Reseptejä riittäisi, kuka vaan testaisi?

tiistaina, toukokuuta 14, 2013

Eilen taas kerran koin kaupassa sen ihanaisen tunteen, että mitä tänään syötäisiin? Pää koettaa raksuttaa ja keksiä jotain muuta kun niitä ainaisia samoja ja helppoja ruokia. Makaroonilaatikkoa, makkarakeittoa, mureketta, jauhelihakastiketta jne. Kovin ovat tylsiä ja alkavat pikku hiljaa maistumaankin ihan puulle. Miten sitä voikin olla niin tylsä ja kaavoihinsa kangistunut ruoanlaittaja? Multa löytyy reseptejä vaikka muille jakaa, mutta sillä ne nätisti kököttää kaapin perukoilla koskemattomina. Kuka vaan jaksaisi poimia tuolta joukosta ne todelliset helmet ja kokeillakin niitä vielä? Noita reseptejä on tullut tulostettua netistä, kerättyä kaiken maailman Pirkka, Yhteis Hyvä ja Valio lehtiset ja silti, aina päädyn niihin samoihin vanhoihin jo hyväksi havaittuihin ruokiin.


Mä olen aivan sata varma, että tuolta joukosta löytyisi vaikka mitä herkkuruokia, mutta milloin vaan saisin aikaseksi testata? Jotenkin on niin paljon helpompi vaan tehdä aina se helpoksi havaittu ruoka, joten reseptit saa edelleen jatkaa nököttämistä niille varatussa laatikossa. Sekin hitsiläinen jo tursuilee yli äyräidensä. Kuka tulisi mun kanssa testaamaan ja valitsemaan noista parhaimmat? Iso homma käydä kaikki läpi. Turhaan mä kuitenkaan noita kaikkia tuolla kaapissakaan säilön.


Se on kuitenkin niin fakta, että noi tulee tönöttämään tuolla laatikossa koskemattomina vielä toisenkin ja kolmannenkin tovin. En vaan ole saanut minkäänlaista inspiraatiota käydä noita läpi. Ja tiedättekö kuinka turhattavaa tietää, että kaapissa voisi olla hyviä reseptejä kun siellä kaupassa pähkäilee mitä tekisi, mutta koskaan en kuitenkaan käy noiden kimppuun. Voi sitä ihminen olla saamaton. Ja toisekseen ahdistaa se, että mä säilön turhaa paperia kaapissa. Siistiäkin pitäisi olla. Mulla on jo ostettuna iso kansio, joka on täynnä muovitaskuja, että valitsisin sinne ne parhaimmat, mutta mutta... kuka senkin sitten tekisi? Itsestäni en ole saanut otettua niskasta kiinni, että apuja tuntuisin tässä tarvitsevan. Ja edelleenkin, kun joku blogissaan hyvän reseptin kertoo, mä tulostan se ja heitän vain tuonne muiden reseptien joukoon. Tehokasta! Eipä se noin paperisena kuitenkaan millekään maistu.

Viime vuoden syksynä omasta maasta nostetut potut

Jotain pitäisi siis asian eteen tehdä. Varmaan joku aurinkoinen päivä vaan otan laatikon mukaan takapihalle ja aloitan niiden lajittelun ja läpikäymisen. Testaukseen lopulta valitsisin ne, jotka oikeasti kuulostaakin niin hyvältä. Kun vaan saisi aikaseksi.

Mutta miten ja mistä te aina ammennatte uusia reseptejä? Oletteko niin onnekkaita idearikkaita, että kehittelette niitä itse? Vai saatteko te toteutettua mun tyylin ihan käytännöksi asti, eli testaatte heti kun uuden reseptin löydätte? Mä oikeasti kaipailisin idea apuja näihin ainaisiin, kohta jo korvista ulos tuleviin resepteihin. Mikä siis neuvoksi?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Mä ainakin luen lehtiä ja aika kasa noita ruokakirjojakin löytyy tuolta hyllyistä. Niistä saa inspistä kuten myös ulkona syödyistä annoksista ja me syödään ulkona aika paljon eli työsarkaa riittää että saisi kaikkea tehtyä mitä haluaa :D Oikeastaan harvemmin kuitenkaan teen reseptistä ruokaa ihan suoraan vaan muokkaan niitä omaan mieleen. Joskus jos kaupassa on toi mitä sitä söis fiilis niin muistan jonkun kivan safkan ja ostan kamaa sen mukaan miten nyt itse kuvittelen että se ruoka valmistetaan ja mitä siihen tulee + se ne omat maku mieltymykset tottakai. Toki kaikilla on myös ne omat luottosafkat, eihän siitä pääse mihinkään.

