Remonttia sisällä ja ulkona

keskiviikkona, lokakuuta 14, 2015

Välillä sitä tulee miettineeksi, että haukattiinko me liian iso pala kakkua tämän meidän talon ostossa. Tietysti meillä oli hyvin tiedossa, että sisäpinnat tulisi uusia lähivuosina täysin, sillä ensinnäkin ne eivät olleet yhtään meidän makuun ja senkin vuoksi, että aika alkoi näkyä täällä monessakin jutussa. Kaappien ovet eivät oikein pysy kunnolla enää kiinni ja kaikki on muutenkin aika pitkälti alkuperäistä. Edellinen omistaja oli ilmeisesti hyvinkin taiteilijaluonne, kun täältä löytyy lähes kaikkia värimaailmoja. Mä siis rakastan värejä, ei sen puoleen, mutta kotini tahdon olevan rauhan tyyssija mikä ainakin meidän osaltamme tarkoittaa rauhallisia ja neutraaleja värejä. Niitä väripilkkuja tuodaan sitten muilla tavoin. Se mikä meidät lopulta yllätti täysin oli talon ulkoinenkin kunto. Tätä raukkaa taloa ei ole hoidettu sen vaatimalla tavalla ja monikin asia todellakin tarvisee nyt uusimista. Vaikka meillä kävi kuntotarkastaja ostovaiheessa, ei sekään selventänyt meille kaikkia talon vikoja ja virheitä. Vasta tässä asuessa ja tutkiessa on löytynyt niitä pahempia korjauksen kohteita.


Koko kesähän meillä meni pihahommissa, eikä muuten olla siinä vieläkään valmiita. Tai pääosin kyllä, mutta vielä olisi soraa levitettävänä ja tallin toinen kylki olisi vielä kaivettava auki. Se mikä siinä hommassa on aikamoinen haaste, me joudutaan Niksun kanssa kaivamaan se lapioilla. Eilen meni siinä hommassa pari tuntia ja olin aivan loppu. Puolet olisi vielä jäljellä, että saadaan sinnekin kunnon routaeristeet. Sen takia siis kaivuuta. Pelottaa kovasti, että ehditäänkö me tehdä tätä kaikkea ennen pakkasia. Pahoin pelkään. Kunhan nuo kriittisimmät edes. Pimeys tekee vaan tuosta pihahommasta haastavaa. Me asutaan ihan korvessa, eikä täällä tunneta sanaa katuvalot. Meidän pihalla on omat valot ja tietysti pienet työvalaisimet, mutta se ei kaikkiin hommiin oikein riitä. Hommat rajoittuu tiettyyn aikaan ja viikonloppuun, mutta nekin kun meillä menee välillä ihan harakoille Niksun vuorotyön vuoksi. Yksin kun mäkään en oikein osaa hommia tehdä.

Olen ollut kovin harmissani siitä, että näiden kriittisten hommien takia meidän sisäpintojen ehostaminen on jäänyt kakkossijalle. Se, että meidän seinät ovat siniset tai keltaiset, eivät kuitenkaan tee hallaa talolle. Eikä oikeasti meillekään, mutta koti ei tunnu täysin kodilta, jos tiedätte mitä tarkoitan. Mulla olisi hirveä himo sisustaa tätä oman näköiseksi, mutta turhaa seinillekään on mitään kiinnittää, kun seiniä ei ole saatu maalattua. Olen yrittänyt työntää tätä harmitusta pois mielestä, mutta tietysti se aika ajoin sieltä nousee. Niksulle sitä olen tässä aina välillä harmitellut ja maanantaina kotiin tullessa meinasin tipahtaa pyllylleni. Niksu olikin pistänyt hihat heilumaan ja saavuin vähän muuttuneeseen kotiin.


Seinät olivat saaneet uutta sävyä pintaan ja vähän sisustusjuttujakin pääsi sitten seinille. Miten iloiseksi se tekikään! Vaikka tietysti olen iloinen noista isommista ja kriittisemmistä jutuista, että ne valmistuu, oli tämä silminnähtävä konkreettinen muutos niin piristävää tähän pimeyteen. Vielähän tämäkin huone on ihan keskeneräinen ja varmasti tulee tovin olemaankin, mutta uusi maali tekee jo ihan hirmuisen paljon! 


Vihdoin, vihdoin saan pitkään jemmassa olleita taulujakin esille. Arvaatteko muuten mistä huoneesta on kyse? Illan hämärässä vähän kellertävät kuvat, joten parempia kuvia tulee, kunhan saadaan tätä remonttia vietyä vähän pidemälle. Ja oikei, oli tähän maalaamiseen oikeasti yksi isompikin syy. Meille on tulossa ilmalämpöpumppu ja se on tulossa tähän tilaan, joten seinät oli saatava valmiiksi. Tämmöisiä pieniä sisäuudistuksia siis menossa. :)

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Meilläkin on rivarin sisäremppa lähes valmis. Minä olen tehnyt seinien ja kattojen maalaukset, mies yhdessä minun kanssani listat ja rappuset. Naisilta maalaushommat sujuu yleensä paremmin, joten voisithan sinä maalata, kun miehesi on töissä ja haluamasi asiat edistyisi. Meillä taas mies ei osaa tehdä yksin, mutta kiva, että miehesikin tarttui telaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, voi kun voisin meilläkin sanoa _lähes valmis_. Hihii, mä olen aika surkea maalaamaan, mutta suurimman osan minä maalauksesta olenkin tehnyt. Niksu yllätti vain nyt minut, oli aloittanut homman. Itse maalasin vielä eilen lisää ;)

   Poista
 2. Noista kuvista huokuu ihana fiilis joka varmaan on läsnä teidän kodissa. Mielelläni katselisin muitakin kuvia kodista ja lukisin remonttien sujumisesta. Tulee kadotettu sisustusfiilis itsellenikin taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sonja ihana, kiitos kommentistasi!♥ Remppajuttuja ja sisäkuvia tulossa varmasti lisää :) Varsinkin kuin tiedän, että niistä tykätään :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hihii, ei ollut se ;) Meillä kun ei ole sellaista huonetta :D

   Poista
 4. Tsemppiä murunen remppailuun! <3 Ootte jo voiton puolella :)

  VastaaPoista
 5. Minäkään en malta odottaa että näen lisää kuvia! ♥
  Teidän kodista tulee varmasti aivan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi murunen, sä näitkin miten vaiheessa tämä on. Menee siis varmasti aikaa, että saadaan tämä kivaksi. Mutta kuvia tulee aina kun jotain valmistuu :)

   Poista
 6. Jaksuja remonttiin, kyllä se siitä valmistuu! :) Hyvää viikonloppua jo vähän etukäteen :) <3

  - Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanainen <3 On tässä kyllä iso urakka, mutta josko se siitä :)

   Poista