Movies part 5

torstaina, lokakuuta 27, 2011

Hoksasimpa juuri, että leffoja on tullut viimeaikoina katsottua hurjasti, mutta enpä ole niitä päivitellyt tänne. Eli nyt tulee sitten vähän isompi leffa-arvostelupostaus. Koska en halua liikaa paljastaa juonesta niin päätin ottaa "arvosteluihin" mukaan omat "tähdet"(merkkinä : §)  Eli täydet on viisi tähteä ja huonoin yksi. Ehkä niistä saa selkeämmän kuvan kuin selityksistäni.

1. SANCTUM       § -"Vastaava tuottaja James Cameron tarjoilee huikean, vedenalaisen seikkailun, joka pohjautuu tositapahtumiin. Sukellusammattilainen Frank McGuire johtaa sukeltajaryhmää - johon myös hänen 17-vuotias pokansa lukeutuu - joka tekee vaarallisen tutkimusretken maailman suurimpaan, kauneimpaan ja vaikeakulkuisimpaan vedenalaiseen luolastoon. Kun trooppinen myrsky sulkee ainoan paluureitin, on ryhmän tunkeuduttava yhä syvemmälle tutkimattomaan ja vaaralliseen labyrinttiin etsimään ulospääsytietä. Ajan käydessä vähiin, he joutuvat kestämään raivoisia vesiä, hengenvaarallisia olosuhteita ja hiipivää pakokauhua tajutessaan voivansa jäädä ansaan lopullisesti."

- Voi elämä, että tämä leffa oli mielestäni huono. Leffassa oli huonot näyttelijät ja roolisuoritukset jäi niin huonoiksi, että jäi oikein ärsyttämään elokuvan jälkeen. Niin kulutettu aihe ja samantyylinen tarina, että teki mieli lopettaa katsominen monta kertaa, kuitenkin katsottiin loppuun, kun oli elokuva vuokrattu. Jos olet vuokraamassa tätä, niin suosittelen kuitenkin miettimään vielä uudelleen. 

2. NEVER LET ME GO - OLE LUONANI AINA       § § § +


"Kathy, Ruth ja Tommy ovat parhaimpia ystävyksiä, jotka ovat viettäneet lapsuutensa päällepäin idyllisessä englantilaisessa sisäoppilaitoksessa, jolla on poikkeuksellinen salaisuus. Saadessaan selville järkyttävän ja musertavan totuuden - he ovat klooneja, joita kasvatetaan elinluovuttajiksi muulle yhteiskunnalle - he tarraavat koko sielullaan ohikiitävään mahdollisuuteensa elää ja rakastaa. Kazuo Ishiguron kiitettyyn menestysromaaniin perustuva Ole luonani aina tarkastelee kiehtovalla ja vavisuttavalla tavalla toivoa ja inhimillisyyttä."

- Mulla oli taas kyynelkanavat auki. En ole tätä lukenut kirjana, jonka veikkaan vievän lukijansa hieman syvemmälle mitä elokuvassa päästiin, sillä mulle jäi kuitenkin hieman tyhjä olo katsomisen jälkeen. Tykkäsin ideasta, joka on tullut tutuksi jopa elokuvassa THE ISLAND, jossa myös oli klooneja. Olin toivonut elokuvalta hieman enemmän, joten siitäkin syystä saattoi jäädä hieman orpo olo, mutta silti suosittelen katsomaan. 

3.  I AM NUMBER FOUR     § § § § +
"Kolme kuollutta. Kuka tulee olemaan neljäs? Mukaansatempaavasta toimintatrilleristä vastaavat ohjaaja D. J. Caruso ja tuottaja Michael Bay. John Smith ei ole ihan tavallinen nuorukainen, sillä hän joutuu salaamaan todellisen identiteettinsä harhauttaakseen perässään olevaa tappavaa vihollista. John elää huoltajansa kanssa pienessä, uudessa kotikaupungissaan ja joutuu epätavallisten tapahtumien pyörteeseen kohdatessaan ensi rakkautensa sekä löytäessään erikoiset kykynsä ja saadessaan yhteyden muihin, jotka jakavat hänen uskomattoman kohtalonsa. I am Number Four on täynnä räjähtävää jännitystä, joka pitää pihdeissään."

