Movies pt.4

keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2011

On taas aika päivittää katsottuja elokuvia. Niitä onkin jo vähän kertynyt.

STONEGerald "Stone" Creeson on häikäilemätön rikollinen, joka istuu vankilassa petoksesta. Hän aloittaa psykologisen pelin valvojansa Jack Mabryn kanssa päästäkseen ehdonalaiseen vapauteen. Kun hän sekoittaa peliin myös vaimonsa Lucettan, motiivit alkavat hämärtyä ja on mahdoton tietää kuka manipuloi ketä.Päärooleissa Oscar®voittaja Robert de Niro ja Oscar®ehdokas Edward Norton. He edustavat lain molempia puolia, jossa rajat hämärtyvät. Onko syyllinen se, jota ei ole tuomittu koskaan, vai se, joka löytyy kiven sisältä ...

- Meillä oli näyttelijöiden perusteella melkoiset odotukset kyseiseltä leffalta, mutta juuri ja juuri tämän jaksoi katsoa. Ei ollut todellakaan kummoinen pätkä. Jotenkin jäi ihan auki eikä juoneen päässyt oikein kunnolla kärryille. Takakanne teksti antoi ymmärtää ihan jotain muuta mitä todellisuudessa sitten tapauhtui. Ei tarvitse katsoa enää koskaan uudelleen.

PLANEETTA 51


Planeetta 51:n asukit kokevat vihreän elämänsä hurjimman yllätyksen, kun heidän takapihallensa tipahtaa alus suoraan avaruudesta ja vieläpä kesken parhainta grillausaikaa. Muukalainen on nimeltään Chuck - reipas astronautti ja tyttöjen idoli planeetalta Maa. 51:n asukit luulevat Chuckia invaasiohirmuksi, jolla on pahat mielessään. Tästä alkaa hurja seikkailu takaa-ajoineen ja kommelluksineen, jotka naurattavat niin isoja kuin pieniä katsojia.

- En muista lopusta yhtään mitään, sillä tyyny oli pään alla kovin pehmeä ja silmät senkun sulkeutuivat. Ihan hauskalta tämä vaikutti, mutta ei silti yllä ihan hauskimpiin piirrettyihin.

AGNOSIAJoana Prats kärsii harvinaisesta aistit sekoittavasta sairaudesta, agnosiasta, jossa hänen aivonsa eivät pysty käsittelemään normaalisti mitään kuultua ja nähtyä. Ainoana tärkeän salaisuuden tuntevana Joana joutuu uhkaavan suunnitelman uhriksi, jossa hänen sairauttaan käytetään häikäilemättömästi hyväksi. Piinaavan trillerin sekaan ujutetut käänteet saavat katsojankin epäilemään aistejaan...

- Mikä pettymys! Me todellakin luulimme vuokranneemme todella piinaavan trillerin, mutta väärin luultiin. Ensinnäkin emme edes huomanneet, että kyseessä ei ollutkaan perus Hollywood leffa vaan espanjalainen teos. Ei kieli häirinnyt yhtään, olenhan vanha Serranon perheen seuraaja, mutta muuten todella laimeasti tehty. En pelännyt kertaakaan, en epäillyt omia aistejani eikä tämä ollut lähellekkään piinaava. En suosittele.

SKYLINEAurinko nousee kaksi tuntia liian aikaisin, ja taivaalla näkyy outo valoilmiö. Silloin ryhmä kavereita näkee kauhukseen, että Los Angelesin asukkaat vedetään kaduille ja imetään valtavaan avaruusalukseen, joka leijuu kaupungin yllä. Tankeilta, androideilta ja pelottavilta olioilta ei voi suojautua, joten on vain yksi mahdollisuus jäädä henkiin: pitää käydä vastaiskuun!Strausen ihmeveljekset, jotka loivat mullistavat erikoistehosteet muun muassa elokuviin 2012, Iron Man 2 ja Avatar, ovat tehneet räiskyvän ja toiminnan täyteisen scifiseikkailun, joka saa Independence Dayn näyttämään lällyltä!

- Independence Day ei kyllä ole lälly tähän verrattuna. Ihan kelpo filmi, mutta jotain jäi mielestäni tästä puuttumaan. Melko mielenkiintoisesti loppui ja jäi tuntumaan siltä, että saattaa tulla jatko-osa. Kyllä tämän katsoi, mutta ei silti parhaasta päästä tämäkään.

NAPAPIIRIN SANKARIT
Jannelta ei onnistu oikein mikään. Kun avovaimo Inari lähettää miehen ostamaan halpaa digiboksia, nekin rahat tulee juotua Kapun ja Räihäsen kanssa. Inarin mitta tulee täyteen, ja hän uhkaa muuttaa siltä seisomalta etelään. Janne säikähtää ja lupaa hankkia Inarille aamuun mennessä digiboksin. Janne ystävineen heittäytyy mahdottomalta tuntuvaan seikkailuun. On hankittava rahaa bensaan ja digiboksiin sekä löydettävä kairan keskeltä kodinkoneliike, joka myisi kohtuuhintaisen perusboksin keskellä yötä. Yön aikana kaverukset joutuvat pistämään kaikkensa peliin yhden sähkölaitteen ja ennen kaikkea Jannen onnen eteen. Dome Karukosken neljäs elokuva Napapiirin sankarit on seikkailukomedia ja romanttinen road movie halki Lapin ja suomalaisen miehen sielunmaiseman.

