Talvitakki

perjantaina, syyskuuta 14, 2012

Mä palelen yhtä herkästi kuin nakukoira pakkasella. Jo nyt mä nukun villasukat jalassa. Mä en vaan tykkää siitä, jos paleltaa. En kyllä haluaisi vielä edes ajatella talvea ja pakkasta, mutta pakkohan tässä pikkuhiljaa on, sillä mulla ei ole talvitakkia. Tai siis on mulla yksi untsikka, mutta sitä mä käytän vain tallilla. Löytyyhän multa villakangastakkeja kaksikin kappaletta, mutta mä tarkenen niillä vain pienillä pakkasilla. Ja tietenkin niin, että siellä alla on tuhottoman paksut neuleet. Mä havahduin tähän talvitakin puutteeseen siellä viime viikonlopun pikareissulla, kun käytiin pikashoppailemassa. Siellä päin kaupoista meinaan löytyi jo talvitakkeja alennuksessa. Löysinkin yhden toooosi ihanan Stadiumista, todella hyvällä alennuksella, mutta kekkula sentään, kun se oli mulle koon liian iso :( Se olis ollut muuten niin hyvä ja lämmin! Eilen myöskin kaupoilla pyörähtäessä kävin Myyrmannin Stadiumissa kurkkimassa kyseistä takkia, mut eihän siellä mitään alennuksia ollut.

Olen kurkkinut myös nettikauppojen tarjontaa talvitakkien osalta, mutta jotenkin haluaisin kuitenkin mennä ihan kaupasta ostamaan, että kerralla tulee hyvä. Kirppareillakin on silmät pidetty auki, mutta ei ainakaan vielä ole eteeni pompsahtanut tarpeeksi hyväkuntoista ja sopivaa yksilöä. Taidan kallistua kuitenkin kaupasta ostettuun ihan uuteen takkiin, josko se sitten kestäisi muutaman talven enemmän. Mutta mä olen myös hiukan hukassa, että millaisen takin haluaisin. Parka/maihinnousu/mikäsenytonkaan malliset taitavat tällä hetkellä miellyttää omaa silmääni eniten ja niillä saa palelevan pepunkin hyvin suojaan. Keräsin muutamasta nettikaupasta itseäni miellyttävimmät takit.



Oikealla ylhäällä valkoinen Stadium, Helly Hansen
Toinen oikealta Stadium, Everest
Alhaalla oikealla Stadium, Peak Performance
Ylhäällä toinen vasemmalta Ellos
Ylhäällä vasemmalla Ellos, Lee
Alhaalla toinen vasemmalta H&M
Alhaalla vasemmalla H&M

Mä tuppaan aina päätyä mustaan vaihtoehtoon ja mun molemmat villakangas takitkin on mustia, joten päätin, että talvitakin koetan löytää jossain muussa värissä. Valkoinen takki olisi niin ihana, mut arvatkaa vaan kauan se kestää tällaisella tohelolla puhtaana. Punainenkin olis tosi kiva, mutta sopiiko se kaikkien kanssa. Riitelisikö kovinkin pahasti, jos pitäisi esim. vihreitä housuja jalassa? No sitten tummansininen, aika hyvä vaihtoehto mustalle, mut muuten mä en kyseisestä väristä niin kamalasti pidä. Se on ihan jees, mutta en hytky ilosta. Sama pätee vihreään. Ja beigellä vähän sama kuin valkoisella, kauan se pysyis puhtaana? Näiden perustelujen takia pääsyn aina mustaan ja sit jonkin ajan käyttämisen jälkeen päädyn harmittelemaan, kun en uskaltanut repäistä. Plääh, voi yhen talvitakinkin osto olla niin vaikeaa :D Noista kaikista kollaasiin keräämistäni takeista on ehdottomasti suosikkini tuo Peak Performance, mutta voitte vaan veikata, että ostanko sitä koskaan... Tai no ostan, jos lottovoitti sattuis kohille, mutta muuten en raaski. Takilla oli hintaa kuitenkin 399€, vaikka varmasti laadukaskin on, mutta en vaan raaski ostaa tuolla hinnalla. Jos löytäisin takin jostain puoleen hintaan, harkitsin asiaa vakavasti, mutta parin sadan hinta olisi silti aika korkea. Alle satasella kun löytyis se täydellinen takki, olisin äärimmäisen tyytyväinen. Haluaisin kuitenkin saada takin ostettua jo hyvissä ajoin, etten sitten mattimyöhäsenä jää taas ilman. Voi miksi minä pöljä en ostanut kevään alussa alennusmyynneiltä talvitakkia!?! Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, se on todistettua.

