Feta-pinaattipiirakka

tiistaina, tammikuuta 19, 2016

Mä höpötin eilen Snapchatissani (janetfantazya), kuinka mulla on idea ihan totaalisen loppu ruoanlaiton suhteen. Meillä pyörii samat ruoat viikosta ja kuukaudesta toiseen. Alkaa kovasti kyllästyttämään. Jotain uutta pitäisi koettaa keksiä. Helppoja, vaivattomia ja nopeita ruokia. Mielellään tietysti myös maukkaita ja terveellisiäkin. Melkoinen vaatimus, eikö. Mutta tästä ruoka apatiastani tuli mieleen, että olen ihan kokonaan unohtanut kertoa teille uuden suosikki suolaisenpiirakan reseptin. Miten olenkaan saattanut unohtaa. Ehkä senkin takia, etten ole yhtään tyytyväinen kuviin. Tämä talven pimeys kun on vähän haastavaa kuvailujen suhteen. No, eipä ne mun kuvat yleensäkään mitään huippuluokkaa ole, joten annetaan palaa.


Meidän lähin kauppa on tällä hetkellä Lidl ja sieltä kyllä löytyy kaikki tarvittava tähän piirakkaan. Ja pääsee vielä melko halvallakin. Yllä siis kaikki tarvittava piirakkaan. Tietysti pohjankin voisi vääntää itse, mutta mä menen yleensä helpoimman kautta, joten valmispohja toimii kyllä ihan yhtä lailla.




FETA-PINAATTIPIIRAKKA

pohja (oma tekemä tai valmis suolainen piirakkapohja)
1-2 pss pinaattia
2-3 sipulia
1 pkt fetajuustoa
3 munaa
2dl ruokakermaa
mustapippuria

Ensimmäiseksi pannulle pilkotut sipulit. Niiden pehmennettyä laita pinaatit joukkoon ja anna niiden mennä kasaan. Sitten seos on valmista. Tämän jälkeen levitä ne pohjan päälle ja siihen murustelet fetajuustot. Muna-kermaseoksen joukkoon mausteet ja kaada koko komeus vuokaan muiden ainesten päälle. Uunissa 200 astetta ja noin 45min.







Piirakka toimii super hyvin niin lämpimänä  kuin kylmänäkin. Ja on niin maukas. Suolaa ei kannata lisäillä, sillä fetassa on sitä ihan riittämiin.



Tätä pitäisikin taas tehdä.

Ja hei, mulle saa todellakin laittaa ruokavinkkejä. Olen niin ruoka-apatian pauloissa, ettei tästä nyt meinaa tulla yhtikäs mitään.

You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Herkullisen piirakan tuoksu tuli tänne asti, *nuuhk!*

    VastaaPoista
  2. Suolaiset piirakat on niin hyviä, mutta ei oo tullut itse tullut tehtyä pitkään aikaan. Suolainen täytetty pannukakku on myös ihan lemppari, mutta en tiedä miksei sitäkään ole vähään aikaan tullut tehtyä.

    Itse oon tehnyt nyt monesti hapanimeläkastiketta, siihen jotain kasviksia ja lihaa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla myös soijasuikaleita. Välillä tosiaan ei jaksa juurikaan laittaa mitään ja tulee tehtyä niitä samoja safkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan hirveästi ruokakirjoja, mutta välillä lyö ihan tyhjää mitä tekisi ja netistäkin löytyy niin paljon erilaisia ohjeita. Itse haluaisin tehdä enemmän leipiä itse, mutta välillä tuntuu että ne on tosi isotöisiä.

      Vähän aikaa sitten tein Pätkiskakkua ja jotenkin aina unohtuu miten helppo se on tehdä, kun tarvitsee vaan laittaa aineet sekaisin eikä tarvitse mitään koneita sen sekoittamiseen niin kuin monissa muissa kakuissa.

      Poista
  3. Olin ite viimevuonna patalaiska kokeilemaan mitään uutta niin laitoin nyt ihan ylös mun tän vuoden tavoitelistaan että uusi resepti joka kuukausi :-) On kyllä innostanut heti enemmän kokkailemaan mikä on hyvä. Indiedays inspirationin food-osion kautta ainakin löytää kivoja ruokablogeja.

    VastaaPoista
  4. Samoja ongelmia välillä näköjään muillakin. Ei vaa aina keksi mitään uusia ruoka-ideoita. Tähän reseptiin ihastuin, kun etsi helposti valmistuvaa ruokaa, joka tarvitsee vain pienet esivalmistelut ja sitten uuniin, sillä välin voi tehdä muita kotitöitä, tai vaikka ottaa nokoset: http://www.valio.fi/reseptit/broileri-riisivuoka/
    Isäntä höystää tuon sweetchili-kastikkeella, hyvää on. Oikeasti vaivaton valmistaa.

    VastaaPoista
  5. Oi, toi on varmasti super hyvää! :) Tuli nälkä, vaikka söin just aamupalan, haha... :D

    VastaaPoista