pHformula - taistelussa aknea vastaan

sunnuntaina, tammikuuta 03, 2016

Mä täytän tänä vuonna 30 vuotta. Ikäni perusteella mä olen jo aikuinen. Ihoni on tässä asiassa täysin erimieltä. Tai ei täysin, sillä se on jo joistain kohdista alkanut hiljalleen rypistymään. Otsan juonteet syvenee ja silmissä näkyvät naururypyt muistuttaa entistä kovemmin iloisista hetkistä. Tämä hiljalleen vanheneva iho ei kuitenkaan ole se ongelmani, vaan teini-ihoa muistuttava akne. Näin kolmenkympin kynnyksellä ei todellakaan ole mukava kärsiä tämän kaltaisesta ongelmasta. Mun itsetunto ei ole koskaan ollut parhaasta päästä ja voin kertoa, että aknen kulkiessa mukana, se ei varmasti tästä kovasti paranekaan.
   Muistan erittäin hyvin sen päivän, kun meidän kahdeksannen luokan luokkakuvaa otettiin. Mua hävetti niin paljon muutama kymmenen pientä finniä naamalla. Ne oli pieniä ja kertoivat todellakin paraikaa käytävästä teiniajasta. Peruskoulun päättötodistuksen saadessani tilanne alkoi olla jo huolestuttavampi ja lopulta kesän jälkeen lukioon asteli pahasta aknesta kärsivä huonolla itsetunnolla varustettu tyttö. Oli syöty antibiootit, öisin oli menty nukkumaan ranskankermat naamalla tai hammastahnaläkillä toivoen, että finnit kuivuisivat yön aikana. Näin ei vain koskaan käynyt. Finnit oli ja pysyi. Meidän terveydenhoitaja huomasi mun heikon itsetunnon ja kyseli, mikä siihen voisi auttaa. Ja niin mulle sitten lopulta lääkäri määräsi ensimmäiset e-pillerini. Näiden piti auttaa kasvojeni ihoon.
   Lukion toisen luokan kuvissa iho alkaakin näyttää jo melko hyvältä ja kolmannen luokan kuvissa katseleekin melkoinen siloposki. Mitä nyt pari hassua näppyä näkyvissä, mutta muuten ihoni oli ihan täydellinen. Niin vain ne e-pillerit olivat tehneet ihmeitä iholleni. Siinä ohessa vaan tuli kyllä muutama muu vaiva, mutta olipahan iho kunnossa. Vuosien ajan mun iho pysyi kohtalaisen hyvässä kunnossa pillereiden avulla, kunnes lääkäri määräsi mulle vähemmän hormonaaliset pillerit muiden oireiden vuoksi. Suurin syy tälle oli erittäin paha migreeni, joten vanhoja tuttuja pillereitä en vain enää saanut syödä. Minipillereihin siirtyessä pelkäsin pahinta. Moni oli sanonut niihin vaihdettuaan naaman räjähtäneen järkyttäville finneille. Ja tietysti, pitihän se tapahtua mullekin. Tästä on jo yli kaksi vuotta aikaa ja samainen aknenaama katsoo peilistä takaisin. Surkein mielin aamuisin tuijotan peilikuvaani miettien, pääsenkö tästä koskaan eroon.
   Tehän sen jo tiedättekin, lopetin pillerit niiden sopimattomuuden vuoksi jo kokonaan ja olen tässä pian puolisen vuotta elänyt ilman niitä. Tästä pillerittömyydestä kerron teille jossain vaiheessa enemmän, mutta vielä ei kasvojeni iho ole palautunut normaaliin olomuotoonsa. Tai mistä mä tiedän, josko tämä akne olisi sen normaali olotila. Toivon ettei todellakaan näin olisi.

Meinasin puhjeta kyyneliin, kun yksi ihana blogikolleegani oli puhunut minusta ja ongelmista hänen blogiyhteistyö kumppanilleen. Hän kehoitti minua olemaan yhteydessä sinne, mutta en edes ehtinyt kun minuun päin jo oltiinkin yhteydessä. Pieni pelastava enkeli kysyi, että olisinko mahdollisesti kiinnostunut testaamaan heidän akneen tarkoitettuja hoitoja. Mun piti hetken aikaa kasailla itseäni, sillä miten voi olla mahdollista, että on näin ihania ihmisiä olemassa. Tietysti vastasin innolla mielenkiintoni hoitoja kohtaan ja pian jo matkasinkin tutustumaan ensimmäistä kertaa pHformulaan.