- Kuten varmasti on jo ilmennyt, me tykätään (tai ainakin minä) katsoa todella paljon eri kategorioista elokuvia ja taasen voi huomata kuinka jokaisesta löytyy hyviä pätkiä. I am Number Four oli todella toiminnallinen ja räiskyvä elokuva. Olin hieman skeptinen tämän vuokratessa, mutta elokuva yllätti täysin. Vaikka elokuva oli melko perus toimintapätkä niin tässä oli silti todella paljon kaikkea mielenkiintoista. Elokuva loppui selkeästi kakkos osaa ajatellen, eli sitä odotellessa. Mutta jos et tykkää toimintascifi jutuista, niin kannattaa valita jotain muuta tämän sijaan.

4. TRON LEGACY     § § §


"Valmistaudu aivan uudenlaiseen Disney elokuvakokemukseen. Anna Tronin digitaalisen maailman imaista mukaansa visuaalisesti vallankumoukselliseen, mielikuvitukselliseen tarinaan. Kun Flynn, maailman paras videopelien suunnittelija lähettää salaisen signaalin digitaalisesta maailmasta, hänen poikansa kaappaa sen ja päättää lähteä pelastamaan kauan sitten kadonnutta isäänsä. Apunaan peloton naispuolinen soturi, Quorra, taistelevat isä ja poika yhdessä pahaa vastaan. Tron: Perintö tuo kotiteattereihin huikean katselukokemuksen ja aivan uutta lisämateriaalia, joka vie vieläkin syvemmälle Tronin uskomattomaan maailmaan."

- Heti elokuvan alettua huomasi, että tämä oli Disney-filmi. Juoni melkoisen naiivi ja lapsenmielinen, mutta kuitenkin ihan katsottava hieman vanhempaankin makuun. Elokuvassa oli ihan hyvät näyttelijät ja juonikin oli ihan mukaansa tempaava. Kuitenkin tämä jäänee enemmän lasten/nuorten elokuvaksi. Oli kuitenkin ihan kiva vaihteeksi katsoa heiman "helpompaa" juonta.

5. THE RITE     § § § ½

"Tositapahtumien inspiroima The Rite seuraa pappiseminaarissa opiskelevaa nuorta pappia Michael Kovakia, skeptikkoa, joka päätyy vasten tahtoaan Vatikaaniin manaajien kouluun. Roomassa hän tutustuu epätavalliseen pappiin, Isä Lucasiin, joka perehdyttää hänet kristinuskon pimeään puoleen."

- Katsottiin Rite ystäväni kanssa, joka säikkyy vielä herkemmin kuin minä. Voitte vaan kuvitella, kun kaksi tyttöä hyppii sohvalla toistensa säikähdyksestä säikähtäen. Anthony Hopkins on erittäin hyvä näyttelijä ja hän toi elokuvaan ihan toisen ulottuvuuden. Mutta se, että elokuva oli tositapahtumien inspiroima sai meidät pelkäämään entistä kovemmin ja se kun itse vielä uskoo hyvään ja pahaan (tästä tulen tekemään "esittelyn" haasteeni kohdassa Uskoni). Tähän aiheeseen liittyen on jo tehty paljon eri elokuvia, mutta tämä kuitenkin onnistui olemaan uudenlainen. Suosittelen kokeilemaan.

6. SCREAM 4     § §

"Uusi vuosikymmen, uudet säännöt. Sidney Prescott on päässyt kymmenessä vuodessa jaloilleen ja painajaismaiset kokemukset ovat tallentuneet kirjaksi. Teoksen julkaisun tiimoilta Sidney palaa kotikaupunkiinsa, jossa tappava historia alkaa kuitenkin pian toistaa itseään. Kaikkien aikojen tunnetuin naamarimurhaaja on palannut, eikä kukaan ole turvassa. Kummalla puolella maskia tappajan tavat parhaiten tunteva oikein on..?"

