This and that

keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2011

Olipas todellakin mukavaa käydä pitkästä aikaa elokuvissa ja POTC-Vierailla vesillä oli hyvä. Sai nauraa ja nauttia muutenkin hyvästä leffasta. Suosittelen katsomista jos olet pitänyt edellisistäkin. Ei se silti välttämätöntä ole, mutta sitten pääset samantien kuitenkin osasta henkilöistä perille. Meille tulikin sitten lähdössä todella kiire, emmekä sitten kerinneet kuin pikaisesti nappaamaan Picnikistä patongit. Ihan hyväähän se oli, mutta olisi ollut kivempi käydä jossain ihan kunnolla syömässä. No nyt kävi näin, mutta silti kivaa oli. Seuraavaksi sitten odotellaan sitä HP-kuoleman varjelukset osa 2:sta. 13.7. on ensimmäinen esitys, mutta me varmaan odotetaan silti muutama viikko, että suurin kävijäjoukko on päässyt käymään. Ja meillähän tosiaan on sitten elokuu vapaata niin kerkiää hyvin käydäkin.

Tämän päivän IL:n sekä IS:n uutisissa on ollut muutama otsikko joka jäi mietityttämään itseäni melkoisen paljon.


Kopioitu Iltalehden sivuilta
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062913971247_uu.shtml


Julmaa bisnestä

Keskiviikko 29.6.2011 klo 01.02


Maailmalla laittomien koiranpentujen myyminen on miljoonabisnes. Myös Suomessa pentutehtailu on yleistä.
Pennun ostotapahtumaan tulisi suhtautua hyvin kriittisesti jo ennen pennun tapaamista, sillä suloisen pennun läheisyydessä arvostelukyky varmasti heikkenee. Kuvan tarha ei liity juttuun.
Pennun ostotapahtumaan tulisi suhtautua hyvin kriittisesti jo ennen pennun tapaamista, sillä suloisen pennun läheisyydessä arvostelukyky varmasti heikkenee. Kuvan tarha ei liity juttuun. (RAIMO ISO-ETTALA / AAMULEHTI)
Pentutehtailu tarkoittaa pentujen tuottamista mahdollisimman suurta voittoa tavoitellen.
Tällaisessa toiminnassa jää usein toissijaiseksi itse eläimen hyvinvointi. Pentuja saatetaan pitää nälässä, heidän liikkumatilansa voi olla rajattu vain pieneen koppiin ja pahimmassa tapauksessa eläimet kärsivät koko lopun elämänsä pentutehtaissa saamistaan vammoista ja traumoista. Edes emojen voinnista ei välttämättä pidetä huolta, he kun ovat hyödyllisempiä pennuntuotantokoneina. Emot saattavatkin joutua synnyttämään jälkeläisiä jopa jokaisen juoksuajan jälkeen.
Lemmikin ostaja harvoin ymmärtää rekisteröimätöntä pentua ostaessaan tekonsa mahdolliset vahingot. Kannattamalla laitonta pentuteollisuutta ruokkii koko systeemiä.
- Ottamalla ja "pelastamalla" sen kyseisen pennun sieltä tehtaasta ostaja vaan tekee tilaa seuraavalle tehtailtavalle, kertoo Suomen eläinsuojeluyhdistyksen liiton toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö. Hänen mukaansa ostotapahtumaan tulisi suhtautua hyvin kriittisesti jo ennen pennun tapaamista.
- Ymmärrän hyvin sen, että sillä hetkellä kun ihminen näkee ne nappisilmät, se ei voi enää jättää sitä pentua.
Pennun ostossa tulisi kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin jo heti myynti-ilmoitusta lukiessa. Pienimmästäkin pentutehtailuun viittaavasta vihjeestä tulisi viheltää peli kokonaan poikki.
Vastuu ostajalla
Pentutehtailijat ovat harjaantuneita rikollisia, eikä heitä ole helppo saada teoistaan vastuuseen. Pentuja myös tuodaan Suomen markkinoille ulkomaisista pentutehtaista, jolloin Suomen viranomaisilla ei ole asiaa eläinten kasvuoloja tutkimaan. Suurin vastavoima piileekin pentutehdasbisneksen rahoittajissa - pennun tulevissa omistajissa. Pentu tulee ostaa rekisteröitynä lailliselta myyjältä.
Helinä Ylisirniö muistuttaa, että halvan rekisteröimättömän pennun ostaminen saattaa lopulta koitua omistajalleen yllättävän raskaaksi huoleksi.
- Eläin voi olla niin pahasti sairas, että se voi kuolla käsiin. Ja sitä kautta myös ostaja kärsii. Siihen lemmikkiin kun ehtii tulla tietenkin heti vahva tunneside. Pennusta voi tulla myös tosi paljon yllättäviä sairauskorvauksia ja summat saattavat paukkua tuhansissa euroissa, Ylisirnilö varoittaa.
Asianmukaiset todistukset pennusta pitää olla olemassa vaikka pentua ei haluttaisikaan käyttää näyttelyissä.
- Kyllä se niin on, että jos laittomista pennuista kiinnostuneet ostajat loppuvat, myös tehtailu loppuu, Ylisirniö toteaa.
SAARA SHIKEBEN
saara.shikeben@iltalehti.fi


