Lauantaipäivä kanssani

sunnuntaina, marraskuuta 23, 2014

Perjantaina mä päätin, että toteutan vihdoin päivä kanssani postauksen. Olen suunnitellut sitä vaikka kuinka pitkään, mutta aina se on sit vain jäänyt. Perjantai iltana asetin kameran jo valmiiksi sängyn viereen, että aamulla kompastuessani siihen ja siinä lattialla rähmälläni muistaisin, että tänään piti kuvailla kaikki. Ja niin se kamera sitten kulkikin melko hyvin koko päivän mukana. Tässä siis minun marraskuinen lauantaipäivä.

LAUANTAI 22.10.2014


Katsoin ensimmäisen kerran kelloa jo seitsemän aikaan. Oli ihanaa, kun sai vain painaa pään takaisin tyynyyn ja nauttia unesta niin kauan kuin sitä riitti. Puoli yhdeksältä sitten heräsin, mutta köllöttelin sängyssä miltein yhdeksään saakka. Sitten ylös ja aamutoimiin.


Heti kun Tare kuulee, että meillä alkaa liikettä kuulumaan, kömpii sekin pedistään ja tulee antamaan aamupusut. Samalla kyllä muistuttaa, että annahan mamma ruokaa.


Mun pitää heti ensimmäisenä ottaa naaman antibiootti. Se pitää ottaa tunti ennen ruokailuja ja olen havainnut sen kaikista helpoimmaksi hommaksi heti näin aamutuimaan. Seuraavaksi pistän Niksulle kahvit tulolle ja itsellekin teet porisemaan.


Kun kahvi ja tee valmistuu, mä käyn pesaisemassa naappelin. Oli aika karistaa viimeisetkin unihiekat silmiltä. Mulla on levännyt ja pirteä olo :) Saan samalla vessaan joka aamuisen kaverin.


Cata hyppää aina lavuaariin juomaan vettä ja siinä me sitten yhdessä tehdään aamutoimia :D


Mä istahdan hetkeksi teekupposeni äärelle ja lukaisen uusinta Pirkka-lehteä inspiraation toivossa. Olen tuskastunut, kun en keksi mitään kivaa uutta ruokaa laitettavaksi. Vieläkään ei kyllä natsannut. Meidän vauvat syö tällä hetkellä omaa aamuruokaansa. On ihanan valoisa aamu ja pitää ihan tarkistaa, että mistä tämä johtuu.


Maan peittänyt hento lumikerros saa maailman tuntumaan taas niin paljon valoisammalta. Kunhan tuo ihana puuteri nyt vain pysyisi tuolla maassa. Tekee niin ihmeitä tälle pimeälle kaudelle. Ja samalla siis piti senkin vuoksi tarkistaa päivän keli, että tietää mitä pukea päälle.


Oli siis aika viskata yösukat ja aamutakki naulakkoon ja vaihtaa päivävaatteet päälle. Kuitenkin kun tiedossa on ihan rento aamupäivä, pistän päälle pierulöllärit ja toiset villasukat :D Sitten on Taren aamulenkin vuoro. Siinähän se jo oven suussa odottelee pihalle pääsyä.



Niin me Taren kanssa heitetään normaali aamulenkkimme pitkin tietä ja ihaillen samalla lumista maisemaa. Mä pidän lumesta ja joulusta ihan hirmuisesti :)


Kotipihakin näyttää niin erilaiselta lumihunnulla peitettynä. Mutta sitten tuleekin jo kiirus sisälle, Tare ei tykkää kylmästä sitten yhtään.


Tare juosta kipittää pikaisesti ovelle, kun päästän sen vapaaksi omalla pihallamme. Toinen ehti tovin jo odotella oven aukaisua.


Nälkä kurnii jo masussa, mutta vielä ei ole tuntia mennyt lääkkeen otosta. Petailen vielä sängyn ja siistin makuuhuonetta muutenkin vähän samalla.


Vihdoin aamupalaa nassuun ja teen meille kunnon annokset aamupuuroa raejuustolla ja hillolla. Tää on ihan meidän lemppari aamupala. Toinen herkku on mannapuuro. Syönnin jälkeen on pakko hetkeksi istahtaa sohvalle masua laskettelemaan ja rupatellaan Niksun kanssa niitä näitä. Yritän houkutella hänestä siivouskaveria, mutta ei hän siitä niin kovin innostunut. Mun on kuitenkin pakko. Olen siirtänyt pyykin pesua parilla päivällä, kun olisi mennyt niin myöhään peseminen.


Pyykit pois korista ja lajittelemaan. Ensimmäisenä pesuun pääsi tummat pyykit ja muut sai odottaa.


Niksu pisti samalla leivinuunin lämpiämään. Meidän sisälämpötila kun oli taas tippunut 18 asteeseen. Vähän vilu meillä. Siksi mulla onkin villasukat jalassa yötä päivää - mä en tarkene muuten :D Leivinuuni lämmittää todella hyvin koko talon toisen puolen. Samalla huomasin, että meillä on pahveja kertynyt taas niin kamala määrä, että mä käyn polttamassa ne pois meidän ulkotynnyrissä.