- Olisihan se pitänyt arvata, että tämä toistaa itseään niin pahasti jo, että ei olísi tarvinnut katsoa ja sen jopa huomasi rakkaastani joka nukahti heti leffan alkumetreillä. Kuitenkin ala-asteella ollessani ensimmäinen Scream oli niin pelottava, että annoin itselleni luvan katsoa myös tämän viimeisen osan. Olisin voinut hyvinkin olla katsomatta, sama veren roiskuminen ja viiltely jatkuu mikä on ollut koko leffasarjan pääasia. Eli ei siis ollut kummonen elokuva, toistaa samaa vanhaa, murhaaja arvuuttelu vain jatkui. 

7. RIIVATTU     § § §


"Paranormal Activityn tekijöiden uusi elokuva Riivattu on kauhistuttava tarina perheestä, jonka poika vajoaa selittämättömästi koomaan heidän muutettuaan taloon, joka on vaikuttaa olevan pahojen henkien riivaama. Yrittäessään paeta vainoavia henkiä ja pelastaa poikansa, perhe muuttaa uudelleen vain tajutakseen, että syy ei ollutkaan talossa."

- Olimme ystäväni kanssa ihan varmoja, että emme tämän elokuvan jälkeen pystyisi enää nukkumaan, mutta toisin kävi. Olimme varustautuneet viltin alle suojaan ja aloimme katsomaan elokuvaa. Alussa tämä jopa tuntui jännittävältä, mutta loppua kohden, kun juoni alkoi selvetä alkoi myös elokuvan alamäki. Tämä ei onnistunutkaan pelottamaan niinkuin olimme varustautuneet. "Pahis" ei ollutkaan niin kamala mitä olimme odottaneet. Kyllähän tämän katsoi, mutta jotain jäi silti puuttumaan.

8. EXAM  §


"Tiivistunnelmainen ja yllätyksiä täynnä oleva trilleri psykologisesta kokeesta, jossa voi olla vain yksi voittaja. Kahdeksan urallaan eteenpäin pyrkivää nuorta on ehdolla unelmatyöpaikkaan. Heidät eristetään ikkunattomaan huoneeseen viimeistä koetta varten. Nyt heillä on 80 minuuttia aikaa keksiä vastaus. Ongelmana on, ettei heillä ole kysymystä."

- Taas leffan kannen ja esittely tekstin mukaan odotti jotain ihan mieletöntä ja pelottavaa elokuvaa, toisin kävi. Tämä oli äärimmäisen tylsä ja pitkästyttävä pätkä. En suosittele katsomaan. Mulla ei ole tästä oikeastaan mitään sanottavaa, kun oli niin huono. Perus ihmisen mielellä leikkimistä, ei mitää yliluonnollista.

9. FAST AND FURIOUS 5     § § § §

"Vin Diesel, Paul Walker ja Dwayne Johnson tähdittävät räjähtävää toimintaelokuvaa, jossa vilisee rohkeita stuntteja, nopeita autoja ja kauniita naisia. Toretton jengi joutuu vaarallisen huumepomon ja armottoman liittovaltion agentin jahtaamaksi yrittäessään 100 miljoonan dollarin ryöstöä eksoottisessa Rio de Janeirossa."

- Kaikki FaF:t ovat mielestäni olleet hyviä, jos ei lasketa mukaan kolmosta, jossa olikin jo ihan eri näyttelijä ja maisema. Parhaimmat leffasarjasta kuitenkin ovat olleet 4. ja 5.osa. Ei ollut liikaa sitä autojen tuuninkia ja tyhmiä kohtauksia, vaan tässä päästiin jo enemmän juonen sisälle. Tämä leffa koristaakin nyt meidän leffahyllyä. Suosittelen kokeilemaan.

