Projekti: Takapiha osa 2

keskiviikkona, toukokuuta 02, 2012

Kuten eilen mainitsin, niin en tajunnut ollenkaan kauppojen sulkeutumisaikojen muuttuneen vapun takia ja meiltä jäi lisä mullat ostamatta. Saimme kuitenkin pikkasen tehtyä lisähommia takapihalla, joskin hommat jatkuu vieläkin.Tältä näytti auton tavaratila pois heitettävien juttujen ostalta. Sieltä siis löytyi ne kivilaatat ja pari puskaa. Ja miten kummassa yksi puska voi painaa niin tuhottoman paljon? Ei ollut toivoakaan, et mä olisin jaksanut niitä siirrellä paikasta toiseen. Onneksi mulla on tuommoinen voimamies joka menee vaikka läpi harmaan kiven ♥ (tai ainaki paree olis :D)


Siinä ne nyt on, mun istutuslaatikot ♥ Oonko kenties ihan tärähtänyt, ku olen tuommosiin niin ihastunut? Nyt vaan odottelen noihin multaa, että pääsen istuttamaan kaikkia herkkuja. Mun pitääkin hiukka tutustua istutustapoihin, sillä olen ymmärtänyt, että tavan perunan voi pistää multaan (siis sillee, et siinä olis niitä juuria?) ja siitä kasvaa sitten uus rykelmä ja sama sipulin kanssa, mut näihin mun pitää siis tutustua, kun en tiedä. Jos joku teistä on fiksumpi tässä nii tulkaahan kertomaan tietämättömälle :D


Kukkapenkki siirtyi ja hiukka pieneni. Halusin enemmän tilaa tuohon aidan edustalle, joka siis tullaan purkamaan ja rakentamaan uusi terassin teko vaiheen yhteydessä, sillä ajattelin laittaa aitaan sellaiset kiinnitettävät kukka-astiat. Narsissit ja tulppaanit piti siis tuosta kulmasta (jossa näkyy harmaampi multa) pois ja siirtää uuteen paikkaan. Pelkään pahoin, etteivät ne selvinneet siirrosta. Pitää sitten istuttaa uusia mikäli nämä heittävät henkensä. Luonnonkivet tullaan vaihtamaan. Mä haluan siihen kunnon suorat tiilet. Inhottavaa vaan, kun edelliset asukkaat olivat laittaneet tuon verkkoaidan ihan venkuralleen ja meidän puoli on metrin pienempi keskivaihelta tuonne päätyyn entä naapurin. No eipä se siis mikään ihan maata kaatava asia ole, mut mun täytyy saada kukkapenkki suoraan :D


Tämmösiä herkkuja ajattelin ainakin istuttaa, siis perunan ja sipulin lisäksi. En tiedä mikä porkkanalajike on makein, niin ostin sit muutaman eri vaihtoehdon. Pitää pistää tuo pussi sitten merkille, että missä kohtaa kasvaa mitäkin, jotta tiedän mikä maku oli paras. Porkkanan pitää olle mehukas ja makea. Sitten tavan lehtisalaattia. Nämä siemenet oli Robbarissa tarjouksessa 5kpl/2€ ei paha.


Ihania kukkasiakin pitäisi istuttaa kukkapenkkiin. Odottelen vaan sitä parempaa multaa. Värimaailma on aika pitkälti Niksun päättämä. Tai mä annoin sille kaks vaihtoehtoa (lila-valkoinen tai tämä lila-vaaleanpunainen). Tähän siis päädyttiin ja olen enemmän kuin tyytyväinen ;) Tämäkin kuuden kukkasipulin satsi ostettiin Robbarista ja hintaa oli 7,90€

kuvat: Janet

Ja tällä Extra Green ruohonsiemenellä saadaan toivottavasti vihreä, pehmeä ja tuuhea nurtsi. Rautiasta löytyi hintaan 11,95€. Eilen lannoitettiin maata ja haju oli sen mukainen. Naapurikin naureskeli omalla takapihallaa, kun kuuntelin mun "mä yökkään kohta"-jutuille :D Kanankakka ei haise hyvälle, toivottavasti lannottaa sit kans hyvin. Hajuhaitta oli mun nenään melkoinen. Toivottavasti tänään laantuu, kun saadaan lisää multaa.