pHformula oli minulle entuudestaan aika tuntematon. Olin kuullut tästä entuudestaan nimeomaan tältä ihanalta kollegaltani, joka minua oli hoitoihin ehdottanut. Tein tietysti taustatutkimusta ennen hoitolaan menemistä, sillä pakko myöntää että hieman jännitti. Olen itse käynyt eläessäni vain pari kertaa aiemmin kasvohoidossa ja nautin siellä suunnattomasti löhöillessani penkissä. Kasvojeni ihoa kuorittiin hellästi, hierottiin ja rasvattiin. Paikalta lähti enemminkin henkisesti parahtuneena kun kasvojen iho näytti hyvin pitkälti siltä miltä paikalle tultaessakin. Toisella kerralla taas puristeltiin finnejä, joten se ei nyt niin nautinollista ollut, joskin sen jälkeinen naamiö kylläkin. Mutta sitten taas olen ollut hyvin läheisissä tekemisissä henkilön kanssa, joka oli käynyt vähän rankemmassa kasvojen happohoidossa. Ensimmäisen kerran jälkeen kasvojen iho oli aivan kamala, se kuivahti ja kantaja kärsi tilanteesta niin kipujen kuin näönkin vuoksi. Tämä oli asia jonka takia jännitin hoitoon menemistä. Tulisiko mun iho olemaan kipeä tai jotain muuta?

  pHformula on pinnoitushoito, joka on niin kosmeettinen kuin lääketieteellinenkin ihonhoito yhdistelmä. Yleensä olen kuullut, että vahvasti aknesta kärsivää ihoa kuoritaan radikaalisti, että saadaan uusi puhdas iho tulemaan alta esille. Poistetaan siis kuollut ihosolukko pinnalta. pHformulan pinnoitushoidolla onkin tarkoitus ihon uudelleen aktivoiminen kuorinnan sijaan. Pinnoitushoidon innovatiivinen kuljetinaineyhdistelmä auttaa kertomaan iholle, mikä olisi sille paras tapa toimia ja uusiutua. Kuulostaa hurjalta ja meninkin tapaamiseen silmät ja korvat avoinna kaikelle uudelle.Ensi alkuun keskustelimme minulle hoitoja tekevän ihanaisen pHformula ihoasiantuntijan kanssa. Hän kertoi minulle pHformulasta, siitä miten se toimii ja mikä on tosiaan sen tarkoitus. Hoitoja on viisi erilaista ja näistä minulle suositeltiin alkuun kolmea eri.


A.C.N.E hoito nimensäkin perusteella on akneen taipuvaiselle iholle. Hoito puhdistaa, auttaa tulehduksissa ja auttaa ihoa normalisoitumaan. Hoidolla on ollut erittäin näkyviä tuloksia vaikeidenkin akneihojen kanssa.

A.G.E hoito on taas suunnattu ikääntyvälle iholle. Silottaa jo tulleita ikääntymisen merkkejä ja aktivoi ihon uusiutumista ja toimintaa. Hoidolla on mahdollista antaa monta happokerrosta jopa paikallisemmin, mikäli joku kohta on erittäin häiritsevä.

C.R hoitoa suositellaan herkälle ja punoittavalle iholle. Sen tarkoituksena on vahvistaa ihon toimintakykyä ja hillitä ihon ärsytysreaktiota. Tämä hoito sopii mm. rocasceaan (ruusufinniin). Parantaa ihon luonnollista suojamekanismia.

M.E.L.A hoito tasoittaa ihon sävyä ja napakoittaa. Pigmenttimuutoksiin soveltuva hoito joka myös supistaa ihohuokosia.

V.I.T.A.C hoito sopii lähes jokaiselle ihotyypille ja se kirkastaa ja raikastaa ihoa. C-vitamiinipinnoitus tekee ihosta heleän ja kirkkaan sekä ihon pinta tasoittuu ja heijastaa valoa.


Minulle näistä hoidoista suositeltiin kolmea ensimmäistä. C.R hoito pahinmpaan tulehdukseen. A.C.N.E tietysti itse ongelan hoitoon ja lopulta vielä voitaisiin testata A.G.E hoitoa, mikäli tulokset alkavat olla siinä vaiheessa. Tässä vaiheessa näytän teille kuvat millaisesta ihosta nyt tosiaan lähdettiin liikkeelle. Älkää järkyttykö ihon kunnosta.
Erittäin punattavia ja näkyviä finnejä. Kaiken kukkuraksi vielä samperin kipeitä mokomat. Tällä naamalla en toskaan kehtaa lähteä minnekään. Joka aamu on saatava pakkelikerros peittämään punaisuutta. Tästä siis lähdettiin. Ihoni on erittäin röpöinen ja vaatii todellakin jotain mullistavaa ihmettä tullakseen paremmaksi.

