Vessaremontti osa 5, almost ready

keskiviikkona, tammikuuta 30, 2013

Mä en enää tahdo pitää teitä jännityksessä ja Niksukin on jo monen monta kertaa sanonut, että pistähän nyt se uudistunut vessa esille. Mä olisin vaan halunnut odottaa siihen asti, että vessa on todellakin ihan viimeistä silausta vaille valmis, mutta kaikenlaisten kiireiden takia homma nyt vähän tyssäsi ja kuitenkin kun vessa toimii jo, niin eipä senkään vuoksi enää olla pidetty ihan kamalaa kiirettä. Melko pikkuisista jutuista kuitenkin on enää kiinni täysin valmis vessa, joten kai te jaksatte sitten katsella vähän lisääkin kuvia, kun lopulta se kokonaan valmistuu. Mutta oletteko nyt valmiina melkoiseen kuvarykelmään? :) Kuvat valmistumista kohti tulee jatkumaan siitä mihin viimeksi jäätiin, eli kun vessa oli purettu.


Ensimmäinen homma vessan purun jälkeen oli pohjatöiden teko. Sinistä primeria pintaan ja odottamaan, että se kuivuu. Ja ymmärtänette varmasti, kun tää tulee tällee tytön suusta selostamana, ettei kaikki sanat välttämättä ole niitä oikeita virallisia :D Tässä vaiheessa saimme kuitenkin vielä käyttää vanhaa pönttöä, sillä se otettiin pois vain pakolliseksi ajaksi.


Primerin jälkeen alkoi sitten laatoitus. Tässä vaiheessa molemmat valkoiset seinät oli saatu laitettua valmiiksi ja oltiin valmiina laittamaan mustaa laattaa. Paitsi ettei se sitten ollutkaan oikean kokoinen. Tämän vuoksi seinässä on laastia läntti ja sen piti lopulta antaa kuivahtaa kunnolla ennen uuden laatan lätkäisyä. Onneksi sitten uusi laatta löytyi melko vaivatta. Eli hommat sai jatkua.



Niin se pikku hiljaa alkaa löytää uutta muotoaan. Lattialaatoituksen valmistuessa oli pöntön vuoro väistyä. Tässä vaiheessa voi kiittää siitä, että äiti asustelee lähellä ja pääsi käyttämään heidän vessaa :D Mä aloin myös intoilemaan valmistumisesta aika kovaa, että kohta se on todellakin todellista eikä enää pelkkää haaveilua :)


Kun lattia oli lopulta kokonaan kuivunut ja saumalaastitkin oli saatu laitettua oli uuden pöntön vuoro. Me ostettiin ihan perus mallin Ido pönttö. Ollaan oltu tuohon ihan tyytyväisiä ja tuo vie paljon vähemmän vettä entä meidän vanha Arabian pönttö. Pahin oli tässä vaiheessa ohi, kun sai rauhassa käyttää omaa vessaa. ;D


Sit mallailtiin allaskaapin paikkaa ja Niksu vaikuttaa ainakin kuvan perusteella todella tyytyväiseltä :D Mun hihkuminen myös saattoi koventua entisestään :D


Ja niin allaskaappi, allas sekä taso löysivät paikkansa. Kuten vessan suunnittelu-postauksessa teille vinkkailinkin, että neliskanttinen lavuaari on tulossa ja sellainen löytyikin yllättävän helposti. Mä olen tekemässä teille sit lopulta vessan kustannus-postausta, mutta voin kertoa, että allas oli halpa! Mutta siis joo, tarkempaa tietoa tulossa kustannuksista ja tuotteiden ostopaikoista. Osanette kuvitella mun hihkumisen määrän tässä vaiheessa. Nyt kaikki näyttää jo niin valmiilta :)



Niksu suunnitteli vessaan kokonaan uuden valaistuksen. Vanhassa vessassahan meillä oli peilin yllä loisteputki valaisin, joka oli melkoisen karu, mutta nyt meiltä löytyy upeat Led-spotit katosta. Katto laskeutui noin 10 cm, sillä lamput tarvitsivat umpioilleen tilaa. Alkuun mua häiristi katon laskeutuminen, mutta nyt siihen olen jo niin tottunut, etten edes huomaa. Eipä sitä alkuunkaan niin hyvin erottanut, mutta mulle taisi enemmän vaikuttaa itse ajatus vaan siitä. Näyttäähän tuo niin paljon hienommalta, vai mitä olette mieltä? :)


No, siinä se nyt sit on. Melkein kokonaan valmis vessa :) Mä rakastan tota ihan mielettömän paljon ja vietänkin siellä erittäin tyytyväisenä aikaa. Vielä siis puuttuu oven ympäriltä sekä katosta listat. Ei hätää, ne on ostettu, eli ei pitäis kamalan kauaa mennä että se osa valmistuu. Sitten pyyhe pidikkeet. Meillä on jo idea millaiset halutaan, muta ei vaan olla päästy vielä ostamaan niitä. Sitten tuohon allakaapin oikealle puolelle ollaan mietitty lisää säilytystilaa, kun tuo seinähylly ja allaskaappi eivät imeneet ihan kaikkia meikkejäni. Ja vessapaperirullat haluan myös nätimmin säiltykseen, entä noin pussissa. Sekä patteri pitää kans ostaa. Se pitää olla, kun se kuuluu talon varusteisiin. Muuten siis valmista on. Niksu valitsi peilin ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Tuolla valossa näkee todella hyvin meikata :)


Siellä niitä mun aarteita on. Toi allaskaappi on täyttä rakkautta. Niin ihana ja mun tekis mieli koko ajan räpeltää ja järkkäillä noita mun meikkejä :D


Seinäkaapista löytyy sit molempien hajuvedet ja kasvohoitotuotteita. Samaa sarjaa siis sekä allas- että seinäkaappi ja Ikeasta ovat.


