Liikunnat vko 20

maanantaina, toukokuuta 21, 2012

Toivottavasti tää kipu menee ohi, kuten viimeksikin meni. Siis hammaskipu. Mä tiedän, että mun pitäisi mennä hammaslääkäriin, mutta voi jestas kun pelkkä ajatuskin saa kylmänhien nousemaan ja ihon kananlihalle. Kyllä pelko on sitten inhottava asia. Eilen illalla alkoi tuntua kipua takahampaassa eikä se ole lähtenyt vielä mihinkään. Olen katsellut netistä yksityisten hammasläkäreiden hintoja, mut mistäs mä niihin rahat repäsen? Ei ole mistään ihan halvasta lystistä kuitenkaan kyse. Pakko kai se vaan on mennä kunnalliseen hoitoon, vaikka niistä en tykkäkään. Tämä on niin kamalan kurjaa. Ja jos varaa ihan tavalliselle tarkastukselle ajan, on jonot kunnalliseen 3-6kk. Enpä mä nyt niin kauaa jaksais odottaa. Jos menee särkyhoitoon, niin maksaakohan se enemmän? Tai sit mä vaan meen sinne yksityiselle ja kitsastelen kaikkien muoden ostojen kanssa (ja muutenkin voisin tehdä niin :D). Ei se raha tässä ole oikeasti se paha asia, vaan pelko. Pelko keksii mulle vaikka mitä syitä olla menemättä lääkäriin. Aina keksin jonkun muka hyvän syyn. Mä oikeesti varmaan tarttisin jonkun tulemaan pitää mun kädestä kiinni. Mä tiedän tasan tarkkaan mistä tää pelko on tullut. Ala-asteen ihanat hammaslääkärit. Kiitos teille! Muistan ne monet kerrat, kun tulin itkien pois hammashoidosta, kun kipu oli ollut niin kauhea. Mulla taitaa vielä kaiken lisäks olla huono hammasluu? (vai mikä se on), sillä mulle tulee herkästi reikiä. Nytkin veikkaan kivun johtuvan reijästä. Ja muutenkin olisi varmasti erittäin hyvä mennä ihan vaan tarkastukseen. En halua kuitenkaan tulla vanhempanakaan ihan hampaattomaksi. Miten vaan saan pelon hallintaan?!


Tässä vielä ne viime viikon liikunnat.

Ma: Tallimatkat pyörällä 30min, tallityöt 1h, tavoitteellinen ratsastu 45min
Ti: Tallityöt 45min, tavoitteellinen ratsastus 1h, pyörälenkki 40min
Ke: Shoppailua 5h
To: Tallimatkat pyörällä 30min, tallityöt 30min, ratsastus 1h 30min.
Pe: -
La: Kävelylenkki 6km 50min
Su: -

Mä jatkan pähkäilyä noista hammpilääkäreistä ja koetan tehdä töitä. Näitäkin on ihan liian paljon! Voi maanantai! Mitäs positiivista me keksittäis tähän päivään? :)

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Apua ! Mun hammaslääkäripelko on sitä luokkaa että mut pitää varmasti ( siis ihan oikeasti ) nukuttaa jos sinne josksu joudun ja luojalle kiitos ei ole ollut nyt mitään vuosiin. Tosin siellähän pitäs käydä vähintään kerran vuodessa ihan tarkastuksessa.

  Mä menisin kyllä yksityiselle makso mitä makso, ne kunnalliset on ihan HIRVEITÄ ! Tsemppiä sulle, oon niin henkisesti messissä tässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä harkitsen kans hyvin paljon sitä nukutusta. Mä kans pelkään ihan hulluna ja edelleen keksin niitä tekosyitä, miksi mun ei tarttis mennä. Hammaskipu kyllä on hiukka pahentunut :( Millonkohan olen edes viimeks käyny tarkastuksessa.... Lukiossa? :O

   Mä oikeasti harkitsen syvästi koko ajan sinne yksityiselle menoa. Kunnaliset on tosiaan ihan hirveitä! Kiitos sulle <3 Tsemppiä kyllä tarvitaan ihan sikana :)

   Poista