Viherpippuri-kermakastike

keskiviikkona, toukokuuta 15, 2013

Eilisestä reseptipähkäilypostauksesta tulikin mieleen, etten ole teille vielä jakanut yhtä erittäin hyväksi havaitsemaani reseptiä. Mun mielestä on hirveen kiva, kun kaupoissa on uusien tuotteiden maistatuksia ja muutenkin eri tuottajien konsultteja maistattamassa herkkuja. Tällä kertaa herkkuruoka löytyikin Touch on Taste fondien- edustajalta. Syrjäsen Harrin reseptejä oli kerättynä pikkuiseen lehtiseen, josta edustaja oli tehnyt maistatukseen viherpippuri-kermakastikkeen. Joukossa hällä oli lihapullia, ei pihvejä kuten reseptissä lukee, mutta kumpi vaan tietty passaa. Eli tässä ohje.


Jäi kieli kauppaan ja ostoskoriin nappailinkin samantien ruokaan tarvittavat ainekset ja seuraavan päivän ruoka oli keksitty. Voin kertoa, että tämä sai todella suuret kehut ja tätä onkin tehty jo toiseenkin otteeseen. Kovin usein tätä ei kyllä raahi syödä, kun sen verran tuhtia tavaraa. Herkkua siis kuitenkin.


Ostinkin samantien noita fondeja kahdessakin eri maussa, sillä edustaja vakuutti noiden olevan todella monipuolisia. Mä vielä opettelen niiden käyttöä, mutta hyvältä ne maistuvat. Olen kyllä aika vannoutunut lihaliemikuution käyttäjä, että näitä olen osannut lisätä vain resepteihin, joihin ovat lisättyinä. Konjamiinin olen jättänyt pois, vaikka varmasti upean makulisän antaisikin, mutten raaski ruoan takia ostaa kallista alkomahoolia. Meillä kun sellainen varmasti vanhenisi hyllyn päälle. Tai enhän mä edes tiedä miten ne säilyy :D Maistuu oikein hyvältä ilmankin.


Lihapullat tein ihan itse ja käytin niin samaa reseptiä kuin tekemääni murekkeeseen. Sopivat tämän kastikkeen kanssa todella hyvin. Ainoa mikä itseäni hieman juippi, on nuo kokonaiset viherpippurit. Multa kun ei löydy kunnon murskaajaa, niin melko kokonaisina ne tuolla kastikkeessa lilluu. Maku on niissä kyllä hyvä, mutta kokonaisina eivät meinaa upota meikäläiseen. Pitänee ostaa sellainen kulho, jossa noita voi murskata. Mikä sen nimi muuten on? Ruokaa kuitenkin suosittelen kokeilemaan ja itse olen kokeillut myös ihan ruokakermallakin. Kyllä se kuohulla on vaan maistuvampaa ja... lihottavampaa :D

Mut nyt mä lähden keittelemään meille iltateetä. Olen hinkuttanut naamaani tässä parisen tuntia ja nyt tuli totaalinen uuvahdus. Vilautan teille huomenissa, mistä on kyse ;) Mukavaa keskiviikko iltaa teillekin. Jes! Huomenna on jo torstai :)

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Se murskaaja on huhmare tai mortteli :D mutta kai noi pippurit saisi jotenkin muutenkin murskattua..veitsenlappeella tai lusikkalla kovaa alustaa vasten ehkä. Niin ja konjakki säilyy kyllä ikuisuuden mutta tiedätkö, mäkään en raaski isoja pulloja ostaa kun ei nyt juuri tule alkoholia käytettyä niin Alkostapa saa niitä sellaisia ihan pikkupikku pulloja ;)

    Noita fondeja voi käyttää ihan samallalailla kun liemikuutioita eli jos johonkin laitat kuution niin korvaat sen vaan fondilla. On tossa fondipullossa kai joku annostelu määräkin, luulisin. Ja maistamalla aina selviää viimeistään onko tarpeeksi vai pitääkö lisätä :)

    VastaaPoista