  Kyllä mä sinuna kävisin noi läpi ja kokeilisin sitten niitä mitkä tosiaan iskee, voithan valita vaikka jonkun päivän kuten sunnuntai joka on spesiaaliruokapäivä tai kutsut perhettä/ystäviä syömään sillointällöin ja teet silloin kivoja uusia juttua :)

  Ruoanlaitto on super ihanaa kun uskaltaa kokeilla ja tehdä ruoista omanlaisia sekä epäonnistuakkin joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot taitava! Mäkin haluaisin muokata esim. ulkona syötyjä ruokia omaan makuun, mutta taidot ei vaan riitä tai mielikuvitus.

   Mä kyllä kans rakastan ruoanlaittoa (ja ihan liikaa sen syömistä :D) ja kutsuja ja illanistujaisia varsinkin, mutta ne tuppaa jäämään aina sen takia, kun tuntuu etten osaa tehdä mitään hyvää. Pakko kyllä käydä noita läpi ja heittää pois ne, mitkä eivät kuulosta ollenkaan hyviltä.

   Poista
 2. Ohhoh mikä määrä reseptejä ;)

  VastaaPoista
 3. Mulla on sama juttu leivontareseptien kanssa, niitä tulee hamstrattua ihan urakalla. Aika usein kyllä kokeilenkin uutta, mutta paljon paljon on vielä odottamassa kokeilua. Mutta kyllä noita ruokareseptejäkin tuolta löytyy, samoja vanhoja tulee tehtyä ihan liian usein. Mä en ikinä säästä koko lehteä vaan otan vaan just sen itseä kiinnostavan reseptin talteen, ei tuu ihan niin isoa pinoa noita papreita.. Ja välillä sitten selailen kansiot läpi (inspiraatiota etsien ;) ), ja samalla poistan sellaiset jotka ei enää niin hyvältä kuulostakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä nyt vaan ottaa ja alkaa käymään noita lehtiäkin läpi ja ottaa vaan ne parhaimmat. Varmaan osaa resepteistä kierrättävätkin, eli saattavat pariinkin kertaan noista löytyä. Mutta kun sais vaan sen inspiraation tännekin :D

   Poista
 4. Mulla on hirveästi noita Pirkan -reseptivihkoja varsinkin kun se aluksi oli viikottainen, nykyään tulee vissiin kerran kuussa. Niitä piti aina kaupasta hamstrata. Sitten S-kaupan lehden mukana tulee aina reseptivihkonen.

  Oon käynyt talouskoulun joten sieltä ajoilta varmaan löytyy reseptivihkoja ja osan oon saanut mun äidiltä. Reseptikirjoja löytyy ihan hulluna, kun on ostellut kirppareilta, talouskouluun piti ostaa yksi kirja ja äidiltäni (joka on kokki) oon saanut ja ottanut kirjoja :D.

  Oon miettinyt, että pitäis ostaa kirjoille joku kunnollinen hylly, kun niitä on ihan tosi paljon nyt kertynyt varsinkin kun kirppareilta kirjoja löytyy monesti ruokakirjoja hintaan 0,50-4e. Toki joskus kalliimpiakin, mutta tota hintaa oon itse yleensä maksanut :).

  Mä en edes oikeastaan koskaan tee ruokaresepteistä mitään vaan sovellan. Toki joskus pitää kirjojakin lueskella ja katsoa jos löytyy kivoja ohjeita. Sitten välillä tekee joko ohjeen mukaan tai muuttaa reseptiä omaan makuun sopivammaksi.

  Oon myös Kotikokkisivulla ja sieltä oon tulostellut eri reseptejä ja laittanut sinne myös omia reseptejä. Toki löytyy myös eri lehtiä joissa on jotain reseptejä.

  Mulla oli joskus ruokablogikin, mutta sitten tuli se lopetettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistaaksine Pirkka lehteä tuli joskus useamminkin. Mä aina otan joka kerta uusimman lehden kun ilmestyy. Meille ei tuota S-kaupan lehteä tulekaan, kun olen niin K uskollinen.

   Voih, sä oot varmaan tosi taitava, kun olet oikein koulut käynyt! Voin tulle teille syömään ;D Mä olen muuten myös säästänyt kouluaikaset köksän reseptit. Niistä on moni tosi hyviä. :)

   Mä haluisin kans laittaa reseptit jotenkin helpommin saataville, että niihin joskus oikeasti tarttuisikin, mutta tässä pikkuasunnossa ei taida oikein tila riittää siihen. Ehkä sit joskus :)

   Vähänkö olen sulle kateellinen! Voi kun osaisin itsekin soveltaa! Ja laitat vielä niitä reseptejä jakoonkin! Oo! Mä kans kurkin Kotikokkisivua laittoman usein, siltikään tekemättä niitä ruokia :D

   Sun ruokablogi oli varmaan mahtava!

   Poista