- Olenhan varmasti jo maininnut, että me ei olla niinkään suomalaisten elokuvien suurystäviä, mutta Napapiirin sankarit oli kyllä hyvä! Jasper Pääkkönen kyllästyttää näyttelijänä, mutta Jussi Vatanen on todella pirteä "uutuus" näyttelijä. Tykkäsin hänen roolistaan Putouksessakin. "Buenos stardesta vaan, ai member juu. Saletisti natsaa!" Olin todella yllättynyt leffasta, sillä valmiiksi oli jo pienoinen epäilys jaksaako tätä edes katsoa. Toisin kävi, minä ainakin tykkäsin.

ITSE ILKIMYS
Onnellisella esikaupunkialueella hyvin hoidettujen pihojen ja valkoisten säleaitojen katveessa kohoaa musta talo, jonka pihanurmikko on kuollut. Se on Grun salainen piilopaikka, jossa hän lymyää pienten keltaisten kätyreidensä kanssa valmiina VALLOITTAMAAN MAAILMAN! Kutistus- ja jäädytyssäteillä sekä maa- ja ilmataisteluaseilla varustautunut Gru on valmis kukistamaan jokaisen, joka osuu hänen tielleen. Mutta kun kuvioihin tulee kolme orpotyttöä, jotka päättävät tehdä hänestä isänsä, Grun maine superroistona alkaa horjua.

- Meillä on Itse Ilkimys pyörinyt jo kolme kertaa. Ensin katsoimme miehen kanssa, toisen kerran minä katsoin kummilasten kanssa ja kolmannen kerran lapset katsoivat yksin. Keltaiset pikku-ukkelit piti niin hauskaa ääntä, että ne varmasti naurattivat mua eniten koko elokuvassa. Muutenkin tämä oli hauska, sopii kivasti myös hieman vanhemmille. Mutta kyllä tämä oli muutenkin hauska. Suosittelen katsomaan :)

HARRY POTTER JA KUOLEMAN VARJELUKSET osa. 1


Odotettu seitsemäs ja viimeinen seikkailu Harry Potter -elokuvien sarjassa nähdään valkokankailla kahdessa osassa. Pääosissa nähdään elokuvasarjasta tutut tähdet Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson.Sarjan päätöselokuvan ensimmäisessä osassa Harry, Ron ja Hermione lähtevät suorittamaan lähes mahdottomalta tuntuvaa tehtävää: heidän on löydettävä ja tuhottava hirnyrkit, avaimet Voldemortin kuolemattomuuteen. Ilman velhokoulun opettajien apua kolmikko joutuu tukeutumaan toisiinsa enemmän kuin koskaan ennen. Velhomaailmasta on tullut vaarallinen paikka kaikille Voldemortin vihollisille. Hänen kätyrinsä kuolonsyöjät ovat vallanneet taikaministeriön ja jopa Tylypahkan velhokoulun. Heidän tärkein tehtävänsä on kuitenkin jäljittää Harry Potter, jonka Voldemort haluaa saada kynsiinsä. elävänä!

- Eipä onneksi ole enää kauaa odottamista, että viimeinen osa tulee teattereihin. Potterit ovat tulleet vain jännittävimmäksi loppua kohden ja en tosiaan osaa yhtään edes kuvitellakaan miten tämä sarja loppuu. Kirjojahan en ole lukenut, vaikka olen harkinnut monesti. Ensimmäinen osa mulla on kirjana, mutta en ole tainnut sitä edes koskaan avata. Twilightissakin olen tykännyt enemmän kirjoista, vaikka elokuvat ovatkin olleet hyviä, siksi olen miettinyt myös Pottereiden lukemista. Suosittelen kyllä katsomaan kaikki Potterin osat, me meinataan ostaa sitten kaikki, kunhan ilmestyisivät yhdessä boxissa. Tämä siis oli hyvä.
BLACK SWAN


Oscar® :in roolistaan voittaneen Natalie Portmanin tähdittämä ja Darren Aronofskyn ohjaama provokatiivinen psykologinen trilleri innostutti yleisön ja kriitikot ympäri maailman, tehden siitä vuoden elokuvatapauksen. Portman tekee elämänsä roolin Ninana, tyrmäävän lahjakkaana, mutta henkisesti pelottavan epätasapainoisena balleriinana lähellä läpimurtoaan. Ninan todellisuudentaju alkaa kuitenkin hämärtyä, kun baletin taiteellinen johtaja painostaa häntä roolissaan miltei katkeamispisteesen ja uuden viettelevän kilpailijan ilmestyessä kuvioihin. Ensi-illan lähestyessä uuvuttava täydellisyyden tavoittelu saa hänet menettämään otteensa todellisuuteen, syösten hänet keskelle painajaista, jossa uhattuna ei ole enää pelkästään hänen mielenterveytensä...vaan hänen henkensä.

-Kriitikoiden ylistämä ja monenlaista arvostelua saanut elokuva ei kyllä minulta saa plussia. Tiedän tanssiharrastuksen olevan kovaa, varsinkin baletin ja se on sitten lähes koko elämä kun sitä harrastaa ammatikseen. Elokuvan alusta asti kauhean ahdistava ja ankea tunnelma oli todella luotaan työntävä ja mieheni sanoikin moneen kertaan, ettei kauheasti kiinnostaisi katsoa. Loppuun asti silti katsottiin, mutta olen kyllä sitä mieltä että tämä jakaa mielipiteet eri suuntiin. Minua tämä ei niinkään iskenyt. Suosittelen jokaisen tekemään oman mielipiteen.

kuvat: google.fi
lainatut tekstit: filmtown.fi

Onkos teillä mitään elokuvia joita suosittelisitte? Tai mitkä ovat lempi elokuvianne? Ajattelin jossain vaiheessa julkaista omat suosikkini, mutta olisi kiva kuulla jotain uusiakin :)

You Might Also Like

0 kommenttia