Jokos te olette talvitakkinne ostaneet, vai meneekö vielä vanha takki? Minkäslaisista takeista te tykkäätte? Ja hei huisin kivaa perjantaita! Niin se viikonloppu taas kolkuttelee :)

You Might Also Like

14 kommenttia

  1. Voi että. Melkein kuin omasta pääkopasta nämä ajatukset! ;)
    Taidan mennä vanhalla villakangastakilla ja Zaran pitkällä toppiksella.. Uuden kyllä haluaisin, mutta kun ne maksaa mansikoita! Mielummin laittaa rahan johonkin kivaan.. heh.. i hate winter..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, paleletko säkin? :(
      No sanos muuta, maksaa tosiaan ihan mansikoita ja noita rahanmenokohteita tuntuu muutenkin olevan riittämiin. Muuten kyllä olen oppinut tykkäämään talvesta edes jonkin verran. :D

      Poista
  2. Kivoja takkeja! Suosikkeja ehkäpä nuo valkoiset, mutta mulla sama ongelma ku sulla; sotken sen heti!
    Viime talvena hankin tämäntyylisiä takkeja pari kipaletta (tarjouskia joita ei voinut ohittaa ;) ) ja oli kyllä ihan parhaita pakkastakkeja, villakangastakilla ei kovilla pakkasilla tarkene sitten yhtään. Tänä talvena ei toivottavasti enää yhtään vastustamatonta tarjousta tule vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No valkonen olis kyl ehdottomasti mun ykkönen, mut se on oikeasti hetkessä harmaanrusekanmustan sekoitus.
      Voi ei, mulla on varmaan mennyt ihan ohi koko tarjoukset, joska en ole ostanut :O Voi ei. Sais mun puolesta kyllä tulla moinen huipputarjous myös tänä vuonna ;) Uskon, että on huippuja pakkastakkeja :)

      Poista
  3. Toi eka valkoinen on ihana, tää haluu:) Mulla on varmaan 10 vuotta vanha untsikka (enää mitään lämmitä) se on kyl niin kivan mallinen ja ehjä ettei raaski hävittää.... Mutta josko jättäis koiran k takiks ja ostais vihdoin uuden.....
    -skeit-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt siis matkaat sinne Stadiumiin ja käyt ostamassa ♥ Mäkin haluun jonku rönttäkoiranulkoilutus takin, en halua tuota uutta ihanaa pilata :D

      Poista
  4. Mulla on kaks Didriksonsin talvitakkia. Toisen ostin viime talvena ja olin supertyytyväinen, niinpä päätin KESÄLLÄ ostaa talven varalle toisenkin ja VALKOISENA! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Didriksonin takit oli kyllä tosi ihania, katselin myös niitä kaupassa, mut en vaan raaksinut ostaa sen hintaisia :D Sulla on kyllä tosi hyvät talvitakit :) Et ikinä arvaa minkä värisen mäkin ostin ;D

      Poista
  5. Mä ostin viime talvena sen joka blogista tutun Tove Parkas:n ja se saa mennä kyllä vielä tänäkin vuonna. Se on kyllä aivan ihana ja lämmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä Tove Parkasia mäkin kattelin ihan hirveen pitkään ja pohdin sen ostoa tosi monta kertaa, varsinkin sitten kun se tuli alennuksiin. Kuitenkin jostain syystä jätin sen sitten ostamatta. Sitten kun viimesellä tulin siihen tulokseen keväällä, että kai sen vois ostaa, kun hyvällä alennuksellakin on, niin mun koko oli loppu. Siihen se sit jäi. Se on kyllä ihana takki :)

      Poista
  6. Täälä kans vilukissa. Inhoan palelemista, yök! Villasukat kuuluu yövarustukseen, ja on ne jalassa usein muutenkin kotosalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen vielä toistaiseksi pärjännyt kotosalla ilman villasukkia, mutta ei varmasti mee kauaakaan, kun ne on koko ajan jalassa :D Pitäs varmaan kehitellä jotkut koti hansikkaatkin kun sormiakin paleltaa ;D

      Poista
  7. Sovitin yhtä Helly Hansenin takkia Stadiumissa just. Se oli kyllä oikeen megatopattu ja superlämmin, et varmaan selviytyis niistä 20 asteen pakkasistakin. Musta se oli HH:ksi aika 'edullinen', 199 euroa. Onkohan toi se sama takki? Se oli kyllä niin muhkea, että tuli ihan eskimo-olo. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin sovittelin HH:n takkia ostosreissulla ja se oli mun makuun nimenomaan liian megatopattu. Tuli ihan michelin-ukko olo :D Muuten se oli kyllä ihana!

      Poista