Jokaisen koiran omistajan sekä uuden ostajan tulisi mielestäni erittäin tarkoin katsoa, mistä pentunsa hankkii. Silloin lähes yhdeksän vuotta sitten, kun itse aloin koiraa etsimään, törmäsin muutamaan ihan kamalaan paikkaan, vaikkei paikka edes välttämättä ollut pentutehdas. Vaikka kuinka olisinkaan tahtonut jokaisen koiran kotiin viedä turvaan kyseisestä paikasta, en myöskään tahtonut maksaa maltaita huonosti pidetystä koirasta. Se, ettei koirien emää ole nähtävillä, on mielestäni iso miinus. Kyllä pentu tarvitsee emäänsä ihan viime hetkille saakka, kunnes luovutus tapahtuu, jotta se saa kunnon lähdön isoon maailmaan ja olisiha silti hyvä nähdä millaisesta emästä pennut ovat tulleet. Pentujen tulisi näyttää hyvinvoivilta ja puhtailta. Ymmärtäähän se, jos pennuista löytyy hieman kakkaa, sillä temmeltäväthän ne vaikka missä, jopa omassa ulosteessaan. Hyvä ja turvallinen elinympäristö, puhdasta vettä ja muutenkin siistiltä näyttävät paikat antavat paremman kuvan ostopaikasta, kuin pieneen tilaan ahdetut, erittäin huonokuntoiset ja kuivalta näyttävät pennut. Ja vaikka ei ihan näinkään olisi niin kyllä varmasti jokainen meistä osaa käyttää maalaisjärkeään sen verran, että tunnistaisi huonon ja epäilyttävän paikan. Sääli vain tulee jokaista pentua kohtaa, joka huonossa paikassa joutuu olemaan, mutta tottahan se on, että niin kauan kuin tehtailijoilta pentuja ostetaan niin niitä pentujakin sitten tehdään.  Muistakaa, että puhun vain omasta puolestani ja omia mielipiteitä sekä mielelläni kuulen teiltä jokaiselta teidän mielipiteitä asiasta. Oletteko te törmänneet tehtailijoihin tai onko teillä muuten vain tiedossa sellaisia paikkoja? Iltalehden sivuilta löytyy myös aiheesta keskustelua jos jotakuta kiinnostaa.

Toinen uutinen joka itseäni jäi mietityttämään löytyi IS:n sivuilta.


Kopioitu Iltasanomien sivuilta
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/taistelukoira-hyokkasi-koiran-ja-miehen-kimppuun---hyokkaaja-kuoli/art-1288398338783.html


Taistelukoira hyökkäsi koiran ja miehen kimppuun - hyökkääjä kuoli

Julkaistu: 28.06.2011 16:51, päivitetty: 28.06.2011 17:07
Jokelalainen Simo Koivula joutui taisteluun elämästä ja kuolemasta, kun omistajiltaan karannut jykevä bullterrieri hyökkäsi Koivulan ja hänen pienen terrierinsä kimppuun.
Nyt poliisitutkinnassa oleva tapaus sattui reilu viikko sitten sunnuntaina Tuusulan Jokelassa.