Alkupriiffin jälkeen siirryimme hoitohuoneeseen, jossa hoito aloitettiin S.P Complex herkkyystestillä. Siinä laitetaan ihon pinnalle aine, joka on niinsanotusti ihon kuntokartoitus. Sen avulla nähdään ihon sen hetkinen kunto, reaktio- sekä tuntoherkkyys. Herkkyystesti valmistelee ihon varsinaiseen pinnoitushoitoon avaten kulljetuskanavia ja hellästi kuorien pintaa. Tiesin, etten ollut saapunut mihinkään hemmotteluhoitoon, joten osasin odottaa kasvoillani erikoisia tuntemuksia. Multa kysyttiin jokaisen iholle laitettavan kerroksen aikaan tuntemuksia ykkösestä kymmeneen. Onko tuntemus helposti kestettävä vai tuntuuko jo pahalta. Jo tässä vaiheessa voin kertoa, vaikkei tunne ole mitenkään erityisen miellyttävä, ei se todellakaan satukaan. Mun perustuntemus oli kuumotus. Välillä kuumotti todella kovastikin, mutta nopeasti se tuntemus meni poiskin. Mutta siis, herkkyystestin jälkeen mun ensimmäinen hoito oli A.C.N.E hoito.
   Hoitotasoja on kolme ja kolmostaso on taso jonka suorittaa vain lääkäri. Toistaiseksi näitä ei tehdä vielä Suomessa, mutta ykkös- ja kakkostasoa tekee koulutetut kosmetologit. Minunkin hoito aloitettiin ykköstason hoidolla, joka on hoitotasoista mieto. Iholleni laitettiin kaksi eri pinnoituskerrosta ja kerrosten välissä odotettiin tuntemusten loppumista. Näitä ei kannata pelätä. Tuntemus, joka itselläni siis oli kuumotus, lakkaa kyllä nopeasti ja sen kestää erittäin hyvin. Pinnoitushoidon jälkeen minulle laitettiin vielä naamio, joka rauhoitti ihoa. Pystyin hoidon jälkeen lähtemään ihan hyvin kotiin, sillä ihoni ei ollut muuttunut siitä oikeastaan mihinkään. Tässä kuvat ensimmäisen hoidon jälkeen.Eli samat finnit siellä naamassa ilman sen ihmeempää muutosta. Kuumotus ei jättänyt taakseen mitään ihmeempiä punoituksia vaan saatoin lähteä kotiin jatkamaan päivittäistä hoitoa. Sain kotiin mukaan kotihoitotuotteet ja seuraava hoitokerta sovittiinkin parin viikon päähän.Hoidon jälkeen on erittäin tärkeää suojata ihoa auringolta, sillä UV-valo voi aiheuttaa iholle huonoja muutoksia. Hoidon jälkeen käytössäni olikin A.C.N.E Recovery voide, jonka päälle laitoin vielä aurinkosuojaa 30+. Ensimmäisen hoidon jälkeen ihoni näytti heti kirkkaammalta, mutta finnit oli ja pysyi. Suurin ero minkä huomasin, niin ihon pinnan ollessa hieman ohuempi, mätä saattoi tulla helpommin ulos saakka.
   Seuraavana hoitokertana minulle tehtiinkin jo kakkostason hoito ja tämän aikana tuntemukset olivat ensimmäistä tasoa inhemmat. Ei edelleenkään mitään sellaista mitä ei kestäisi, mutta ei siitä silti miellyttävänä voi puhua. Siinä missä ensimmäisellä tasolla tuntemuksista saattoi puhua numeroin kolme tai neljä, oli nyt tuntemukset jo luokkaa kahdeksan. Polttelua pääosin. Hieman ehkä pistelyn tuntuakin. Mutta tuntemus tosiaan kestää vain sekn hetken eikä sitä kannata pelätä. Jälleen kaksi pinnoituskerrosta ja edelleen pääsin lähtemään kotiin kasvot normaalin näköisinä.

Toisen hoidon jälkeen ihoni alkoi tuntumaan paljon normaalia kuivemmalta ja kolmantena päivänä se lopulta oikein lohkeili. Mutta tämä olikin ihan normaalia. Ihoni alkoi uudistumaan vauhdilla ja näin ollen tiputti sitten kuolleen ihosolukon pois. Ihosta ei saa repiä kuollutta osaa pois, vaan se pitää varovaisesti ja hellästi kuoria pois ja muistaa rasvata ihoa kunnolla.

Nyt olemme hoidoissani puolessa välissä ja tällä hetkellä ihoni näyttää tältä.Ihon kunto on parantunut roimasti lähtötilanteeseen verraten. Kipeitä yksittäisiä finnejä tulee edelleen ja todella paljon juurikin tuonne leuan alueelle, joka on hormonaalista aluetta. Ihoni on kirkastunut ja meikki päällä näyttää jopa melko siedettävältä. Mulla on kuulkaas toiveet tällä hetkellä aika korkealla, sillä jo puolessa välissä näin hyviä tuloksia!

pHformulan hoitojen hinnat pyörivät siinä 100€ paikkeilla riippuen hoitolasta.

