Rämägrillin pelastus

keskiviikkona, kesäkuuta 22, 2016

Yhteistyössä Indiedaysin ja Sagan kanssa

Meillä vähän venähti tänä vuonna grillikauden avaus. Tai meillä on oikeastaan aika hyvä syykin sille. Meidän grilli on sen verran vanha, ettei oikein tee mieli tehdä siinä ruokaa. Se alkaa näyttää siltä, että on todellakin parhaat päivänsä jo nähnyt. Mutta onneksi pääsin ottamaan osaa Sagan kampanjaan ja sain huikeita vinkkejä ja näin ollen saimme otettua meidän kämäsen grillin vielä käyttöön.

Grillauskelit eivät nyt oikein ole olleet meidän puolellamme, mutta viime sunnuntaina aurinko onneksi näyttäytyi pilvien ja sademäärän takaa ja mehän pistettiin heti valmistelut käyntiin. Me pähkäiltiin tovi, että mitä herkkuja meillä tekisi oikein mieli ja hampparit vei lopulta voiton ihan mennen tullen. Samalla pistettiin kyllä perunanyytit paistumaan, että saan seuraavaksi päiväksi töihinkin evästä. Niksu on meidän oma grillimestari, minä teen yleensä vain valmistelu työt.



Sagalla on valikoimassa vahvaa foliota, leivinpaperia arkkeina ja pitkänä pötkönä sekä ihania eväspusseja, jotka mulla ovatkin olleet nyt jokapäiväisessä käytössä. Folioon tein perunanyytit. Pilkoin perunat sopivankokoisiksi ja heitin päälle pesto-basilika tuorejuustoa. Oi nam, sanon vaan :D Perunanyytit meni grilliin hyvissä ajoin, koska ne tarvitsevat pisimmän paistoajan. Sitten tein muut valmistelut kuntoon.


Nyyttien laittaminen grilliin ei tuottanut ongelmaa, koska ruoka oli hyvässä suojassa folion sisällä. Kaikki muu tuottikin sitten vähän pohdittavaa, kun ei siihen rämägrilliin olisi mielellään mitään halunnut laittaa. Onneksi Sagalla oli tähän ihan mielettömän huikea vinkki! Tein tämän ohjeistuksen mukaan meille grillausalustan, ja näin kaikki ruoat säästyivät meidän grillin lialta ja grilli uudelta lialta. Meidän grillimaisteri oli tosin alkuun hieman skeptinen, että toimiiko tuollainen folio-leivinpaperi alusta muka oikeasti. Sitähän sitten lähdettiin innolla testaamaan.


Alustat oli todella näppärä tehdä ja teinkin niitä kaksin kappalein. Kaikki varusteet tarjottimelle ja eikun grillaamaan.



Nyytit suhisivat grillissä jo hyvää vauhtia ja Niksu alkoi paistamaan hampparin osia. Ensimmäisenä testattiin grillialustalla hampurilaissämpylät. Ja kyllä ne vaan kuulkaas siinä erittäin hyvin paistui. Sai oikein rusketustakin pintaan. Ainakin näiden kanssa toimi ihan superisti.


Sitten vuorossa oli tuoreet anankset ja pekonit. Siinä me molemmat toljotettiin paistumista. Kyllä vaan, grillausalusta toimii moitteetta ja on oli jopa parempi tapa tehdä pekonit ja ananakset. Pihvejä maisteri halusi testata tuossa vain yhden, skeptinen kun silti oli. Pihvi kuulemma hänen mielestään kaipaa todellista grillikosketusta. En alkanut väittelemään, mulla kun tuohon hommaan ei ole minkäälaista tatsia. Kyllä se paksu naudanjauhelihapihvikin siinä kypsentyi, mutta kuulemma siitä jää sellainen tietty juttu puuttumaan. En tiedä mikä se on, mutta mulle se kelpasi moitteetta ;)


Isännän ja emännän ruoat on meillä monesti kovin erinäköiset. Minun on hillitympi, enemmän kasvispainotteinen, siinä missä tuo armas grillimestarini pistää triplalihalla ja kasviksia hillitysti :D Mutta miten hyviä nämä olivatkaan! Kahdella eri majoneesilla, cheddar-juustolla, tuoreella ananaksella ja kunnon naudan jauhelihapihvillä täytetty hampurilainen oli niin mehukas ja suussa sulava, että kuvia katsellessa himo palasi :D Kyllä maar kotitekoiset burgerit voittaa kaikki pikaravintoloiden vastaavat.


Minulle riitti ihan vain yksi hamppari ja olin aivan totaalisen täynnä. Niksulle upposi vielä toinen ja hän käyttikin hampurilaisten syömiseen Sagan eväspussia. Näin hän säästyi syödessä turhilta sotkuilta ja hamppari pysyi hyvin kasassa. Minun pieni ja sievä versio oli helppo syödä sinällään :D


Tietysti grilliruoan päälle kuuluu syödä jotain ihanaa kesäherkkujälkkäriä ja laitoinkin sulamaan edellisvuoden mansikat ja mustikat. Hetki lasketeltiin hamppareita ennen jälkiruoan valmistusta. Surautin vaniljavaahtoa marjojen kanssa tarjottavaksi. Kärsiikö kukaan muu teistä sähkövatkaimella tulevasta sotkusta? Mä en käsitä, miten ne kaikki roiskeet voikin lentää niin pitkälle astiasta. Sagalla oli tähänkin ihan supervinkki. Miten mä en tällaistakaan ollut aiemmin tajunnut. Pala leivinpaperia, vatkulat siitä läpi ja eikun surruttamaan. Eipä tullut sotkua, ei sitten yhtään. Säästyi vatkaimen pohjakin roiskeilta. Ihan huikea vinkki ja tämä jää meillä kyllä vakio käyttöön. Samoiten tuo grillialusta, oli meinaan niin kätevä kaveri. Sagan sivuilta löytyy vaikka kuinka monta hyvää vinkkiä tuotteiden käyttöön, joten kannattaa käydä hakemassa parhaat vinkit itselle talteen.



Kiitos siis Sagalle näistä vinkeistä, ehkä me pärjätään tällä rämägrillillä vielä tämä kesä. Josko sitä sit ensi vuonna jo panostaisi uuteen ;)

*Sagan tuotteet saatu kampanjan kautta testiin

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Saatko ihan vain veitsen avulla ananaksesta noin kauniit renkaat aikaiseksi vai onko sinulla tähän jotain kikkakolmosta? :D

    VastaaPoista
  2. Namiiii!! Mä rakastan grilliruokaa ja voisin syödä sitä päivittäin :)

    VastaaPoista
  3. Oi miten ihanilta teidän grilliherkut näyttääkään! Meillä oli pari vuotta sellanen viritelmägrilli, rengaspoltin ja parila vaan. Nyt ostettiin uusi ihan oikea grilli mutta kukaan ei ole koonnut sitä vielä kun ei ole ehtinyt, vasta neljä viikkoa odottanut kokoamista.. :D No, jos juhannuksena viimeistään tulisi valmista ;)

    VastaaPoista
  4. Me tehtiin kanssa eilen hampurilaisia. Mutta ei mitään ihmeellisiä, kurkkua, tomaattia ja kastiketta naudanlihapihvin kanssa. Mutta tosi hyviä olivat <3

    VastaaPoista
  5. Tuollaisia eväspussukoita on pakko hankkia. Tykätään itse tehdä hamppareita, mutta kuten sanoit, se voi olla sottaista puuhaa.
    Ihanan näköisiä teidänkin burgereista tuli.
    Kivaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista