Mieli keväässä ja kesässä

torstaina, tammikuuta 24, 2013

Pikku hiljaa, kun meneillä oleva remontti saadaan valmistumaan, niin eikös mieli ala siirtymään jo seuraavaan projektiin. Tai oikeastaan mä aloin suunnittelemaan tätä jo heti tän kuun alussa, kun mieli alkaa siirtymään kevääseen ja kesään. Olen tutkaillut vaatekaappimme tilannetta ja tuskastunut moniin paksuihin neuleisiin, jotka muuten vie ihan hirveästi tilaa ja siihen, että sieltä ei kamalasti löydy mitään kivoja kesävaatteita. Vaatetilannetta paranneltiikin heti ja tehtiin äidin ja Anne ystävän kanssa tilaus Hennesille. Vielä ette valitettavasti saa nähdä, että mitä kummaa tulikaan taas ostettua, sillä lähtivät kokojensa puolesta vaihtoon. Näytettäköön siis yhdellä kertaa kaikki. Pitäisi muutenkin käydä taas tuo vaaterykelmä läpi, että onko siellä enää mitään käyttökelpoisia vaatteita vai laitetaanko vaatteet vaihtoon oikein rankalla kädellä. Edelleenkin siis hakusessa täydellinen sisältö vaatekaapille. Hiljaa hyvä tulee... edelleenkin.

Olen siis tuskastellut vaatehuoneen sisustaa pidemmän aikaa. Oikeastaan jo siitä asti kun muutimme tuohon pesäämme. Se on jotenkin kolkko ja ehkä hieman epäkäytännöllinenkin. Ensimmäinen muutos tehtiin heti, että laitettiin kaksi vaatetankoa yhden sijaan ja näin saimme sekä Niksun että mun vaatteille omat tangot. Tankojen ylle jäi siis vielä tilaa tavaroille ja siellä olenkin säilyttänyt laukkujani ja jotain muuta, en edes muista mitä. Vasemmanpuoleisella sivulla on sitten nuo hyllyköt, jossa säilytellään housut, paidat yms. Mutta jotenkin niin tylsät ja vaikeat nuo hyllyköt mielestäni. Voisikohan niitä jotenkin muuttaa käytännöllisemmäksi?


Kuvaa joskus blogin alkuajoilta, mutta eipä tuo sisus ole muuttunut mihinkään... paitsi sotkuisemmaksi. Ei, vaan sittenkin ehkä täydemmäksi. Meillä on siis tässä asunnossa kovin vähän säilytystilaa ja petivaatteet on myös säilytettävä tuolla vaatehuoneessa. Olen kovin turhautunut siihen tilanpuutteeseen ja nytkin kun vertaan nykyistä tilannetta tähän vanhaan, niin vaatehuone tursuaa tällä hetkellä ihan yli äyräiden. Pakko, ihan pakko saada osa karsittua ja kesä sekä talvivaatteet erilleen. Mä olen siis ympäri vuoden pitänyt samat vaatteet aina tangoissa, enkä koskaan ole laittanut vaatteita säilytykseen. Olisi ehkä kuitenkin ihan fiksua. Kiva kattella kuumana kesäpäivänä paksuja villapaitoja tangossa.

Mutta tilan puute. Sängynalunenkin on täynnä vaikka mitä laatikoita, joten sinnekään ei ihan hirmuisesti mahdu mitään. Tai oikeesti se on vaan järjestely kysymys. Mahtuu jos laitetaan mahtumaan. Kuitenkin siis haluaisin saada jotain tehtyä tuolle sisällölle ja nyt kaipaisinkin teidän vinkkejä hommaan. Itse olen suunnitellut tällaista.

 • tankojen yläpuolella olevalle hyllylle läpinäkyviä laatikoita, johon säilöä kausivaatteet
 • tankojen alle lattialle läpinäkyviä laatikoita, johon säilöä kenkiä
 • jotain hyllymuutosta...mutta mitä?
 • lakanoista karsitaan huonoimmat ja siistitään pelkästään ylimmälle hyllylle

Mä olen ihan hukassa tuon tilan kanssa. Kaikista eniten pään vaivaa aiheuttaa nuo hyllyköt, joissa paidat ja housut on. Olisiko teillä mitään hyviä vinkkejä niiden tilalle? Tila ei todellakaan ole suuri ja hyllyköiden syvyyskin ihan naurettava, joten kamalasti tuohon ei varmaan edes mitään muutoksia voi tehdä. Suurimmaksi helpotukseksi veikkaisin tulevan ne säilytyslaatikot.


