Pari reseptiä
perjantaina, tammikuuta 21, 2011Tässä pari helppoa ja hyvää reseptiä.
Helpot Sämpylät
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
n. 11 dl vehnäjauhoja
2 rkl hunajaa/siirappia
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
Liota kuivahiiva pienen jauho määrän kanssa n. 42 asteiseen veteen. Hunaja ja suola. Lisäile jauhot pikkuhiljaa joukkoon sekoittaen. ( Minä lisäsin 4 dl kaurahiutaleita ja loput lähes 7 dl vehnäjauhoina) Jätä taikina hiukan löysäksi, muutoin tulee todella kiinteät sämpylät. Lopuksi öljyt. Tee pieniä pyöryköitä pellille ja uuniin 225 astetta ja n. 10 min.
Tässä myös yksi meidän lemppari helppo ruoka: Makkarakeitto.
Ensin, kuori perunat ja paloittele sopivan kokoisiksi.
Lisää kourallinen maustepippureita ja kaksi (riippuu silti ruoan määrästä jonka teet) lihaliemikuutiota. Anna kiehua.
Paloittele makkarat sopiviksi kuutioiksi ja laita odottamaan. Tai jos tahdot niin lisää nakkeja tai siskonmakkaroita.
Ja vihannekset. Laita ihan maun mukaan. Me pidämme keittojuureksista, mutta voithan toki laittaa vaikka herne-maissi-porkkanan jos pidät siitä enemmän. Laita makkarat ja vihannekset joukkoon kun perunat ovat hieman pehmenneet. Kypsytä perunat kypsiksi ja anna hautua. Mieheni mielestä tämä ruoka on parempaa seuraavana päivänä (maut lisääntyneet)
Unohtui ottaa kuva kun keitto oli valmista. Hupeni kattila nopeasti puolilleen. Helppo ja hyvä ruoka :) Ai miten hyvin sopii keskenään makkarakeitto ja tuoreet sämpylät.
0 kommenttia