A- G- Z- Ö- vitskuja, siis mitä?

lauantaina, marraskuuta 02, 2013

Nyt täällä puhuu sitten asiasta täysin ymmällään oleva tyyppi, joten tietäväisemmät saa avata sanaisen arkkunsa ja opastaa amatööriä ;D

Tutkin kaupassa ravintolisä hyllykköä haavi auki. Miten noita purkkeja voi olla noin tuhatta erilaista. On B-, C- ja D-vitamiineja, löytyy magnesiumia, sinkkiä ja biotiiniä, oli siellä vielä monivitamiinejakin. Ihan alkoi heikottaa se purkkien määrä. No seuraavaksi sitten huomaan, että on montaa eri merkkiäkin samaa tuotetta. Miten niistä nyt sitten osaa valita vielä sen parhaimman. D-vitamiinien purkissakin luki jotai erikoisia lukemia sellaisella ug:n näköisellä merkillä jos siis oikein muistan. Voi apua. En tajua sitten pätkän vertaa niistä purkeista.

Mä en todellakaan tiedä mitä kaikkea mä tarvitsisin lisäravinteeksi itselleni, mutta lähdin liikkeelle niistä, joista mulla oli edes hitusen tietoa. C-vitamiinin otin ihan siitä syystä, että luulen sen auttavan flunssan estoon. Niin, luit oikein, luulen. Tietoa kun mulla on näistä yhtä paljon kuin talon rakentamisesta, eli ei tyyliin mitään. Toinen vitamiini jonka päätin ottaa, oli D-vitamiini. Tätä teistä moni oli mulle suositellut. D-vitskua kun ei me suomalaiset saada koskaan tarpeeksi vähäisen auringonvalon vuoksi. Eli turvallista oli napata tämäkin purkki mukaan. Ja viimeisenä vielä sinkki. Tästä ollaan nyt viime aikoina puhuttu monissa eri blogeissa ja olen aiemminkin tiennyt sen vaikuttavan ihon hyvinvointiin, joten tää oli oikeastaan se tuote, jota ensisijaisesti lähdin noutamaan.


Koska mulla ei ollut tosiaan mitään hajua merkeistä, päädyin ihan vain perus Pirkkaan. Kai tääkin nyt jotain tekee. Sinkkipurkin ostin luotaistuotekaupasta ja myyjä antoi minulle tuon purkin. Eli näitä mä aloitin popsimaan pari päivää sitten. Toivon todella, että näistä olisi mulle edes jotain apua. Syön noita purkkien annostusohjeiden mukaan, eli yhden pilsun kaikkia. Sinkin toivon todella auttavan mun iho-ongelmiin. Nyt on meinaan pukannut sellainen määrä finnejä, että ihan itseäkin oksettaa. Monet ovat sinkin hehkuttaneet maasta taivaisiin, joten toivon todella sen auttavan mullekin.

Ajattelin nyt aloittaa näistä kolmesta tuotteesta. Mikäli tuntuu, että näistä on apuja, niin varmasti käyn ostamassa lisää. Mutta nyt te tietäväisemmät, kertokaa onko merkeillä jotain väliä. Mä olen niin ulalla, ettei kyllä ole pienintäkään hajua koko tästä ravintolisä hommasta.

Nyt mä hyökään tuonne saunan seinien kimppuun. Se on saatava valmiiksi viikonloppuna.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Itse en oo ammattilainen näiden kanssa, mutta olen kuullut että kaupassa olevat vitamiinit eivät välttämättä sisällä niin paljon esim. D-vitamiineja kuin apteekista ostetut. (Tietysti jos apteekista löytyy samanmerkkkinen kuin kaupasta niin sitten eri asia :) mutta viisaammat osaavat varmasti kertoa paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jotenkin samanlainen kutina, ettei nuo kaupanvalmisteet sisältäisi ihan niin paljoa itse tavaraa. Vetelen nyt nämä loppuun ja käyn sitten apteekista hakemassa seuraavan satsin. Ja apteekissa voi kuitenkin kysyä vielä neuvoakin. :)