Olen pähkäillyt, että sängynaluslaatikoita voisi hankkia ainakin pari, niihin kuitenkin mahtuu säilöön ihan kivasti tavaraa. Jämäköitä laatikoita vaatehuoneeseen, ainakin kengille. Kävin Clas Ohlsonilla katsomassa noita Boots-säilytyslaatikoita, mutta ne tuntuivat mielestäni vähän heppostilta. Onkohan ne tarpeeksi kestävät? Ikeassa on myös noita hieman kankaisia kenkäsäilytyslaatikoita, mutta nekin taitaa olla turhan löysiä meikäläisen mieleen. Ja mietin noita tyhjiöpusseja. Onko teillä kokemusta niistä? Toimiiko ne oikeasti? Jos todella toimii, niin varmasti auttaisivat tässä tilan säästämisessä.

Mulla kun pää lyö ihan tyhjää, niin nyt ihanaiset, laittakaahan vinkkejä tulemaan!

Teksi on varmaan muutenkin ihan sekavaa ajatusten hyppimistä, kun mulla vilisee tällä hetkellä tajuton määrä numeroita päässä :D Kiva työtehtävä ollut tänään. Kohta salille tyhjentämään pää ;D

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Voi, mulla on niin toi säilytysongelma täällä huipussaan ! Sängynaluslaatikoita oon miettinyt myös ja ihan remppaa makkarriin että saisi lisää kaapeja...tässä kyllä riittää mietittävää. Tsemppiä sinne ja jaa hyvät ideat sitten täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meitä säilytysongelmaisia :D Se on varmaan monessa pienemmässä asunnossa ongelma. Tai ainakin tällaiselle tavarahaalijalle :D Kerron kyllä hetie, jos vaan jotain fiksua keksin. Mä en vaan ole näissä kauheen hyvä ja siks apuja kyselinkin :D

   Poista
 2. Toivottavasti saat hyviä vinkkejä, minäkin olen niiden tarpeessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saisinkin :D Mä oon niin uuno näitten kans. Kaikenlaiset ideat on todellakin tervetulleita :)

   Poista
 3. Tyhjiöpussit toimii!! Mulla taitaa joku juttukin olla siitä. Sini taitaa olla merkki ja ne hyviä, jotaa halpiksia kerran ostin ni pyhpah mitää tehny. Mulla siis kesäaikaan kahen hengen täkki semmosessa, ja toisessa ylimääräsiä tyynyjä. Ihan lätässä säilyy.

  Muutoin en tuohon säilytysongelmaan taida osata apuva antaa. Meillä kans tankojen lisäksi avohyllyjä ja niistä tykkään, koen että kapeassa tilassa esim jotku ulosvedettävät korisysteemit turhan hankalia. Paitsi joo, sängyn alle mahtuu hurjasti kaikkea eli sängynaluslaatikot on käteviä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Kävi kyllä mielessä, ettei varmaan kaikista halvimpia pusseja kannata ostaa. Pitää siis vähän tutkailla niitä. Mut tosiaan noita vieraspetivaatteitakin on niin paljon, et jos ne auttais säästämään tilaa, niin olisivat tänne todella tarpeellisia. Ja jos vaikka neuleetkin sais niillä vähän pienempään tilaan.

   Joo, mä oon kans sitä mieltä, että avohyllyt ne olla pitää, mutta olisiko jokun muu hyllykkö kenties siihen parempi, että vaan tuollaiset leveät laudat? Äh, mä en tiedä. Ei missään nimessä sellaisia koreja, koska sit ainakin jää jotkut vaatteet käyttämättä, kun aina olisivat korin pohjalla. Niitä sängynaluslaatikoita olis kyllä nyt ostettava. Nii, ja se alunen järjesteltävä :D

   Poista