ette varmaan arvaa mikä taas vaivannu... Eipä ole vaikea veikkaus meikän kohdalla. Mutta ihanaa sunnuntai iltaa <3

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Ompas herkun näköistä! Aina tulee tollanen mötkö paistettua kokonaisena, mut ehdottomasti pitää kyllä kokeilla noinkin! :)
    Sulle olis myös haaste:
    http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2013/04/viisi.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, on meinaan hyvää :)

      Kiitos haasteesta ihana :) <3

      Poista
  2. Nam, kuulostaa hyvältä ja luulisi kelpaavan isännälle kans. Kokeiluun siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Täällä on yksi isännän lempiruoista :)

      Poista
    2. Tänään kokkailtu tätä, toimii! Tattista vaan :)

      Poista
  3. Aivan taivaallista! Ja tosi mureaa. En kelloa kattonu mutta reilu puolituntia oli setit uunissa. 5/5 *****

    VastaaPoista