Tietysti kun meillä joku menee ovesta ulos, on joku kaveri yleensä aina matkassa mukana. 


Tare on aina tulossa mukaan, kun ovesta mennään. Yksin se ei tykkää olla yhtään, vaikka kiltisti meitä kotiin odotteleekin, kun ollaan poissa. Mutta on se kyllä niin ihanaa, kun on iso oma piha ja voi toista pitää huoletta vapaana. Ja Tarehan pysyy omalla pihalla, se ei kovinkaan kauas uskalla poistua meidän viereltä, kun ollaan ulkosalla. Tai jos poistuu, niin omalta pihalta löytyy aina. Kesällähän se viihtyy pihalla koko ajan, talvella on usein liian kylmä ja takki tarvitsee olla päällä. Vielä näin nollan tuntumassa pikaiset ulkoilut ei vaadi.


Sitten siivoilujen kimppuun. Catan huussi pitää tyhjentää ja virallinen valvoja onkin aina paikalla, kun hommaa teen. Cata on onneksi todella siisti, mutta nuo pienet kissanhiekat tarttuu sen tassunpohjiin ja niitä sitten kulkeutuu muuallekin. Pakko myöntää, että tuo isompi kasa lattialla on kyllä ihan oma vahinko :D Seuraavana onkin sitten imurin vuoro.


Samalla sitten koko muukin koti, mutta osissa. Huone kerrallansa, koska olen niin touhutoope, että teen sata asiaa samaan aikaan. Siirtelen tavaroita huoneesta toiseen ja imuri aina odottelee hetken aikaa omaan vuoroaan. Kodinhoitohuoneen lattia oli kuitenkin pestävä ja tein sen sitten samalla.


Tuo Methodin lattianpuhdistusaine tuoksuu ihan törky hyvälle! Mua pelottaa jo ihana kamalan paljon, että tuo puteli loppuu. En ole nähnyt noita pitkään aikaan missään. En ole kyllä tarkkaan etsinytkään. Tuota on saatava ehdottomasti lisää :)


Sitten onkin pakko saada taas teetä. Messuilta ostettu uusi tuttavuus Nordqvistin Milky Oolong on todella ihanan makuista vihreää teetä. Tee hetken ohessa kuvailen myös blogiin juttuja. Muutamat laatikot ovat olleet keittiön pöydällä muistuttelemassa kuvailusta ja nyt samalla siivoillessa ne on saatava pois siitä.


Nautiskelen teestä ja innostelen uutukaisista tuotteista. Vielä en saanut niitä kuitenkaan järkättyä paikoilleen, sillä huomasin ajan menneen huomaamatta liian vauhdikkaasti eteenpäin. Kello on jo yli yksi ja Sirja ystäväiseni on tulossa meille kolmen aikaan kylään. Äkkiä siis imuri käteen ja loppu koti puhtaaksi pölyistä.


Sitten oman naaman meikkaukseen. Tiedän, että tulee kiire kun siivoiluun kuluikin pidempi aika, kuin olin ajatellut. Hitsit soikoon. Yritin olla nopea, mutta samalla kuitenkin innostuin uusista tuotteista ja unohduin niidenkin pariin liian pitkäksi aikaa. Sirja oli tulossa mun meikattavaksi. Hänellä ja hänen ystävällä on yhteissynttärit ja niitä ollaan illalla menossa juhlimaan. Oma meikkikin piti olla hieno, mutta harmillisesti ajan kadotessa, en ehtinyt ottaa siitä kuvia.


Sirja kävi lakkailemaan kynsiään ja mä kannoin meikkausjuttuja keittiön pöydän ääreen. Valo alkaa jo loppumaan.


Tässä vaiheessa huomaan vatsan taas kurisevan, joten äkkiä lounasta napaan ja meikkaamaan Sirjaa. Laitettiin myös hiukset ja todettiin, että meiltä todellakin loppuu aika kesken. Puoli kuudelta meidän piti olla jo menossa ja kiirehän meille lopulta tuli :D


Harmillisesti valoa oli ihan liian vähän, että oltaisi saatu hyvät meikkikuvat otetuksi Sirjalle tehdystä meikistä. Mielestäni onnistuin kohtalaisen hyvin, Sirja kuitenkin tuntui olevan todella tyytyväinen lopputulokseen :) Sitten mä suhailinkin huoneesta toiseen ja koin taas kerran vaatekriisin. Miksi mulla ei ollut taaskaan mitään kivaa päälle pantavaa. 


Asukuvien kunnollinen ottaminen ei tullut mieleenkään, mutta onneksi tajusin edes ottaa tuossa meidän erittäin vaiheessa olevassa eteisessä edes jonkinlaisen kuvan. Näillä siis oltiin lähdössä liikenteeseen.


