Kotikierros - eteinen ja tuulikaappi

keskiviikkona, syyskuuta 03, 2014

Mulla on vähän omituinen olo. Silleen ei mitenkään hyvällä tavalla. Mua pelottaa kovasti, että meillä töissä jylläävä lentsu on asettumassa muhunkin. Tuntuu olevan nyt kovasti liikkeellä muutenkin, mutta töissä varsinkin. Mä en todellakaan haluiaisi nyt sairastua. En todellakaan. Nyt on niin kova treenibuustikin päällä. Silmänpohjat tuntuu vain sellaiselta, kuin olisi lämpöä. En ole mitannut, enkä oikeastaan haluaisi. Meinaan jos lämpöä tietää olevan, tulee vielä kipeämpi olo, tiedättekö? :D Mutta ihan syvältä tää olotila on. Mun treenit on kulkeneet nyt niin hyvin, ettei aikaa sairastamiselle todellakaan olisi. Noh, ei auta muu kuin kuulostella.


Hokasin lomalla, kun remonttia kovasti tehtiin ja alotin meidän eteisen maalaamisen, että sehän on kokonaan esittelemättä! Vähän oltiin jo ehditty rempata, mutta pikaisesti nappasin vielä kuvat teille.Meidän eteinen on vähän hassun mallinen. Meidän talohaaveissa oli kylläkin iso ja kaunis eteinen, mutta tässä talossa sitä ei valitettavasti ollut. Mutta kun kaikki muu kolahti, antoi tämän puutteen kyllä anteeksi. Meidän eteisestä näkee kaikkialle. Tavallaan talo tuntuu pieneltä kun siinä seisoo ja katselee ympärilleen, mutta kävellessä tuntee, että tilaa on enemmänkin. Esimerkiksi kävimme katsomassa yhtä taloa, jossa oli pienemmän nelimäärät, mutta talo sisältä oli todella sokkeloinen, tuntui se todella paljon isommalta mitä oikeasti on. Mutta joo, meidän eteinen ei ole kovin kutsuva tällä hetkellä...


Ei enää uusia värejä löydy, mutta sitäkin sinisempi tunnelma. Joo, remppaa siis on tehty kuten näkyy :) Tässä siis näkymä, kun tuulikaapista saapuu sisälle. Heti vasemmalla puolen on meidän vessa, edessä siis olkkari ja edessä vasemmalla makuuhuone. Oikealle jää keittiö ja vessan toiselle puolen sitten vierashuone.


Tässä taas näkymä keittiön puolelta. Kattolistat ehdittiin repiä pois, sillä aloitin katon maalaamisen kunnon valkoiseksi. Se kun oli kiiltokuultomaalattu vaaleaksi.


Tässä taas näkymä vierashuoneelta. Kuten katosta näkyy, muuttuu sen olemus aika hyvin. Eteinen ja vierashuone on maalattu samalla sävyllä ja samoilla "korostuksilla", eli noilla vaalean sinisillä reunuksilla. Kaikki pistokkeet ja katkaisijat maalattu harmaalla kaakelimaalilla. Joo, älkää kysykö miksi. Eteisessäkin on tuo kirsikanruskea laminaatti, joka on todella huonolaatuinen. Ei kestä naarmuja ja kolhuja sitten yhtään. Meidän edellisessa kodissa oli sekä kovuusluokka 31 että 32 laminaattia ja voin sanoa, että jatkossa meille tulee vähintään sitä 32. 31 jäi jäljet, jos jotain kovaa tippui käsistä.


Tässä taas olohuoneesta katsottuna. Tuulikaappi ja vessa ihan vierekkäin. Moni aina sekoittaa meillä nuo ovet :D Tästäkin kuvasta näkee hyvin tuon katon sävy eron uuden ja vanhan välillä.


Ja makuuhuoneesta katsottuna.