Täältä pääset pHformulan facebook-sivuille. Sieltä löytyy mm. kuvia hoitojen saamista tuloksista.

*hoidot ja tuotteet saatu blogin kautta

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Hyvältä kuulostaa ja näyttää myös! Täytyypä perehtyä tarkemmin aiheeseen, jospa saisi omaankin aikuisiän akneen apua.
  Tsemppiä hoitoihin! :)

  VastaaPoista
 2. Miten hienosti, rakentavasti ja selkeästi olet tehnyt tämän postauksen, luin mielenkiinnolla jokaisen sanan. Ihana blogiystävä, sinä ja pHformulan väki. <3 Samoja kiitoksia täältä lähettelen heille, sillä sain apua hormonalisiin näppyihin toden teolla ja vaikka vielä ne puskee koko ajan tulemaan, niin ACNE seerumi tappaa ne heti.

  Todella hienoja tuloksia ja jään innolla odottamaan jatkotuloksia, joita taatusti jäntevällä hoidolla tulee. :)

  Ymmärrän niin hyvin tuon nuoruuden epävarman tuskan, täällä se ei ollut näpyt vaan laiheliinin röllömaha. Nyt peukut pystyyn, että ensi kesänä sinulla on siloinen iho ja uskon, että onkin. <3

  Mukavaa sunnuntaita Janet <3

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja kattava postaus, ja ihana kollega joka sulle tälläsen järkkäs :-) Ihan selkeä ero näkyy kasvoissa.

  VastaaPoista
 4. Tämä postaus oli jännittävä ja sai koko ajan toivomaan parempaa tulosta loppua kohden! Hyvältähän iho näyttää! Miten ihanaa että sait tälläisen mahdollisuuden <3 toivottavasti saat apua ja iho pysyy jatkossa kunnossa :)

  VastaaPoista
 5. pHFormula. <3 Ihon pinta on tasoittunut aivan mielettömästi, näyttää myös kuulaammalta, eikä ole niin tukkoisen näköinen (varmasti erittäin paljon helpompi meikattava), eikä sellaisia isoja tulehduspesäkkeitä näyttäisi olevan lähellekään niin paljon kuin aluksi. Jään mielenkiinnolla seuraamaan tämän loppuun asti. :)

  VastaaPoista
 6. Ai vitsi, tekis varmaan omalle pitkästä aikaa tulehtuneelle suunympärykselle (leualle) hyvää tuollainen hoito! Mut olenpas tosi iloinen sun puolesta, jos loppuhoito menee yhtä hyvin ja menestyksekkäästi kuin tähän asti. <3

  VastaaPoista
 7. Näyttääpä kipeiltä, toivottavasti tämä hoito auttaa sinua.
  Minulle gynekologi on määrännyt Dalacin 10 mg/ml emulsiota kasvojen hormonifinneihin. Eilenkin tunsin kasvoja pestessä, että leukaperässä on ihon alla kipeä "paise" tulossa. Laitoin liuosta siihen yöksi, nyt tuntuu siltä, että vältyin pahemmalta.

  VastaaPoista
 8. Mahtava postaus ja vau, huikea ero jo! ♥

  VastaaPoista
 9. Wau, hyvältä näyttää ja vaikuttaa lupaavalta! Mahtavaa Janet! Osaatko kertoa miten nämä hoidot vaikuttavat pitkällä tähtäimellä akneihoon? Pitääkö hoidoissa käydä jatkossakin säännöllisesti ja jos pitää niin kuinka usein?

  Mielenkiinnolla jään odottelemaan mitä tuleman pitää mutta todellakin vaikuttaa hyvältä tähän mennessä!

  VastaaPoista
 10. Wow, mieletön ero! Toivottavasti hoito toimii jatkossakin yhtä hyvin ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. pHFormula on ihanuutta <3 Itsellä hoidot myös kesken mutta painitaan eri ongelmien kanssa. Todella hyvältä näyttää ihosi jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 12. Aivan kuin mun tarina mutta en kärsinyt aknesta teininä (satunnaisia finnejä tuli ja meni)muuten käynyt samaa taistelua ihon kanssa kun juurikin migreenin vuoksi en saanut jatkaa mirelle-pillereillä ja siiryttiin minipilleireihin. Siitä se alkoi ja ne eivät sopineet minulle joten ilman on menty jo pari vuotta. Iho oireilee edelleen 😔

  VastaaPoista