Kotikierros - kylpyhuone ja sauna

keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2014

Ohhoh, onpas siitä pitkä aika kun viimeksi kotijuttuja kirjoittelin. Vielä on muutama tila esiteltävänä, mutta viimeisiä viedään. Nyt siis kurkataan kylppäriin ja saunaan. Tila, joka on meidän remonttilistalla ihan kärkipäässä. Kärkipäässä siksi, että pelkäämme pahasti kosteutta. Kopoja laattoja on jo melkoisesti ja kylpyhuone on melkein alkuperäisessä kunnossa, ilman vesieristettä. Teille uusille lukijoille vain pikainen päivitys, kun teimme rivariin kylppäriremonttia, paljastui sieltä inha kosteusvaurio ja samaa emme halua tähän. Enemmän koti juttuja voi lukea täältä.
Mutta pidemmittä puheitta, itse kylppäriin.


Meidän kylppäriin mennään siis kodinhoitohuoneesta ja samalla pääsee helposti ulos jäähylle. Tavallaan olisin toivonut saunan ja suihkun olevan toisinpäin, sillä ikkuna saunassa on tosi kiva juttu. Mutta näillä mennään.


Näkymä ovelta on tämä. Suihku on siis toisella päätyseinällä. Lattiana alkuperäinen vaaleanharmaa laatta. Seinät on käsitelty kaakelimaalilla ja se on tismalleen sama maali, mitä rivarissamme edelliset asukkaat olivat laittaneet keittiön välitilalaattoihin. Kuntotarkastaja kertoi meille, että tuo maali ei ole kovin hyvä juttu. Se on kuulemma niin kosteuden eristävä, että mikäli kosteutta on ollut ennen tuota maalaamista, niin se on jäänyt sinne nyt muhimaan. Pikkasen siis huolestuttaa! Tarkastuksessa mistään ei kosteutta löytynyt, mutta ei se silti sitä sano, etteikö sitä voisi olla. Katto on maalattu kuultovalkoisella.


Täältäkin siis löytyy lavuaari ja vessanpönttö. On muuten ihan huippua, että meillä on kaksi vessaa! Aina on vessa vapaana ;p Kuvista ei nyt ihan kunnolla käy ilmi, mutta lavuaarin ja pöntön väri on sellainen vaalean rusehtavan keltainen. Nämä siis ehdottomasti kaipaavat päivitystä! Ikkuna siis kylppärin puolella ja kivasti päivänvaloa tulee.


Suihkun ja vessan puolen eristää pieni lasiseinä. Siitä ei kyllä ole oikeastaan mitän hyötyä. Vedet on silti yleensä ihan pitkin poikin. Kuvasta näkee myös hyvin, miten tuo kaakelimaali on alkanut tuolta kulmasta rapistumaan. Ei hyvä! Tämä todella pitäisi päästä remontoimaan ja pikaisesti. Ei ole meinaan halpaa lystiä, jos isompia vaurioita on.


Säilytystilaa täällä on myös kovin vähän. Kunhan päästään remontoimaan, tulee tännekin kaapistoja.


Saunaan pääsee luikahtamaan suoraan suihkun alta. Vanha puuovi maalattu mustaksi ja kirkkaat lasit. Meillä on jo uusi saunanovi odottamassa, mutta sen laittamiseen tarvitaan isompi remontti, oviaukko tulee suurentumaan.


Kovin on perussauna. Alkuperäinen kiuas on vielä yllättävän hyvässä kunnossa ja siitä saa vielä hyvät löylyt. Kuitankin kaipaamme rivarissa ollutta saunaamme, se kun saatiin juuri vasta remontoitua. Tämäkin sauna tulee kokemaan kovat muutokset vielä.


Näistä kuvista ei nyt oikein taida hahmottaa, mutta nykyinen saunamme on hitusen isompi kuin edellinen, joten tähän on mahdollistakin tehdä erilaisempia uudistuksia. Suunnitelmat on jo kovat, mutta kunhan saisi vähän pätäkkää homman tekemiseen.


Potentiaali on meidän mielestä taas vaikka mihin, kunhan vain tosiaan saisi hommat vain nopeasti eteenpäin.

Mitäs mieltä te olette?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Hei ihan tosi kiva postaus!! Ihanaa päästä kurkkimaan sun kotiin :) Asutteko nyt siis omakotitalossa vai rivitalossa? Oikein kivan näköistä ja tosiaan tää kotikurkistus - idea on niin kiva että ehkä toteutan sen itsekin :D Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla, että tykkäsit ♥ Ajattelin tosiaan esitellä koko meidän uuden talon. Me siis myytiin meidän rivari viime vuoden joulua, kun löydettiin tämä omakotitalo. Eli ihan omassa talossa nyt siis asustellaan :) Nyt siis talo on vielä siinä kunnossa että se kaipaa kovasti remonttia, mutta tarkoitus olikin esitellä se tässä kunnossa, että pääsette sitten näkemään muodonmuutoksia.
   Ja miten kiva kuulla, että tää on kiva postaussarja. Toteuta säkin ihmeessä! Kiva päästä kurkkimaan muidenkin koteja :)♥ Saara ihana♥

   Poista
 2. Odotan innolla sitä päivää, kun asunto on teidän näköinen. Uskallan jo nyt intoilla siitä lopputuloksesta, mielestäni teillä vaan on niin messevä tyyli laittaa kotia. Äitiliini näin ajattelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi äiskä. Kiva kuulla, että tykkäät meidän mausta. Itsekin odotan jo innolla, että päästäisi remontoimaan! Lottovoitto, sua kaivataan täällä :p

   Poista
 3. Itselläkin olisi kuvia tällaiseen kun kaikki on mennyt uusiksi, mutten tiedä kuinka paljon haluan kotia esitellä.... Jää siis harkintaan! :) Tsemppiä ihan todella kovasti jo etukäteen remppahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus, tsemppiä kyllä tarvitaan <3 Voi, olisi kyläl kiva päästä kurkkimaan teidänkin muutoksia. Paljasta jotain pikkasen :)

   Poista