Liikunnat vko 23 ja pari reseptiä

maanantaina, kesäkuuta 10, 2013

Niin se maanantaikin on ehtoon puolella ja mä vasta alan päästä takas ihmisten ilmoille. En muista milloin viimeksi mulla olisi ollut näin rankkaa. Ei riittänyt se, että väsyttää ihan julmetusti, vaan siihen väsymyksen kaveriksi ja sen aiheuttajaksi sain taas kerran ihanan migreenin. Töissäkin vähän väliä oli pakko nojailla pöytää vasten, että pään saisi tuettua, mutta eihän se auttanut. Uhittelin eilen illala Annelle, että lähtisin tänään hänen mukaansa pitkästä aikaa zumbailemaan, mikäli olotila on vaan semmoinen että kykenen. EI olis pitänyt uhitella. Taisi kostautua samantien. Jomotus meinaan alkoi heti eilen illalla ja yöllä lopulta heräsin siihen järkyttävään särkyyn. Kiva oikeasti herätä kipuun, kun ei siinä sit enää saa untakaan. Kotiin päästyäni nappasin vaan pilleriä huiviin ja parin tunnin unoset. Onneksi tästä kuitenkin taas selvitään ja toivottavasti saan unta vielä ensi yönä.

Instagram-seuraajat tietävätkin, että bongasin viikonloppuna uuden tuotteen vakituiseksi asukiksi meidän kaappeihin. Voi jumankekka! Miks kukaan ei oo mulle aiemmin kertonut, kuinka hyvää kookosmaito on? Hunajakanat odottelivat jääkaapissa käyttöä, eikä mikään aiemmin tekemäni kanaruoka vaan himottanut yhtään. Mieleen juolahti blogeissakin hehkutettu kookosmaito ja niin sit jäin minäkin sille tielle. Vei niin kielen mennessään.


Kookoskana ála Janet

Hunajamarinoituja kanasuikaleita
sipulia
porkkanaa
pakaste wok-sekoitus
1tlk kookosmaitoa
soijaa (suolaa)
curryä

Paista kanat kypsäksi ja siirrä toisaalle. Kypsennä ensin sipuli ja porkana pehmeiksi ennen pakaste-sekoituksen laittoa. Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää joukkoon kanat. Tässä vaiheessa lisäilin soijaa. Lopulta kookosmaito ja mausteet. Anna hautua ja voílá.



Koska Niksun mieli teki omaa hörpöttiä, niin hän teki omanlaisensa version kanaruoasta. Tää on valitettavasti mulle melko utopinen annos, mutta koetan muistella mitä hän mahdollisesti laittoi joukkoon.

Hörpöttikana á la Niksu

Hunajamarinoituja kanasuikaleita
chiliä
oreganoa
basilikaa
valkosipulijauhetta
grillimaustetta
Felix chili-mango salaatinkastike
juustoa
Pirkka tomaattipastapussukka

Paista ja mausta kanat mahdollisimman sekametelimausteilla. Kypsennä Pirkka tomaattipasta paketin ohjeiden mukaan. Yhdistele lopulta keskenään. Heitä hörpötin joukkoon juustoa "sitomaan" koko homma kasaan. 

Maku oli melko pizzainen ja tulinen. Ei kuitenkaan ihan meikäläisen suulle sopiva :D Kyllä tuo ukko kaiken söi kun tekikin :D Tämmöisiä herkkuja siis täällä viikonloppuna. Kookosmaito jäi niin kummittelemaan päähäni, että koetan koko ajan miettiä,  mihin muualle sitä voisi laittaa? Käytättekö te sitä? Jos niin millaisiin ruokiin?

Ja ne viime viikon liikunnat. Olen rakastunut kävelyyn taas ihan uudelleen. Varsinkin ilman ollessa ihana :) Tekisi mieli vaan käppäillä vaikka maailman ääriin, kunnes jalat kuitenkin ilmoittavat olemassa olostaan.
Jotain eriskummallistakin tuli viime viikolla tehtyä. Kävin äidin kanssa golfaamassa. Voi apua mitä meininkiä mulla oli :D Amatööri oli liikenteessä ja taisin lyödä palloa menemään joku kymmenen kertaa äitiä enemmän :D Kivaa oli ja kyllä siellä golfkentällä tuli käveltyä palloja etsimässä. Ei muuten kannata tähtäillä ainakaan metsään tai ojaan :D Listaus kuitenkin taas tässä.


Ma: Golfia 4h, kävelylenkki 40min
Ti: Kävelylenkki 50min, pyöräily 30min
Ke: Kävely/hölkkälenkki 50min
To: Kävelylenkki 50min
Pe: -
La: Kävelylenkki 30min
Su: Kävelylenkki 50min



Nyt mä lähden taas kävelemään, mutta nyt pitää ottaa ihan varoen tän pään takia. Joku suoni vielä poksahtaa rikki, kun sellaiset paineet on taas. Mites teitin viikko lähti käyntiin?

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Voi nam! Tuota sun kookoskanaa täytyy kokeilla heti kun on aikaa olla taas hellan äärellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä :) Semmoista herkkua se kyllä oli :)

      Poista
    2. Huomenna olis tarkotus tehdä! :)
      Käytitkö muuten currytahnaa vai sitä perus maustepussia?

      Poista
    3. Ihan tavan jauhecurrya, pirkan taisi olla :)

      Poista