Mannapuuron salaisuus

torstaina, kesäkuuta 12, 2014

Mä pidän ruoanlaitosta melko paljon. Varsinkin tykkäisin leipoa, mutta kun ne kaikki leipomukset joutuisi syömään ihan yksi. Niin, Niksu kun ei kamalasti tuosta makeasta välitä ja mä en voi ahdata itseeni sitä määrää herkkuja, en vaan voi. Ja arkiruoanlaitossa olen tällä hetkellä niiiin jumahtanut ja tylsiintynyt samoihin ruokiin, että ei edes huvita tehdä ruokaa. Enkä enää edes keksi mitä tehdä! Mutta kun sille päälle satun, että oikeasti teen jotain monipuolisempaa ruokaa, paneudun siihen ihan kympillä. Kuitenkin mulla on ollut yksi tavallinen, kovasti pitämäni ruoka, jota en ole kovinkaan montaa kertaa tehnyt. Nimittäin mannapuuro. Oi, niin hyvää! Sen maku vie lapsuuden muistoihin ja on muutenkin niin herkkua puuroa. Hitsit, kun sen tekeminen on ollut mulle aina melkoinen haaste. Oikeasti, tätä on niin noloa myöntää. En vain ole hallinnut koko puuron tekoa. Viimeisin yritys päättyi niin surkeasti, että ihan hävetti. Tästä teille taisinkin silloin jo kertoa. Onnistuin kiehauttamaan maidot yli ja pikaisen pelastusyrityksen vuoksi poltin oikean käteni melko pahastikin. Onneksi koko illan ja yön ajan kylmässä hauteessa ollut käsi säästyi pahemmilta vammoilta.


Tänään päätin haastaa itseni uudelleen manniksen tekoon ja tällä kertaa päätin onnistua. Olinhan saanut äidiltä parhaat vinkit puuron tekoon ja tiedättekö, mä onnistuin! En polttanut itseäni enkä puuroakaan pohjaan. Pakko oli vähän taputtaa itseä olkapäälle ;p


Kiitos äidin huippujen vinkkien, mä osaan tästä lähin tehdä mannapuuroa. Mannispaketin ohjeessa lukee, että lisää hiutaleet vasta kun maito kiehuu. Äiti vinkkasi, että hiutaleet voi laittaa jo aiemminkin, sitten kun maito on jo jonkin verran lämmennyt. Jes, kiitti äiti! Nyt voin syödä mannista milloin huvittaa :)

Onko teillä jotain ruokia, mitkä ei ikinä onnistu? ;p

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Haudutuskattila (y) ei tartte hämmennellä ja pelätä maidon pohjaan palamista, minun pelastus ;) ruuat multa yleensä onnistuu, pahemmin floppaa yleensä leivonnaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haudutuskattila olis tietty varmaan huikea avustus, mutta nyt kun opin, en ehkä tartte ;D Leivonaissa onkin ihan oma juttunsa ;D

   Poista
 2. Hyvä, jos äitin ohje toimi. Mannapuuro on minunkin herkku. Usein sitä keittelin, kun olitte pieniä. Syötiin pakastemanssikoiden kera, oli namia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos äiti rakas avusta, taas kerran. Mitäpä sitä tekisi ilman äiteen ohjeita <3 Lapsuusherkku ja aikuisherkku :)

   Poista
 3. Mannapuuro on ihanaa! <3 Mut on kyl pakko tunnustaa, että oon niin käsi etten saa sitä ikiin ite onnistumaan. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, testaa tuolla mein äiskän opastuksella, varmasti onnistut jos mäkin :) Mannis on niin huippua!

   Poista
 4. Vesihaudekattila on muuten ihan ykkönen manna- ja vispipuuroon. Ei pala pohjaan eikä kiehu yli, suosittelen lämpimästi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesihaidekattila...en oo tainnu ikinä kuullakaan. Vispipuurosta en kyllä niin kamalasti välitä, mutta kuulostaa ihan huikealta kattilalta! :)

   Poista