Katsottuja elokuvia

keskiviikkona, tammikuuta 19, 2011

Me käymme useasti viikonloppuisin vuokraamassa elokuvia. Lauantai ilta/yö on ihan paras hetki käpertyä rakkaan kainaloon ja tuijottaa jotain hyvää elokuvaa. Ja tuleehan niitä elokuvia välillä aina ostettuakin. Meille ostetaan enää vain Blu-Ray elokuvia, koska meillä on telkkarina Sony Bravia Full HD 46" sekä Playstation 3 ja onhan se kuvanlaatu huomattavasti parempi ja tarkempi blu-rayssa. Niin ja kotiteatteri sarja löytyy myöskin. Tuntuu välistä, että kotona on jopa parempi katsella elokuvia kuin elokuvateatterissa. Mutta mennäänhän nyt niihin elokuviin.

1. Last Exorcism - Viimeinen manaus


Pastori Cotton Marcus on huijannut rahaa epätoivoisilta uskovilta jo vuosien ajan "manauksillaan". Omatunto soimaa ja Cotton on päättänyt paljastaa valheensa dokumenttielokuvassa. Hän ottaa kuvausryhmän mukaansa Louis Sweetzerin maatilalle tallentaakseen viimeisen manauksensa. Syvästi uskonnolliselle Sweetzerille karismaattinen saarnamies on kuitenkin viimeinen toivo. Sweetzer on varma, että hänen teini ikäinen tyttärensä Nell on paholaisen vallassa, ja haluaa pelastaa tämän keinolla millä hyvänsä. Veren tahrimalle tilalle saapuessaan Cottonille selviää nopeasti, että tällä kertaa vastassa ovat todella pimeät voimat. Pakotietä ei ole, Cottonilla ja kuvausryhmällä ei ole muuta mahdollisuutta kuin keksiä keino pelastaa Nell ja itsensä - ennen kuin on liian myöhäistä.

-Oli aikamoinen pettymys. Minä, joka pelkää ihan tajuttoman paljon ja omaa aikamoisen mielikuvituksen, voin sanoa ettei tämä ollut edes kamala tai pelottava. Tietyissä kohdissa piti laittaa silmiä kiinnemmäs, mutta tämä oli silti aika löyhä kauhuksi. Kuvaustapa saattaa monille tuoda lisä jännitystä, sillä tämä on kuvattu dokumentti tyylisesti. Ei riittänyt mulle tuomaan kanalihaa.

2. Pandorum


Hylätyllä avaruusaluksella, satoja kilometrejä maasta, on pilkkopimeää. Miehistön jäsenille korpraali Bower (Ben Foster, Klo 15:30 lähtö Yumaan) ja luutnantti Payton (Dennis Quaid, Vantage Point - askeleen edellä) käsittämätön painajainen on juuri alkamassa.

Resident Evil -elokuvien tekijät tarjoilevat karmivan matkan hulluuden rajoille kun kaksi astronauttia heräävät kammioissaan hyperunesta - ilman ajan tai paikan tajua, muistamatta miten he ovat tilanteeseen päätyneet. Sanoinkuvaamattoman pahuuden väijyessä joka kulman takana, astronautit ymmärtävät vähitellen karmivan totuuden; ihmiskunnan tulevaisuus on kiinni heidän
teoistaan.

Älä herpaannu hetkeksikään - pelkosi on aiheellista...


-Noh, kyllä tämä oli ihan katsottava pätkä. Avaruuselokuvia on katsottu jo niin monta ja tuntuu, että aiheet alkaa jo loppumaan. Ei oikein juuta eikä jaata tästä osaa sanoa, mutta ei silti säväyttänyt minua. Jos pidät ihmisiä popsivista zombieista niin kannattanee sitten vilkaista tätä pätkää..

3. Inception


Christopher Nolan on ohjannut tämän scifi toimintaleffan, jonka tapahtumat sijoittuvat unien maailmaan. Mestarivaras Dom Cobbin erikoisalaa on alitajuntaan kätkettyjen salaisuuksien pihistäminen. Sen johdosta hänestä on tullut tärkeä tekijä teollisessa vakoilussa... ja takaa-ajettu. Cobbin ja hänen ryhmänsä uutena tehtävänä ei ole idean varastaminen, vaan sen istuttaminen. Jos he onnistuvat siinä, tuloksena on täydellinen rikos.

-Tästä pidin! Vauhdikas ja mukaansa tempaava. Välillä oltiin ihan pihalla, mutta kaikki tulee ilmi elokuvan kulkiessa eteenpäin. Suosittelen tätä katsottavaksi :)

4. Book Of Eli


Yksinäinen soturi Eli kulkee halki maailmanlopun jälkeisen joutomaan, joka joskus oli Amerikka. Hän kulkee länteen harteillaan raskas tehtävä, jota hän ei täysin ymmärrä, mutta joka on saatettava loppuun. Hallussaan miehellä on kirja, jota hän suojelee henkensä kaupalla, sillä se on tulevaisuuden viimeinen toivo. Ainoastaan varkaista ja rosvoista koostuvan kaupungin armoton päällikkö Carnegie ymmärtää Elin kantaman kirjan rajattoman voiman ja aikoo saada sen itselleen hinnalla millä hyvänsä. Mikään ei voi kuitenkaan seistä Elin tiellä estää häntä toteuttamasta kohtaloaan ja tuomasta apua nujerretulle ihmiskunnalle.

- Tämäkin ole meidän mielestä oikein hyvä leffa. Suosittelen ehdottomasti katsottavaksi. Loppukäänne oli huippu.

5. Fourth Kind


Alaskasta, Yhdysvaltojen pohjoisesta ja syrjäisestä osavaltiosta, on aina 1960-luvulta alkaen raportoitu vuosittain epätavallisen paljon katoamistapauksia. FBI:n tutkimuksista huolimatta syytä katoamisiin ei ole selvinnyt. Milla Jovovich näyttelee tositapahtumiin perustuvassa jännityselokuvassa psykologi Abigail Tyleria, joka alkaa videoida traumoista kärsivien potilaidensa kertomuksia kokemuksistaan. Pian hän huomaa tallentavansa aikamme vaikuttavimpia todisteita ufosieppauksista.

The Fourth Kind on ainutlaatuinen sci-fi-trilleri, joka yhdistelee draamaan autenttisia video- ja ääninäytteitä. Vuonna 1972 julkaistussa luokittelussa ensimmäisen asteen yhteydellä tarkoitetaan UFO-havaintoa. Toisen asteen yhteydessä vierailusta löydetään todisteita ja kolmannen asteen yhteys merkitsee kontaktia. Seuraava eli neljäs aste tarkoittaa sieppausta.


- Mulle jäi kauhean ahdistava olo tämän elokuvan jälkeen. Olenko sitten liian herkkä uskomaan tälläisiin asioihin? Tosiaan, tämähän on tositapahtumiin perustuva elokuva ja tämä aiheutti minulle ne ylimääräiset kylmätväreet.


Oletteko te katsoneet jotain näistä? Mitäs mieltä te olitte?

kuvat: google
lainatut tekstit: makuuni.fi

You Might Also Like

0 kommenttia