Tällainen vessa meille sit tuli tai siis eihän se vielä ihan kokonaan ole valmis, joten vielä tulette näkemään kuvia tästä. Mutta nyt ihanat lukijani, mikä on teidän tuomio? Miltäs näyttää melkein valmis vessa? :) Tulipas tästä pitkä postaus :D

You Might Also Like

19 kommenttia

  1. Näyttää tosi hyvältä :) Itsekin tykkään juuri tuon tyylisestä sisustuksesta vessassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla :) ♥ Onhan se vieläkin vähän onton näköinen, kun ei täysin valmis ole.

      Poista
  2. Täällä tykätään kympillä. Näyttää niiiin hyvältä! Ihanaa tuo tumma laatta, ainakin näyttää vähän sellaiselta eläväpintaselta? Ja kyllä on putelit niin järjestyksessä, voisit tulla meillekin järjestelemään :D
    Ja hei, meiltä puuttuu vieläkin ne kattolistat, ja mitä tästä on kun remppa on lopetettu, pari vuotta? :D :D Ne pitäis AINA laittaa samantien tai sit niitä ei tuu laitettua ikinä..hmph.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jjeeee, kiva kuulla :) ♥ Joo, tuo tumma laatta on sellainen eläväpintainen, vähänä kuin kivi..? Joo, voin tulla järjestelemään :D Mä tykkään, että kaappien sisällöt on vimpapäälle oikeessa järjestyksessä ja jokaiselle putelille on oma paikka :)
      Mikä niissä listoissa onkaan, kun niitä ei tunnu saavan kiinni. Kun miettii kauan meiltäkin puuttui koko asunnosta ne :D Vessaan tulee varmasti laitettua nopeammin, kun ne listat on tällä hetkellä koko ajan tiellä, kun ostettiin ne jo :D

      Poista
  3. Sanalla sanoen UPEA! On kyllä kaiken odotuksen arvoinen lopputulos, aivan ihana <3 Mää tahon kans!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih ♥ :) Kiitos ihuna! Suunnittelusta ja toteutuksesta saa kyllä kiittää tuota ukko kultaa :)

      Poista
  4. Upea lopputulos! Pikkusen ehkä toivottoman näköinen tuo eka kuva kun kaikki on revitty auki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva kuulla :) ♥ Oli todellakin toivottoman näköinen :D Oletko nähnyt ne kuvat mistä lähettiin liikkeelle. Silloin se vasta toivoton oli :D

      Poista
  5. Tosi hieno on, kelpais minullekin tuollainen :) Yksinkertaisen tyylikäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla :) ♥ Niksulla on kyllä hyvä maku :) Vaikka kaippa mäkin vähän vaikutin ;D

      Poista
  6. Upea!!:) Mää tahdon kanssa!!:> En malta oottaa sun laskelma-postausta, jonka voin sit vilauttaa miehelle...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanainen ♥ :) Joo, mä koetan saada sen laskelman tehtyä piakkoin :)

      Poista
  7. Aivan mielettömän hieno, sopii nyt mukavasti muuhun sisustukseen;)

    Ihastelen kovin tuota valaistusta, ja ei se katto näytä liian matalalta, just ihana. Kelpais kyllä niin tännekki....

    -Skeit-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakas ♥ Niksua saa kiittää :)

      No arvaa ketkä muut ihastui valaistukseen... äiti ja P. Ne nyt tilas vissiin samat lamput. Eli Niksulle vaan kyselyä, niin saadaa uuden lamput teillekin ;D

      Poista
  8. Näyttääpä erittäin hyvältä <3 :)

    VastaaPoista
  9. Heippa! Mekin ollaan mietitty tuota Ikean Godmorgon-sarjan allaskaappia uuteen kylpyhuoneeseen. Olen yrittänyt löytää tietoa, kuinka pitkälle laatikko avautuu? Kalusteen syvyydeksi on merkattu muistaakseni 47 cm. Nyt pähkäilemme että mahtuvatko laatikot avautumaan, vai tuleeko wc-pytty vastaan. Olisi hienoa jos pystyisit mittaamaan aukinaisen laatikon syvyyden! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Valitettavasti olemme muuttaneet uuteen osoitteeseen, enkä tämän vuoksi pääse enää mittaamaan kuinka paljon laatikko avautuu. Mutta mitä muistan, niin aika pitkälti laatikko avautuu saman verran kuin on syväkin. Plus miinus viisi senttiä. Suosittelen kyllä muuten tuotetta. Luultavimmin ostetaan sama tänne uuteenkin vessaan :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :)

      Poista