Helpotus! ko?

tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Mulla alkoi vähän ennen yhtä pamppailemaan sydän ihan kamalaa vauhtia. Jännitys iski ihan yks kaks. Lääkärin soittoaika olisi minä hetkenä hyvänsä. Olin käynyt päässäni kaikki mahdollisuudet läpi, jopa ne worst case scennariot. Mitä mä tekisin, jos vaikka saisin kuulla, että mulla on kasvain? Tai miten ottaisin asian, jos kuulisin, ettei mussa ole mitään fyysistä vikaa, sulla nyt vaan särkee päätä? Tai mitä jos mulla olisi vaikka pullottava verisuoni (mikskä sitä ikinä sanotaankaan), joka voisi repeytyä milloin vaan ja sit henki pois? Tai niitä matoja aivoissa, kuten unissakin näin? Lopulta mä turhauduin kaikkiin kysymyksiin päässäni. Mitä sitä turhaa miettimään. Siellä joko on jotain tai sit ei ole. Ja luojalle kiitos, multa ei löydetty pääkopasta mitään poikkeavaa! Ei kasvainta, ei tukosta, ei matoja tai mitään muutakaan poikkeavaa. Ensimmäisenä mut valtasi helpotus. Turhaa olin taaskin maalaillut piruja seinille, mä olen periaatteessa terve kuin pukki. Sit niitä kysymyksiä vasta alkoikin tulla ja taisin keskeyttää lääkärin sen tuhannen kertaa kysymyksilläni. Neurologi oli nyt sitä mieltä, että Triptylit kokeiluun, fysioterapiaan ja venyttelyä, venyttelyä ja vielä lisää venyttelyä. Ja ainiin, kaulan lihaksien vahvistamista. Hän arveli, että mulla on vain niin tukossa ja jumissa kallonpohjan syvät lihakset/ muita syviä lihaksia ja ne kun on jumissa, säteilee se mun päähän joka aiheuttaa kierteen, kun jännitän niskoja vielä enemmän. Kuulostaa todellakin mahdolliselta mun tapauksessa, mutta milläs tän sit saa pois? Hän määräsi mulle Voltaren-tulehduskipulääkkeitä ja sitä Triptyliä. Omalle lääkärille pitäisi varata aika ja sit suunnata sinne fysioterapiaan. Hieronnassakin saa käydä, mutta se ei välttämättä auta.

Mä olen tällä hetkellä sekä helpottunut, että turhautunut. Tiedän sen, ettei mun päässä ole fyysisesti mitään poikkeavaa. Kuitenkin mulla on vaiva, joka ei ole mikään kaikista mielyttävin. Lääkäri ei osannut sanoa, että saadaanko me kipua koskaan kunnolla pois. Mullahan on kuitenkin migreeni vaivana, joten se vaan saattaa lisätä tätä lihaspäänsärkyäkin. On mulla tässä vaiva. Ja niin, kyselin myös siitä, kun mulle nuo lääkkeet ei oikein tehoa, että mites sen kanssa tehdään, niin pitää vaan kokeilla. Voi olla että auttaa ja voi olla ettei. Voltarenia saan ottaa vain kovan kivun tullessa ja Triptyliä pitäisi kokeilla minimissään kolme kuukautta. Mä kun en niin kovin mielelläni nyt söisi vaan noita lääkkeitä. Mulla tulee niistä vain vatsa kipeeksi, eivätkä ne auta. Tai enhän mä varma ole, mutta eipä noi muutkaan lääkkeet ole tehonneet. Ja sit sinne fysioterapiaan. Meidän kunnassa ei kuulemma ole vapaita aikoja sitten seuraavaan puoleen vuoteen, että se on niin tukossa kun olla ja voi, että mun pitäis varmaankin tilata aikaa yksityiselle. Ette sattuis tietämään, paljonko sellanenkin kustantaa? Oli miten oli, niin näillä mennään nyt eteenpäin. Helpotus ainakin siinä suhteessa, ettei sieltä löytynyt mitään hengenvaarallista. :)

kuva: google.fi

Nyt siis turhat manailut pois ja aletaan vain tekemään sellaisia asioita, mitkä mahdollisesti helpottaisivat oloa ja jotain, mikä aukaisisi näitä jumeja pois. Ajatellaan siis vain positiivisesti. Ehkä tää joskus helpottaa :)

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Fysioterapiasta tiedän sen verran, että täällä meillä päin tais kertamaksu olla jotain 40e luokkaa, josta sitten vähennetään ne kela-korvaukset. Tämä oli siis kyllä selän fysioterapiaa ja riippuu tietty paikastakin :) ei ole minusta kovin kallis kun omasta terveydestä on kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei toi 40€ kovin kamala summa ole. Onko se kunnallisessa vai yksityisessä? Mulla oli vaan jotenki sellanen fiilis, että hintaa oli 100€ ylöspäin.

   Poista
 2. Kokeilet nyt niiden lääkärien ohjeiden mukaan lääkkeitä ja sitä fyssaria. Toivotaan todella hartaasti että auttaa.

  Onneksi kuitenkin mitään vakavaa ei ollut, oon todella iloinen sun puolesta vaikka harmi että vaiva jää taas vähän auki kuitenkin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tosiaan nyt vaan kokeilla. Tai ainakin sitä fysioterapiaa ehdottomasti.

   Kiitos sulle ihanalle taas kerran ♥ Itsekin olen kyllä iloinen, ettei tää periaatteessa ole mitään vakavaa, mutta viheliäinen vaiva jota ei ainakaan ihan hevillä saada pois.

   Poista
 3. Onneksi ei mitään vakavaa löytynyt!! :) Mäkin suosittelen nyt vaan kiltisti kokeilemaan niitä lääkkeitä ;) Töissä olen huomannut kuinka oikea lääkitys voi tehdä ihmeitä, tosin eri vaivaan kuin sulla mutta kuitenkin. Jos toi lääke onkin se joka auttaa, niin kuinka huimasti sun elämänlaatu voiskaan parantua, kun ei ole jatkuvaa, välillä lähes invalidisoivaa päänsärkyä riesana. Ja ainahan sen lääkityksen voi sitten lopettaa jos ei auta. Toivotaan kuitenkin että apu löytyy jostakin, fyssarilta (ei muuten hajuakaan hinnoista..), lääkkeistä tai muualta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, pitää olla nyt vaan iloinen siitä :) Koetan olla kiltti tyttö ja ottaa lääkärin suosittelemat nappulat ja kokeilla, josko niistä olisi apua. Mut sitä fyssaria mä kyllä ajattelin ehdottomasti kokeilla. Toivon kyllä todella, että jostain se apu nyt vihdoin kuitenkin löytyisi. Mä alan todellakin menettää uskoni siihen, että saisin joskus olla ilman särkyä.

   Poista
 4. Mahtavaa ettei mitään vakavampaa löytynyt!! Taidetaan siis kärsiä suht samasta vaivasta; kallonpohja + migreeni + yleinen niskajumi. Ja hei on unohtunut kertoa se venytys minkä sain! Se on sellanen, et istut hyvällä tuolilla selkä suorana. Taivuta leukaa kiinni rintaan ja samalla ajattele venytystä takaraivosta eteen ja ylöspäin. Venytä niin kauan kuin pystyt. Itsellä rupee jo hetken jälkeen tähtiä näkymään silmissä mutta tuo on ainut mikä mua on nyt auttanut. Kannattaa kokeilla! :)

  Ihanaista joulua ja päänsärytöntä ensi vuotta sulle ihana <3

  VastaaPoista