Se mistä eteisessämme tykkään, on tuo iso peilivaatekaappi. Sinne mahtuu hyvin takit ja muut säilöön. Harmi vaan, ettei tuossa oikein mahdu ottamaan pikaisia asukuvia, kun ei näitä kuvaajia ihan kamalasti ole. Pitää vielä suostutella Niksua ;) Ainakin vielä toistaiseksi kaappi on jäämässä niille sijoilleen, vaikka Maisamiisa hyvän vaihtoehdon meille ehdottikin. Eli oltaisi yhdistetty meidän vaatehuoneet ja laitettu ovi tähän. Ei huono idea, mutta kyllä tuo kaappikin on ihan jees. Toistaiseksi kaappi kyllä saa jäädä :)Kuten muistakin huoneista, löytyy täältäkin sitten näitä jänniä yksityiskohtia. Tuon kaaressa olevan saa vielä maalattua piiloon, mutta katsotaan, mitä ihmettä me keksimme tuon vaatekaapin seinässä olevalle. Sitä kun ei sitten oikein voi maalatakaan. Pitää jotenkin siis poistaa se.

Tässä oli siis meidän eteinen, mutta katsotaan nyt samalla tuo viimeinen pikku huone, eli tuulikaappi.


Tämä tuulikaapin koko harmittaa vielä enemmän kuin eteisen. Siinä ei todellakaan mahdu kaksi samaan aikaan riisumaan kenkiään. Enemmän tuo tila taitaakin olla meidän sulakkeita varten. Sininen sekin.Muutamat hassut kengät mahtuu ja sitten tuo sulakekaappi. Tai siinä on päällä joku ihme riepusysteemi. Niksu sanoi tekevänsä siihen kunnon kaapin. Mutta sellainen mini kaappi.


Meidän ulko-ovesta sitten pääseekin kivasti etupihalle ja nauttimaan luonnosta. Ihanaa kun oma piha on niin iso, että pelkästään siinäkin voi tehdä mielenkiintoisia löydöksiä :)


Tässä oli sitten meidän koti ja kotikierroksen viimeinen huone. Mitä nyt vielä kuvat pihalta ja autotallista ja muista rakennuksista. Mutta se pääkierros oli nyt sitten tässä. Homma on kuten näkyy, mutta innolla käydään kotiamme remontoimaan oman näköiseksi. Tässä vielä kaikki huoneet, jos ette ole vielä nähneet.
Tässä tämä meidän koti siis oli. Mitä sanoo rakkaat lukijani? :) Saadaanko tästä vielä muokattua unelmiemme koti?

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Eikä...miten söpöjä nuo eläimet tuossa eteiskuvassa :) ihana koti tulee ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kippurahännät♥ Voi ihana sinä, kiitos ♥

   Poista
 2. Siitä tulee niin huikeen hiano<3 Ja onhan sillä pikku eteisellä toinenkin (tai kolmas) funktio, Herskan yösija;)
  Lentsusta puheen ollen se jyllää mulla edelleenkin, oli hetken parempaan päin mutta iski takas ja kovaa:(
  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :( Mitä se lentsu sussa nyt niin kovin jyllää? Sais lähteä jo pois. Mun olotila ei onneksi pahentunut *kop kop*.
   Hihii, joo, Herskan paikka. ;p

   Poista
 3. Upea siitä tulee :) Ja tuo vaatekaappi on kyllä niin hyvän kokoinen että sinnehän saa mahdutettua vaikka mitä! Kelpais meillekin, tässä talossa on kyllä niin onnettomat säilytystilat vaatehuonetta lukuunottamatta että koko ajan miettii mihin ja miten saisi lisää tilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli myös meidän kodin säilytystilat sitten. Tuo vaatekaappi ja vaatehuoneet. Ei riitä tila sit mihinkään :p Tuntuu, et säilytystilat on ongelmana, oli koti minkä kokoinen hyvänsä.
   Mut ihana maisu, tulkaas kylään♥

   Poista
  2. Pitää hei sopia joku sopiva päivä! :) Kunhan saadaan tuo suurin remontti pois alta :) Mäkin Niksulle oon sanonut jo joku sata kertaa, et pitäs teille tulla kylään. :)

   Poista
 4. Voi kun siitä tulee kaunis. Ja miten ihana sinisen sävy, todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä taas odotan, että saan nuo siniset pikaisesti piiloon, en jaksa niitä enää :D

   Poista