10. JULIAN SILMÄT     § § § §

"Guilermo del Toron ja Orpokodista vastanneen Rodar y Rodarin tuottama Julian silmät sai Espanjan ensi-iltansa lokakuun lopulla. Romanttinen kauhutrilleri nousi Espanjassa vuoden katsotuimmaksi kotimaiseksi kahmimalla 10 ensimmäisen päivän aikana peräti 5 miljoonan lipputulot.Julia on tähtien tutkija, joka aavistaa siskonsa Saran hädän, vaikka yleensä niin läheiset sisarukset eivät ole olleet missään tekemisissä kuukausiin. Julia saapuu paikalle liian myöhään. Näkönsä menettänyt Sara löytyy kuolleena. Poliisin mukaan kyseessä on itsemurha. Julia ei voi uskoa sitä. Hän saa selville, että Saralla oli miesystävä. Julia vetää miehensä mukaan yhä kierommaksi käyvän totuuden selvittelyyn. Kukaan ei tunnu muistavan näkymättömältä vaikuttavaa miesystävää. Yhä uudet johtolangat vievät toinen toistaan makaabereimpiin tilanteisiin.Visuaalisesti elokuvaa leimaa Julian sairaus. Hän on menettämässä näkönsä sisarensa tapaan. Näön heikentyessä ahdistus aiheuttaa sokeuskohtauksia (= lat. obscuratio, obskuraatio, näönhämärryskohtaus). Lopulta Julia saa selville ainakin sen, miten toisen silmillä voi rakastaa."

- Kerrankin löytyi kauhuelokuva, jossa ei ollut mitään yliluonnollista. Tämä voisi tapahtua periaatteessa ihan kelle tahansa ja tämä tekikin mielestäni elokuvan hyväksi. Ei mitään liikaa vaan juurikin melko "normaaleja" ihmisiä. Vaikka elokuvia onkin tottunut katsomaan englanniksi, ei espanjan kieli haitannut yhtään. Tykkäsin elokuvasta ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan.

11. PRIEST     § § § +


"Vuosisatojen ajan maailmanlopun jälkeen ihmisten ja vampyyrien välillä raivosi raaka sota. Nyt soturipappi kuulee uusista hyökkäyksistä, ja sodasta on tällä kertaa tuleva henkilökohtainen: papin sukulaistyttö on joutunut armottomien varmpyyrien sieppaamaksi. Pelastaakseen tytön miehen on rikottava rauhanvalansa ja satava käsiinsä tuo verenhimoinen joukko ennen kuin on liian myöhäistä. Kiiteltyyn sarjakuvan perustuva elokuva on täynnä verevää toimintaa, ja se on tempaa katsojan mukaansa jahtaamaan uutta, ennennäkemätömän raakaa tappajarotua."

- Hankalaa katsoa nykyisin mitään muita vamppyyrielokuvia kuin Twilightia, mutta tässä elokuvassa ne eivät onneksi olleet yhtään samanlaisia kuin siinä. Ideana elokuva on todella mielenkiintoinen, mutta ohjaus ei ollut kuitenkaan niin onnistunut. Olin melkoisen väsynyt elokuvan aikana ja saatoin jopa pilkkiäkin, mutta kyllä tämän silti katsoi ihan mielellään.

kuvat: google.fi
lainatut tekstit: filmtown.fi


Olipahan kerennyt jo elokuvia katsella ja nämä ovat nyt kuitenkin vain näitä melko uusia pätkiä. Kaikki mitä telkkarista tulee, niin en viitsi alkaa edes arvostelemaan, on ne kuitenkin jo sen verran vanhoja.

Olettekos te katsoneet mitään näistä elokuvista, entä mitä mieltä itse olitte? Makujahan on kuitenkin monia.

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Oletpas katsellut paljon leffoja :)

  Itse en ole katsonut noista mitään leffaa. Viimeisin katsottu leffa oli Vares - Huhtikuun tytöt ja en tykännyt siitä yhtään. Huomaa että nuo viimeisimmät on kuvattu hyvin nopealla tahdilla :/
  Kaksi ensimmäistä Varesta oli ihan parhaita :)

  VastaaPoista
 2. Me ollaan melkoisen kovia leffankatsojia :)

  Itse en ole nähnyt yhtäkään Varesta ja se johtunee siitä, etten ole koskaan kauheasti pitänyt Suomalaisista elokuvista. Kyllä muutama helmi on tullut vastaa, mutta useasti olen joutunut pettymään. Ne eivät vain kolahda mulle. Mutta kuten sanoin, makuja on monia :)

  VastaaPoista