Hiki hatussa ja sulaa vahaa

keskiviikkona, kesäkuuta 26, 2013

Nyt on kuuma! Siis todellakin kuuma!

Hiki valuu, suola maistuu huulilla ja varjoisista paikoista alkaa tulla taistelu. Onneksi sisällä töhöttää täysiä ilmalämpöpumppu, tuttavallisesti Ilpu. Se on tällä hetkellä ihan hirmuisen hyvä kaveri. Naapurikin tykästyi ja hommas oman Ilpun kotiinsa. Kyllä se vaan auttaa tähän oloon. Harvinaista meillä, että koira haluaa sisälle. Kyllä se pönttö pyrkii takapihalle, kunnes kohta on oven takana tulossa takaisin sisälle. Kissa ei vissiin vaan hoksaa, että sisällä on kivempi. Sinne se ulos jäi, läähättämään. Pitänee sekin hakea tuolta paahteesta turvaan sisälle viilentymään. Sekin pönttö aloittaa vaan sen ulos maukumisen samantien. Löytyyhän tuolta varjopaikkoja, onneksi, mutta niissäkin soijaa vaan pukkaa.

Meidän kesähuone (eli siis katettu terassi) on kuin pätsi. Pahempi kuin sauna. Siellä nyt ei viihdy erkkikään. Kynttilätkin koettavat karata. Ne ovat ihan sulia. Tuoksu on kyllä huumaava ja saman ovat tainneet huomata lentopöttiäiset. Ampparit ja kimalaiset tuntuu viihtyvän tuossa katon rajassa. Toivottavasti eivät ole tekemässä sinne pesää. Enhän mä muuten enää pääse ulos :D Kunnon pelkokerroin takapihalla :D


Taisi olla ehkä toinen kerta eläessani, kun näin kissan läähättävät. Cata se oli ensimmäiselläkin kerralla, kun höntti halusi pentuna tulla meidän kanssa saunaan. Se on kyllä sellanen utelias marakatti. Ja äänekäs. Se tykkää joko jutella muuten vain tai sitten se itkee ulko-oven takana ulospääsyä. Hiljaa se on varmaan vain silloin, kun nukkuu. Muuten on kehräämässä sylissä :D
Tarea se myös tykkää välillä härnätä. Vaanii ja hyökkii, kun toinen sitä vähiten odottaa. Tänä kesänä olen muuten huomannut ensimmäistä kertaa, että Tarella alkaa tuota ikää olla. Se mieluummin vain on. Nuorempana sen piti olla koko ajan menossa. Askel tuntuu myös näin kuumalla painavan. No kyllähän se itse kullakin.
Tare tykkää golfpalloista. Ne on suuhun niin sopivia. Tennispallo suussa taitaa olla vähän hankala mennä, mutta golfpallo on just sopivan kohoinen. Kova se kyllä on, mutta Tare tykkääkin kannella vain sitä mukanaan.

Huomaako mun jutuista, että lämpö on tainnut pehmentää mun pään? :D Ainakin ihan sellainen olo mulla on. Töissä kun mulla ei ole edes mitään ilmanvaihtoa. Päätä onkin jörninyt sitä mukaa.


Nyt mä lähden ripustamaan pyykit tuonne pätsiin. Ne ainakin kuivuvat siellä ihan hujauksessa. Niin taidan kuivua minäkin. Eikös tällä kelillä ole suotu syödä vähän jäätelöä? Pitäähän sitä itseään jotenkin saada sisäisestikin viilennettyä, ettei totaalisesti ala kiehumaan. Vai miten on? Vettä on ainakin tankattava kaksin käsin. Muistakaa tekin nesteytys, ettei käy köplästi.

Mitäs teidän kuumaan päivään kuuluu? :)

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Tänään on ollut kyllä melkoisen lämmin :D Ihana päivä vaikka lenkillä tuntuikin jo vähän ahdistavalta ja tollasia Ilpuja kun ei täällä kerrostalossa ole niin sisällä se vasta kuuma onkin....meinasin jo että pitääkö mennä yöksi hotelliin viilentymään mutta kyllä täällä nyt jo pystyy olemaan kun tuli pieni sadekuuro tossa. Nyt vaan ukkosta odotellessa tai oikeastaan pelätessä, en tykkää yhtään !

    VastaaPoista