Koivula oli astelemassa koiransa kanssa kotipihaltaan kevyen liikenteen väylälle, kun molemmat havaitsivat hyökkääjän.
- Se juoksi kohti ja yritti käydä meidän koiramme kimppuun.
Koivula nosti pikaisesti koiransa syliin. Bullterrieri kohdisti silloin raivonsa häneen.
Koira hyppäsi Koivulaa vasten ja puri häntä hartioihin, käsivarsiin ja kylkeen.
- Se otti aina vauhtia ja hyppäsi uudestaan.
Koira ei suunnannut lahkeisiin. Koivula arvioi, että se olisi hyvin voinut päästä puremaan kaulaan. Hän yritti potkia koiraa kauemmaksi, mutta 30-40 kilon painoinen bullterrieri ei hievahtanut potkuista.
Vaimo kuuli äläkän pihalle ja sai haettua Koivuloiden terrierin turvaan. Hänen miehensä kamppailu bullterrierin kanssa eteni samaan aikaan painiksi.
- Ajauduimme ojaan, ja pääsin siinä koiran päälle.


"Taistelu oli elämästä"

Koivula sanoo pitäneensä koiraa kiinni henkensä edestä. Hänelle tuli tunne, että koira ei ollut luovuttamassa, ja taistelu oli elämästä. Hän sai otteen koiran kaulasta ja kaulapannasta.


Vaimo oli hälyttänyt heti poliisin paikalle. He tulivat kymmenen minuutin matkan päästä. Vielä kun partio tuli paikalle, Koivula ja koira makasivat maassa, koira otteessa miehen alla.
Koivulan vaimo pyysi poliiseja tulemaan apuun. Tässä vaiheessa veri jo valui Ismo Koivulan käsistä koiran päälle ja maahan.
Koivulan mukaan poliisit eivät tuntuneet tietävän, mitä koiralle voisi tehdä. Toinen poliisi haki partioautosta sähkölamauttimen. Sitä ei kuitenkaan voitu käyttää, sillä Koivula ei voinut päästää koirasta irti.
Samassa paikalle ajoi autolla kaksi miestä, nuorempi ja vanhempi, isä ja poika. Vanhempi oli todennäköisesti koiran omistaja, koska koira oli päässyt irti heidän kotoaan.
- Poliisi sanoi nuoremmalle, että käykää hakemassa se pois, kun kerran teidän on. Hän ei tuntunut uskaltavan tulla väliin.
Nuorempi mies haki lopulta talutushihnan autostaan. Kun Koivula nyt lopulta pystyi hellittämään otteensa koirasta, se ei enää liikkunut.
Bullterrieri todettiin paikan päällä kuolleeksi.
Tapauksessa epäillään nyt rikosta tai rikkomusta puolin tai toisin. Koiran omistajaa epäillään järjestyshäiriöstä. Koivulaa puolestaan epäillään eläinsuojelurikkomuksesta.


Karkuun avoimesta ovestaKoiran omistaja, virolainen mies, sanoi poliisille, että koira oli päässyt karkuun heidän kotoaan asunnon avoimesta ovesta.
Koivulan mukaan hänellä ei ollut vaihtoehtoja. Häntä kauhistuttaa ajatus, että koira olisi tullut paikalle toiseen aikaan ja juossut pihalle asti.
- Meillä on välillä lapsenlapsiamme leikkimässä pihalla.
Bullterrierit on jalostettu aikoinaan härkätaisteluita varten. Koivula haluaisi herättää keskustelua siitä, onko yleensä tarpeen ja turvallista pitää tällaisia vaarallisia taistelukoiria kotioloissa.
- Mielestäni heiltä pitäisi vaatia jonkinlainen "ajokortti".
Omistaja oli Koivulan mukaan todennut paikan päällä, ettei koira ole aiemmin käynyt ihmisten kimppuun.


- Ihmettelen vain, että minkä kimppuun se sitten on käynyt.

You Might Also Like

0 kommenttia