Natusan, tuttu jo omasta lapsuudesta

keskiviikkona, marraskuuta 08, 2017

Mä olen testannut jo aika monta eri vauvatuotetta tässä reilussa 11 kuukaudessa. Omat suosikit on ehdottomasti valikoituneet ja tietysti ne, jotka tuntuu Oliverille sopivan parhainten. Tai no monta ja monta... Jos totta puhutaan, niin aika tosi vähän eri tuotteita mä lapseeni olen testannut. Nekin muutamat tuotteet on tarkoin valikoituja ja osa vielä odottaa testausta. Mä olen ollut melko tarkka siitä, mitä Oliverin iholle laitan. Omatkin tuotteet on käytännössä karsittu minimiin ja vaatteiden pesuaineetkin valikoitu nimenomaan pientä ihoa ajatellen. Itseäni voin kuormittaa vaikka millaisilla tököteillä, mutta lastani en. Näin ollen Oliverin iholle on päätynyt vain ne harvat ja valitut.

Muistaako kukaan omasta lapsuudesta jotain tiettyjä tuotteita mitä on ollut käytössä? Mä muistan. Äitini käytti sellaista pyöreässä purkissa, vaaleanpunaisella kannella olevaa voidetta minuun. Erittäin paksua rasvaa. Muistan meinaan joskus työntäneeni sormet sinne sekaan. Olikin niin ihana huomata, että sama merkki porskuttaa vauvatuote markkinoilla edelleen. Natusan, se on mulle tuttu jo omasta lapsuudesta. Olen mä ehkä merkkiä käyttänyt tässä aikuisvuosinani, mutta nyt vasta vauvan tulon myötä sitä oikein kiinnitti huomion. Natusan siis ehdottomasti pääsi myös meidän käyttöön. Olihan se jo tuttu ja turvallinen vuosien takaa.


Meidän Oliverin iho on ollut todella hyväkuntoinen ihan syntymästä asti. Neuvolassa ovat sitä monesti ihmetelleet. Neuvolalääkäri kirjoitti vielä erikseen neuvolakorttiin, "ihanan pehmeä ja hyväkuntoinen iho. Kaunis sävy". Isältä peritty, ihan varmasti. Mun iholla kun ei oikein kannata kehua... Ja Oliverin ihon sävy on kyllä huikea! Hän on paljon ruskeampi kuin minä ja moni on kiinnittänyt siihen huomiota. Ihon hyvän kunnon takia, sitä ei ole tarvinnut mitenkään ihmeemmin hoidella. Mitä nyt vaippaihottumaa ollut muutaman hassun kerran. Heti hoidettuna sekin katosi nopeasti. Ja talvivauvan saaneena, oli posketkin muutamia kertoa karheina. Niitä on välillä pitänyt sen takia hoitaa. Vaippaihottumaan käytin pääsääntöisesti aina Bebanthenia, mutta kerran todella pahaksi äityneena Natusan baby First touch sinkkivoide helpotti pientä peppua nopeasti. Sinkkivoide on erityisesti suunniteltu vastasyntyneen herkälle iholle, hajusteeton sekä väri- ja säilyntäaineeton. Olen muuten tuota sinkkivoidetta työntänyt omaankin naamaan. Toiminut finnejä hoidettaessa aika kivasti. ;) Karheille poskille Natusan baby Intense care repair cream on ollut huikea. Eipä sitäkään tarvinnut kuin parina iltana poskille sipaista ja kohta olivat taas kunnossa. Tämä on suunniteltu helpottamaan erittäin kuivaa ihoa ja sen kyllä huomasi. Teho oli välitön. Parissa päivässä karheus tosiaan kokonaan pois. Näin siis ainakin meidän Oliverin iholla. Tässä hoitovoiteessa on oliivipuunlehtiuutetta sekä E-vitamiinia ja tärkeitä mineraaleja. Nämä kaksi saavat multa ainakin täyden suosituksen.

Oliver on kova poika kylpemään. Hän rakastaa lutrata vedessä ja itkuhan siinä useasti pääsee, kun kylpyhetki on ohitse. Ihan pienenä muutamien ensikylpyjen jälkeen aloin tiputtaa ihan pari tippaa Natusan intense care baby oilia veden joukkoon. Vesi itsessään voi kuivattaa ihoa ja näin tuntui meilläkin käyvän. Pari tippaa öljyä vedessä ja kylvyn jälkeen poika oli niin suloisen pehmeä ja iho tuntui hyvin hoidetulta. Baby oil sisältää aloe veraa ja sitä suositellaankin levitettäväksi iholle kylvyn jälkeen tai kun iho tuntuu kuivalta. Mun mielestä muutama tippa vedessä oli helpompi kuin voidella pienokainen öljyllä. Toki pitää olla tarkkana, ettei vauva lipsu käsistä ja ettei vettä mene suuhun ja silmiin. Enää tämä ei siis toimisi, koska toinen pärksyttää vettä niin paljon :D Oliver kärsi myös vatsavaivoista ihan pienenä ja pierujumppa auttoi monesti. Muutamia kertoja tuli kuitenkin tämän öljyn avulla myös hierottua ja toimii siinä kuin unelma. Tämä öljy pääsee meillä myös avuksi meidän isompien hartia- ja selkäjumien hoitoon. Hieronta on itsellekin miellyttävämpää öljyn avulla.

