Treeni kengät tarvitaan

perjantaina, tammikuuta 18, 2013

Kiitos taas teille murmeleille ♥ Ihania kommentteja taas kerran!

Tänään onkin mieli taas pikkasen korkeammalla. Niin se kirjoittaminen ajatuksista vaan kummasti helpottaa. Nyt mä koetan vain nauttia tästä mitä mulla on ja koetan unohtaa turhat stressaamiset, vaikka tällaiselle tunneihmiselle se onkin melkoinen mahdottomuus. Ihan vain siis vielä selvennykseksi kuinka herkkis mä oon, niin mä olen nyt itkenyt Emmerdalen parissa lähes joka päivä. Mä eläydyn siihen niin mukaan ja kun esim. Aaron itkee, niin mäkin itken :D Se oikeesti näyttelee liian hyvin. Mä olen vollottanut sen vuoksi monet kerrat jo. Mä olen oikeesti todellinen herkkis :D Ja mä myös kannan muidenkin murheita mukana, särjen sydämmeni kun näin sairaita ihmisiä tai eläimiä. Mut kun mä olen onnellinen, niin kai sekin paistaa musta aika selkeästi..kai. En mä osaa sanoa. Tällanen höntsäke mä vaan oon. Välillä tai aika useastikin ärsyynnyn ihan itseeni, kun tunteet vie :D Eilen oli huono päivä, tänään ihan ok ja kai joskus sit taas tosi hyvä :)

Eilen omissa ärsyyntymisissä ja ajatusten myllerryksissä menimme äidin kanssa salille. Mikä parasta, kun on ärsyttävä olo, kuluttaa kaikki se paska fiilis crossarilla tai juoksumatolla. En muista, että olisin milloinkaan jaksanut vetää moisella sykkeellä, olisin juossut varmaan maton puhki, mutta menin päästelemään höyryjä myös painoja nostellen. Tänään onkin hauikset ja vatsalihakset kipeet :D Tietääpähän tehneensä. Mut mulla oli todellinen vaiva treeniä tehdessä. Mun kengät hiersi ihan koko ajan. Ei riitä, et pelkkä kantapää hiertää, mutta kun koko jalkapohja tuntui inhottavalta. Mun on oikeasti ihan pakko saada kunnon treenikengät. Sellaiset millä on hyvä juosta, tanssia ja touhuta salilla. Mutta tarvitsen ehdottomasti myös toisetkin kengät, nimittäin ulkoilulenkkikengät. Muistatteko, kun löysin kympillä kengät Stadiumista toissa keväänä? Ne eivät kyllä olleet mitkään kovin pitkäikäiset tossukat. Nopeasti alkoi kantapäästä tulla se muoviosa, joka pitää sen muodossa, esille ja joka lenkin jälkeen jalka vuotaa verta. Sit alkoi tulla ihan kamalan kipeitä rakkoja jalkapohjiin. Tosi kiva paikka, koska sitten ei enää kävelty muutamaan päivään. Hetken ilo siis oli noista kengistä, vaikka kunnioitettavasti ne selvisivät vielä viime kesästäkin. Ei vaan mä selvisin kamalien kipujen saattelemana, mutta sit niiden paikka löytyi roskiksesta. Mulla ei siis tällä hetkellä ole mitään hyviä kenkiä lenkkeilyyn, eikä mulla salille alunperinkään ollut mitään kenkiä. Joillain iänikuisen vanhoilla lenkkareilla olen sielläkin kärvistellyt. Fiksua? Ei varmana. Uudet kengät siis pistäis ihan ehdottomasti saada, mutta sellaisten täydellisten löytyminen näihin herkkiin jalitsuihin on oikeesti työn ja tuskan takana.

Mä tykkäisin kovin, jos kengät olis värikkäät ja ennenkaikkea tietysti tukisivat jalkaa ja sopisivat tehtäväänsä. Kengät saa olla myös kevyet ja miellellään sellaiset, jotka eivät hankaisi. Tää hankaus juttu on kyllä mulle vaikea. Olen niin satavarma, ettei sellaisia kenkiä löydy mulle koskaan. Mutta tällaisia treenikenkiä bongailin Stadiumin sivuilta.


Hyvät kengät kuitenkin tekevät treenaamisesta mukavampaa. Ei tarvitse koko ajan miettiä, et hitto ku painaa siinen ja siihen kohtaan, olispa jo treeni ohi sen takia. Tällaisena jalkavajakkina on kuitenkin tosi tarpeellista, että kenkä on mukava jalassa eikä oikeasti häiritse muuta tekemistä. Tämän takia mulla on todella useat kengät käyttämättä, kun ne vaan tappaa mun jalat pikkuhiljaa. Kantapää ja päkiän kohta on kaikista arimmat. Niihin tulee rakot, haavaumat ja kaikki. Tarvitsisin kengiltä siis ehdottomasti hyvää materiaalia ja täydellistä istuvuutta. Salilla touhutessa vielä menee vähän ei niin täydellisesti sopiva kenkäkin, mutta heti kun aletaan liikkumaan, juoksemaan tai tanssimaan, kenkien tulisi ehdottamasti olla sopivat.