Terassin tekoa joudutaan nyt ainakin vielä hetki lykkäämään. Vaikka pienestä alueesta onkin kyse niin hintaa sillekin tulee ihan kiitettävästi. Me kuitenkin halutaan nyt kerralla tehdä kaikki paremmin kuin hyvin, joten rahasummakin alkaa olla sen mukainen. Siis voishan sitä varmana päästä halvemmallakin, mut mulla kun on sellainen mies kelle ei kelpaa "ihan hyvä", parasta se olla pitää.

Pitäkää siis peukkuja, et meidän pihamaalle kasvaa hyvä nurmikko ja hyviä herkkuja :)

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Nimimerkillä 20vuotta maalla asuneena ja ehkä muutaman kerran perunan kylvö- ja nostorevohkat läpikäyneenä voin, että olet ihan oikeilla jäljillä :D Eli ne siemenperunat idätetään tai ostetaan valmiita siemenpottuja ja ne sitten kylvetään sinne multaan. Siitä sitten kasvaa juuri tuo kuvailemasi rykelmä niitä pottuja. Kaikki muut niistä perunoista on syötäviä paitsi se siemenperuna (ja sen kyllä sitten huomaa, mikä on se siemenperuna. Isolla pellolla niitä vakoja, joihin ne perunat on kylvetty, mullataan kesän mittaan yms, mutta tuollasissa laatikoissa ei varmaan tarvitse :) Netistä tietysti löytyy varmasti lisääinfoa asiasta :)Kastella tietysti pitää, mikäli ei sada :)
  Kivan näköinen tulee varmasti teidän pihasta, onnea kasvatushommiin ja toivotaan, että tulee hyvä sato!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos arvailuideni vahvistamisesta! :) Nyt sit pitääkin alkaa äkkiä idättää pottuja, et saan pian ne myös istutettua :) Ja vois sit vielä ehkä varmuuden vuoksi katsoa mitä netistä löytyy sanottavaa pottujen istutuksesta ja lannoittamisesta, et onnistuisin varmasti.
   Ja kiitos ♥

   Poista
 2. Voi vitsit että näyttää hyvältä! Meidän muhkurainen ja sammaleinen takapiha on ihan plääh ;) Ootte ollu ahkeria!
  Noi istutuslaatikot on kyllä kivat, olen itsellekin semmoisia aatellut kun en viitsi ihan kunnon kasvimaatakaan tehdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos maisuli ♥
   Noi istutuslaatikot on mun mielestä ihan huiput! Kannattaa kokeilla :)
   Ja hei, jos on kovin sammaleinen piha, nii ostakaa GreenCaren sammaleen poistajaa ja kalkkia, sillä pitäis saada ruoho paremmaksi. Ainakin äitin pihalla on toiminut :)

   Poista
 3. meillä ainakin kesämökillä kasvatetaan perunaa ja siihen tarvitsee ihan omanlaisia siemenperunoita, niissä on niitä ällöjä juuria. siemenperunoita ei voi syödä vaan pitää heittää menemään syksyllä sitten kun saa perunasadon poimittua. sinne sitten kalkkia vai mitä lie lannoitetta myös mukaan. kastelukin on hyvä muistaa varsinkin sateettomina aikoina. Porkkanat ja lehtisalaatit nyt on helppoja, ripottelee multaan, peittelee ja muistaa päivittäin kastella kesähelteillä : ) ja porkkanoita harventelee jos menee liian kiinnikkäin, muuten ei ole tilaa kasvaa isoiksi. onnea kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin olen kuullut, että kaupasta saa ostettua ihan noita siemenperunoita. Mutta jos saa kotosalla tavan perunat itämään, niin nekin ilmeisesti saattaa sopia. Tiedä häntä, ku en ikinä oo vielä perunaa kylvänyt. Ja kiitos kovasti vinkeistä :) Ihanaa ku joku vähän ohjeistaa miten pitää tehä, ku tällanen amatööri pistää hippulat vinkumaan :) Ja kiitos, pidetään peukut pystyssä, että onnistuisin :) ♥

   Poista