Muuten en ole Oliverin ihoa sen kummemmin pessyt. Ei hän ole niin likainen saati hikoa niin, että ihoa tulisi pestä ihan kunnon saippualla. Mutta nyt kun meillä tuo vuoden ikä ja taapero aika alkaa, on varmaan pesuaineidenkin tultava pikkuhiljaa kuvioihin mukaan. Natusan Baby first touch bath pääseekin meillä sitten testailuun ensimmäisenä. Tämäkin pesuneste on suunniteltu vastasyntyneen iholle ja sopii niin ihon kuin hiusten pesuun. NO MORE TEARS-koostumuksen omaava pesuneste lupaa olla yhtä mieto silmille kuin puhdas vesi. Tämä mua itseä kiinnostaa kovasti. Varmaan testailen itsekin, onko se tosiaan yhtä mieto. Pesuneste on myös kehitetty minimoimaan ihoärsytyksen riskiä. Natusan baby intense care wash pesuneste sisältää myös oliivipuunlehtiuutetta sekä E-vitamiina ja mineraaleja kuten öljy. NO MORE TEARS lupaus on myös tässä ja tämäkin ainakaan testiin pääsee. Tämän pitäisi helpottaa kuivaa ihoa ensimmäisestä käytöstä lähtien. Meillä tämä siis saa odottaa omaa vuoroaan kuitenkin.


Yksi ehdoton suosikkini on Natusan baby first touch extra sensitive wipes puhdistuspyyhkeet. Näitä meillä on kulunut ja paljon! Näiden nimeen vannon ja puhdistuspyyhkeet ovat pelastaneet monen monta tilannetta! Nämä pyyhkeet ovat uudistuneet vuoden 2016 syksynä, mutta niistä aiemmista mulla ei ole kokemusta. Mutta nämä, nämä ovat niin hyviä! Pienen pojan peppu, suu ja kädet on putsattu näillä sen tuhannen kertaa jo. Yksi pakkaus on aina laukussa mukana. Uudelleen suljettava kansi takaa sen, että pyyhkeet pysyvät kosteina ja käyttökuntoisina. Kansi on helppo ja pystyt tekemään kaiken yhdellä kädellä. Avaamisen, pyyheen ottamisen ja sulkemisen. Sitä tämän suunnittelussa on kuulemma mietitty, koska käytännössä aina toinen käsi on varattuna vauvalle. On tärkeää, että pyyhkeitä saa otettua yhdellä kädellä. Puhdistuspyyhkeet on kehitetty nimenomaan vastasyntyneen herkälle iholle hellävaraiseen puhdistukseen ja nämä auttavat punoituksen ja ihoärsytyksen ehkäisyssä. Tässäkin NO MORE TEARS-koostumus, eikä sisällä hajusteita, alkoholia taikka saippuaa. Joko uskotte, että nää on huippuja? :D Kakkapylly on matkoilla putsattu monen monta kertaa näiden avulla. Näin isompana reissussa taas välillä putsattu käsiä ja suutakin. Eikä meidän iho ainakaan ole ollut näistä yhtään mikseenkään. Eli tuote on lunastanut meidän käytössä kaikki lupauksensa. Ja hei meikkaajat, näillä on ihan super helppo poistaa käsistä swatchit ;) Siihenkin olen näitä käyttänyt :D


Mutta jotain sitten meille äideillekin. Minä ainakin pesen käsiäni käytännössä ihan koko ajan ja ne ovat kuivahtaneet sellaisiksi rusinoiksi. Tarvitsen ehdottomasti omiinkin käsiin helpotusta. Lohkeileva iho ja verestävä olemus ei ole todellakaan hyvä ja kirvely inhottavinta. Käsien rasvaus on siis minulle ehdottoman tärkeää ja Natusan 24hour moisture hand cream on niin parasta. Ehdottomasti yksi parhaista testaamistani käsivoiteista. Kädet voivat paljon paremmin ja on helpottanut jopa mun psoriasis kohtia. Tämä imeytyy käsiin hyvin, joten ei tarvitse huolehtia, että kohta kaikki vauvan vaatteetkin on rasvattu :D Ja kyllä tuo hempeän vaaleanpunainen puteli vetoaa ainakin meikäläiseen ;) Pitäisikin ostaa toinen puteli, että olisi aina laukussakin mukana. Nämä viileämmät ilmat kuivattaa pesujen kanssa vielä enemmän ihoa. Välillä liikenteessä ollessa on meinaan inhottavaa, että pesun jälkeen käsiä jää kiristämään.


Meillä siis luotetaan Natusaniin, äidiltä tyttärelle ja tyttäreltä pojalle. Vai miten se meni :D Natusan onkin jo 65vuotta ollut markkinoilla, joten eipä ihme, että omakin äitini on tätä käyttänyt. Ja kuulemma toimi jo silloin kolkyt vuotta sitten mulla todella hyvin.

Ja hei tälleen vielä asiasta kukkapurkkiin. Meidän hoitotila toimii tosiaan meidän kodinhoitohuoneessa, joka odottaa omaa vuoroaan remontissa. En mielelläni siitä siis kuvia laittele, mutta siellähän me kökitään vähän väliä. Ja Oliverin hoitotuotteet nyt vaan sijaitsevat siellä. On toiminut tuo taso äärimmäisen hyvin tässä tehtävässä. Ja nuo purkit ovat viihdyttäneet Oliveria vaipanvaihdoissa sen tsiljoona kertaa. Putelit jaksaa ihmetyttää aina uudelleen ja uudelleen :) Puteli lasta ja sisältö äitiä.

*Natusan tuotteet saatu testiin

You Might Also Like

0 kommenttia