Liikunnat vko 13, 2014

maanantaina, maaliskuuta 31, 2014

Huh, hetken hengähdys ja sit taas lentämään.

Vitsit, mulla on ollut ihan huikea draivi päällä. Olen ollut tänään ihan super energinen, vaikka aamusta silmät painoivatkin tonnin. Tää liikkuminen ja parempi syöminen on kyllä tehnyt olotilalle huikeita muutoksia. Mä olen todella paljon pirteämpi. Ja okei, varmasti osa kiitos kuuluu tuolle valolle. Viime viikko oli liikuntojen suhteen todella hyvä, ainakin omasta mielestä. Joka päivälle jotakin. Salilla mun on kyllä täytynyt ottaa vähän iisimmin. Mun olkapää on meinaan ihan kakka. Sitä särkee välillä ihan levossakin ja monet yläkropan liikkeet on ihan tuskaa sen kanssa. Välistä meinaa ihan itku tirahtaa silmiin, kun vihlasee niin pahasti. Soitin sitten jo varatakseni aikaa meidän terkkarille. Just. Aikaa en sitten saanut. Joskus huhti-toukokuun vaihteessa saattais päästä. Pistävät tekstiviestillä sitten vapaan ajan. Totesin vaan puhelimeen hoitajalle, että mulla on varmaan käsi irronnut jo siihen mennessä. Pitää siis ottaa rauhallisemmin ja kuulostella, miten sen vointi muuttuu. Ärsyttää kyllä ihan vietävästi.

Näin ihanien kelien vuoksi olen myös palannut entistä suuremmalla innolla takaisin lenkkipoluille. On ollut niin ihanaa kävellä auringonpaisteessa ja lintujen viserrellessä. Aurinko on lämmittänyt niin paljon, että jo siitä on tullut ihan hiki. Lauantaina aamulenkillä sitten repäisin ja vetäisin perus neljän kilsan lenkistäni kolme juosten. Jumpe! Mä olin niin fiiliksissä. Ensimmäistä kertaa sain sen kunnon euforisen fiiliksen juoksusta. Ja mähän olen aina vihannut juoksemista. Hengästytti sopivasti, juoksu kulki vaivatta ja nautin vaan. Olin niin häkeltynyt, etten voinut muuta kuin hymyillä ja jatkaa juoksua. Ihan mahtavaa. Ja Tare menee niin hienosti <3 Sekin ihan selkeästi nautti, kun mentiin reippaasti. Pojan pissiminen on kyllä rasittavaa ja nyt opetellaankin sitä, että juostessa ei kuseksita jokaista tolpan juurta. Kunto on siis noussut ihan huomaamatta ja nyt okein innistaakin lähteä juoksemaan.

Tässä nyt kuitenkin ne liikunnat.


MA: Kävelylenkki 1h 15min 7,2km, 30pvä vatsalihashaaste
TI: 30pvä vatsalihashaaste
KE: Salitreeni 1h 15min
TO: Salitreeni 1h 5min, 30pvä vatsalihashaaste
PE: Kävelylenkki 1h 10min 7,2km, 30pvä vatsalihashaaste
LA: Aamulenkki tyhjään vatsaan kävellen/hölkäten 35min 4km
SU: Aamukävely tyhjään vatsaan 40min 4km, kävelylenkki 35min 4km, 30pvä vatsalihashaaste


Kivan täyttä on :) Tuota listaa ainakin minä kehtaan jo katsella. Ja tiedättekö mitä. Eilen tuli saavutettua sitten  yksi etappi. Osaateko jo arvata mikä?


30 päivän vatsalihashaaste on nyt suoritettu! Jeee!! Ja arvatkaa mitä? En todellakaan lopeta vatsalihasten tekoa kotosalla. Ihan huikeen hyvä treenata vatsat samalla kun katsoo esimerkis Salkkarit. Miten haaste sitten meni? No välipäiviä tuli listassa merkattuja enemmän, mutta ei se kyllä menoa haitannut. Mun vatsalihakset on vahvistuneet ihan tajuttomasti! Vaikka nuo viimeisten päivien toistot pelottivat jo ennen alkua, niin voin sanoa, että ne meni lopulta todella kivuttomasti. Tuolla päivien 10-15 kohdalla oli tiukinta. Tuntui, etten mitenkään olisi jaksanut tehdä yhen yhtäkään toistoa ja teinkin jokaisen liikkeen melko monilla tauolla. Kuitenin aina sen määrän mitä pitikin. Loppua kohden kun mentiin, loppuivat tauot ja eilen, haasteen viimeisenä päivänä kaikki muut liikkeet meni tauoitta, paitsi jalkojen nostot. Niitä pitää siis edelleen vaan tehdä. 125 istumaannousua oli vaadittu, mä sitten vetäisin heittämällä 130 putkeen, tosta noin vaan. Niksu on myös intoutunut mun kanssa tekemään näitä vatsoja ja eilen hän yritti pysyä perässäni, niin eipä pysynyt. Se oli saavutus mulle! Mä olen meinaan meistä ollut aina se pahasti löllömpi ja laiskempi. Mä sitten päihitin tuon mun ukko kullan ihan mennen tullen ;D Näin jälkikäteen muuten fiilikset on se, että rutistus on muuten ihan sika ärsyttävä. Siitä en tykkää sitten yhtään. Ja eilinen 200 rutistusta meni kyllä helposti, vaikka ne mua ärsyttikin. Lankku oli myös alkuun tooosi paha, mutta eilen meni kaks minuuttia melko helposti. Eli vatsoja tullaan ehdottomasti jatkamaan vielä. Suosittelen todella lämpimästi teillekin, aloittakaa tuo! Tekee todella hyvää koko kropalle! Mun ryhti on parantunut tämän myötä huimasti. Nykyisin olen koko ajan selkä suorassa. Ihan automaattisesti. Suosittelen siis todella lämpimästi. Palkitsee kyllä :)

Mites teidän liikunnat ovat sujuneet? Olis kiva kuulla. Treenaatteko ahkerasti, vai silloin tällöin?

p.s. Mä lähen nyt lenkille ;D

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Nyt on liikkumiset jääneet vähemmälle, kun pentu ja työt vie niin paljon aikaa. Onneksi kuitenkin edes muutaman kerran on salille päässyt viikossa, mutta kyllä olisi ihana päästä vanhaan rutiiniin kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti pentu vie oman aikansa :) Sä olet kyllä niin hyvässä kunnossa, että mulla on pitkä matka samaan. Sie upeus♥

      Poista
  2. Kyykkyhaaste mullakin takana, vois ehkä seuraavaksi uskaltautua tätä vatsaa kokeilemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile oikeesti! Et kadu vaan tulee niin sika hyvä fiilis, kun on viimeset vedot menossa. Eikä sitä sit voi lopettaa ollenkaan :D

      Poista