kuvat: stadium.fi

Ulkona lenkkeillessä mulle yleensä tulee ne pahimmat jalkavauriot. Ei pelkästään se, että mulla on jalat rikki rakoista ja aukinaisesta ihosta, mutta mulla vääränlaiset kengät alkaa kipeyttää myös pohkeet ja penikat. Voihan toki olla, et mun kävely- ja juoksutyylissä on niin paljon vikaa, että sen vuoksi kipeytyy, mutta uskoisin vääränlaisilla kengilläkin olevan myös osuutta kipuihin. Ja kengät sais myös mielellään olla materiaaliltaan kestävät. Ei ole kiva puolen vuoden jälkeen lähteä etsimään uusia kenkiä. Mä kyllä yritän pitää niistä aina hyvää huolta, mutta huonon materiaalin kanssa se on vähän vaikeaa. Ja kyllähän ne pirtsakan väriset treenitossut tuo omanlaista motivaatiota urheilemiseen. Eihän niitä raaski jättää ulkoiluttamatta eli menemättä urheilemaan. Olisiko teillä siis mitään hyviä kenkävinkkejä? Onko teillä millaiset treenikengät, ulkoilukengät? Mitä merkkiä yleisesti suosittelette?

Ja sit teitä varmaan kiinnostaa tai sit ei :D, et miten treenaaminen tän kipuilevan pään kanssa on lähtenyt käyntiin. Uskokaa tai älkää, mut mä olen selvinnyt sieltä hengissä kotiin joka kerta ;D Itse asiassa useampana kertana salilta kotiin tullessa mulla on ollut paljon parempi olo entä aikoihin. Eilen kyllä kipuilu yltyi hieman, mutta syytän siitä myös tuota ajatuksien sekasortoa päässäni. Anne ystäväiseni on myös pitänyt mulle ja äidille ihan hyviä venyttelyjä treenin jälkeen ja huomasin, että niskan liikkuvuus on parantunut hieman. Ei siis muuta, kun varovaista treenaamista niskaan. Joka kerta salille mentäessä mulla on kyllä ollut melkoisen kipeä pää, mutta kummasti treenaillessa sen alkuun unohtaa ja sitten olo onkin taas jo hieman parempi. Samoilla linjoilla nyt ehdottomasti jatketaan ja yritetään treenata vaikka välillä pää olisikin eri mieltä kanssani. Eilen ilon hihkailuja aiheutti hauistreeni. Voimat ovat palautuneet niihin aika tarkalleen kokonaan :) Jee jee :) Jalat ovat ehdottomasti surkastuneet eniten. Onko muuten mahdollista, että kiinteytyminen alkaisi näinkin pian? Äidin mielestä mä näytän kiinteytyneemmältä ja huomaan kyllä itsekin, että vatsakumpu on pienentynyt. Mii häpi :) Tulosten saaminen kyllä motivoi entistä kovempaa salille menoa! Äidilläkin oli eilen kuntosaliohjaus ja hän saa nyt myös oman ohjelman, joten molemmat voidaan treenata ihan urakalla. Toivottavasti olisi timmipi ruho ens kesälle :)

Aivan loistavaa perjantaita teille ihanille ja nautitaas tulevasta viikonlopusta ilman stressejä! Ihan siis vain muistutukseksi itselleni ;D Ja sitä invalidisoivaa migreeniä ei tarttis tälle viikonlopulle sit tulla, kiitos vaan.

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Vähän kade oon, voi kun mullaki olis aikaaaaaa....
  OOn katellu noita Niken pinkkejä sillä silmällä;)

  -Skeit-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis ulkoilu kengiks:)
   -Skeit-

   Poista
 2. Oih, jos nyt olisin urheilukenkiä hankkimassa niin ne olis kyllä noi Niken musta-pinkit! ♥
  Mulla sekä jumppakengät että ulkolenkkarit on molemmat Niken, ja vanhoja ku taivas. Eli ehkä olisikin korkea aika hankkia uusia.. ;) Mutta siis, olleet todella hyviä ja kestäneet käytössä, ja kyllä huomaa eron jos joskus vaikka ihan pikku lenkin on tehnyt jossain tennareissa tms "taviskengissä" kun ei lenkkareita oo jaksanu laittaa.
  Ootko ikinä käyny semmosessa mittauksessa (?) mitä joissain urheiluliikkeissä on, että millanen kenkä pitäis olla? Itse en tosin moisessa ole ikinä ollut, mutta ainakin kuvittelisin että se jotenkin katsoo millasta tukea jalka tarvii yms :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kans kuullut, et Nike on hyvä ja kestävä merkki. Pitänee siis harkita niitä. Tai ainakin käydä sovittamassa jos ei muuta. :)
   Mä olen monta kertaa miettinyt, kun niitä mittauspaikkoija olen nähnyt, et pitäis mennä. Silti jättänyt aina menemättä. Pitääkin metsästää taas missä niitä tehtäis, et sais kunnon tiedon näistä jalkojen tilanteesta.

   Poista