Onneksi ehdittiin ajoissa, olihan Sirja toinen juhlakaluista. Juhlinta saattoi siis alkaa. Muilla oli iloliemenä jotain vahvempaa, mä menin ihan vaan limulinjalla :) Olipa muuten sekin hyvää pitkästä aikaa! Tänään olikin herkkupäivä ja nautinkin tarjottavista oikein hyvillä mielin :)



Tytöt olivat tehneet salaattibaarin, mikä olikin ihan huikea idea! Mun salaattihimo palasi tämän baarin myötä takaisin. Pitääkin muistaa mitä kaikkea ihanaa heillä oli tarjolla, että sitten omaan salaattiin muistaa ostaa. Makeita herkkujakin oli. Tuo suklaaunelmakakku vei kielen mennessään ja tällä hetkellä kun näin sen taas, himottaa ihan järkyttävästi. Pitää varmaan pyytää reseptiä :D


Paikalla oli myös äärimmäisen herttainen kissatyttö ja minähän sitä sitten rapsuttelin onneissani :) Niin kiltti kisu <3


Juhlat olivat todella kivat. Tunnit vain vierähtivät ohitse huomaamatta. Juttua riitti, herkkuja samoin. Illan mittaan pari tyttöä tuli pyytämään minulta meikkailuja ja siinä sitten samalla parille tytölle tein silmämeikit. Itsekin pääsin tulevan kampaajan käsittelyyn, hän kun teki reuhkaani ihanan punosletin :)


Siitä sitten kellon käydessä puolta yötä, suuntasivat tytöt baariin. Minä toimin kuskina, sillä limulinjalla kun olin. Itsekin vielä hetkeksi pysähdyin tyttöjen seuraksi sinne, mutta väsymys painoi jo kovasti ja juhlakansa oli sen verran hilpeissä tunnelmissa, että koin paremmaksi kotiin lähdön. Perillä olinkin kahden aikaan ja vielä piti saada iltateetä ja tietysti naaman putsailut. Taren käytin vielä yöpissalla, vaikka Niksu olikin sen kanssa käynyt lenkillä iltasella. Vielä elukoiden halitteluja ennen yöpuulle painumista. Kamera kuitenkin ehti juhlien jälkeen unohtua, joten muutama kuva jäi uupumaan. Unille painuttiin järkyttävän myöhään ja tänään olenkin ollut ihan kuutamolla koko päivän :D Tänään illalla veikkaan simahtavani kuin saunalyhty. 

Tällainen lauantai siis minulla oli eilen. Oli ihan kiva tehdä tällainen postaus vaihteeksi, kiinnostaisiko teitä kuulla tällaisia toistekin? Ja hah, tiedättepähän, miksi en eilen ehtinyt bloggailemaan :D Nyt mä köllähdän tuonne sohvalle katsomaan töllöä ja varmaan alan pilkkimään. Ja teetä, sitä kun sain eilen ihan liian vähän niin menenpä keittämään kupposen. 

Ihanaa alkavaa viikkoa muruseni <3

You Might Also Like

19 kommenttia

  1. Mukava postaus, on ilo lukea elävästä elämästä. Lisää samanlaisia, hyvin mielellään otetaan vastaan.
    ~elle~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ~elle~ ihana, kiva kuulla. Tehdään ehdottomasti toistekin :)

      Poista
  2. Kiva postaus oli! <3 Lisää tälläisiä, nämä arkiset kertomukset ovat edelleen parasta blogeissa mielestäni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ewelyn muruseni, ihana kuulla :) Tehdään siis ehdottomasti lisääkin tällaisia :)

      Poista
  3. Tää oli kiva ja symppis postaus :) hei muuten ootko kokeillut finneihin teepuuöljyä? Mulla se on auttanut, antibiootit ei tehonneet kuin sen hetken kun niitä otti.

    VastaaPoista
  4. Tykkäsin, näitä lisää niin ei kerkee ikävä niin kovin yllättää♡
    Tosta Methodista, ainakin K-Rauta myy tuota, kävin just täydentämässä omaa varastoa.
    -Skeit-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no miehän wakas teen näitä toistekin :)♥
      Jes, kiitos! Mä tiesin, että susta saa imettyä tiedon :)

      Poista
  5. Kiva tämä, saa tehdä toistekin :)

    VastaaPoista
  6. Ihana postaus. Näitä on niin ihana lukea <3

    VastaaPoista
  7. Tää oli ihana postaus! ♥ Oli tosi kiva lukea, sä oot kirjoittanut jotenkin niin kivan luonnollisesti ja sujuvasti hetkestä toiseen! :) Ja voiii tuo teidän musta vauveli, ihana Tare! ♥_♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pauliina, kiva kuulla :)
      Tare on kyllä meidän ihanuus ♥

      Poista
  8. Olipas hauska lukea :)). Pääsee vähän pintaakin syvemmälle :)

    VastaaPoista