   Poista
 2. Kas, kirjoittelin juuri aihetta sivuavan blogipostauksen ja suosituksia tulee seuraavassa postissa huomenna!

  http://dzinninajatuksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Jennalle: Tottakai pitää katsoa tuoteseloste, ja jos pitoisuuksista on epävarma, voi valmistajalta aina pyytää analytiikkatodistuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina yritän lukea niitä tuoteselosteita, mutta välillä ne on yhtä hepreaa, joten tuntuu turhalta edes yrittää ymmärtää :D

   Poista
 4. D-vitamiinia voit (ja kannattaa) ottaa ainakin kaksi pilleriä päivässä, eli 40 mikrogrammaa (se omituinen merkki tosiaan tarkoittaa mikrogrammaa). Suomessa nuo suositukset D-vitamiinin suhteen ovat täysin alakanttiin, muualla maailmassa suositellaan paljon suurempia annostuksia. Turvallisena rajana pidetään 100 mikrogrammaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin heti syömään tupla määrää tuosta D:tä. Olen lukenut ihan hirmuisesti juttua D-vitamiinin määrästä, mitä kannattaa syödä, mutta jotenkin olen vieläkin ihan pihalla. Toiset sanoo että lisää ja toiset vähentää. Uskon kyllä enemmänkin tuohon, että pitäisi syödä enemmän.

   Poista
 5. Mä olen huomannut ihossa paranemisen merkkejä kun aloin syömään omega3 rasvahappoja. Mulla on siis kuiva iho johon pukkaa tosi isoja mustapäitä. Rasvahappojen lisäksi vedän ABCDE-monivitamiiniporetabletin veteen sekoitettuja ja satunnaisesti kalsium-D-vitamiinitabletin koska en juo maitoa. Sinkkiä en ole koskaan kokeillutkaan, millä tavalla sen pitäisi vaikuttaa ihoon ja onko sillä muita vaikutuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omega3 olen ajatellut ottaa käyttään itsellenikin. Ajattelin ensin aloittaa tällä helpolla setillä, josta jotain melkein tiedänkin :D
   Mä en oikein osaa kertoa, mikä siinä sinkissä sitten on. Mutta Vilma P. kirjoitti blogissaan siitä enemmän. Suosittelen lukaisemaan sen :)

   http://www.mycosmo.fi/article/vilmap/kohti-parempaa-ihoa-sinkki#.Und6P1NuS9I

   Poista
 6. Apteekista kyllä suosittelisin noi vitamiinit ostamaan, ei kaupasta. Kunhan olet noi syönyt niin hae seuraavat sieltä. Saat todennäköisemmin sellaisia tabletteja missä oikeasti onkin jotain vitskua.

  Mä luulen myös että et tarvitse juuri muuta kuin D-vitamiinia. Siitä meillä on 100 varmasti puutetta täällä pohjolassa, muita kyllä pitäisi tulla ruoasta aikalailla tarpeeksi. Noh rasvahapot on tottakai hyvä juttu ja itse tarvitsen magnesiumia lihaksille mutta muuten kyllä ravintorikkaalla ruoalla asioiden pitäis hoitua melko pitkälle. Sinkki kyllä pitää ihoa kunnossa ja ehkäisee flunssaa mutta siitä ei pitäisi kai meillä olla puuteta.

  Mutta summarum, ostat mitä ostat mutta osta apteekista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mä vähän ajattelinkin, että apoteekistä saa varmasti parempaa tavaraa. Seuraavan setin ostan varmasti sieltä. :)

   Ostin sinkin ihan vain kokeilumielssä. Tahdon nähdä tekeekö se mitään muutoksia iholle. En muuta mitään muita tapoja enkä ihonhoitotuotteitakaan vielä, koska tahdon nähdä tuleeko tuloksia. Mulla kuitenkin iho on sen verran huonossa kunnossa, että siihen haluan ehdottomasti muutoksia. Ja tuo D on ehdottomasti tärkeä myös :) rasvahappoja pitäisi kyllä ostaa lisäksi. Apteekista sitten :)

   Poista