Kalikat kunnossa

tiistaina, lokakuuta 22, 2013

Saako nyt hyppiä tasajalkaa ilosta ja riemusta?
Viimeisinkin tuskankoitos kidutuspenkissä on ohi!

Onko ihan tyhmää olla onnellinen hammaslääkärikäynnin jälkeen? Oli tai ei, niin mä olen :) Tänään oli vihdoin hammastarkastuksen vuoro ja hammaslääkäri tyynnytteli, että me vaan kurkitaan suuhun. Mitään toimenpiteitä ei tänään tehdä. Huh! Niille sit kuulemma varataan omat ajat.
   Ensimmäisenä suuhuni tuikkastiin joku valokuvapaperi en mä tiiä mikä se oli :D ja kuvattiin mun hammarivistö. Niistä saatiin tieto mun kalustossa majailevista reijistä ja mahdollisista paikkauskohteista. Sen jälkeen hampilääkäri tarraa valkoisin kumihanskoin peitetyt kätensä kiinni kalustooni ja alkaa luettelemaan mitä ihmeellisintä sanastoa. Olin varma, että se sekosi. Numeroita ja xYz hälpätirällää ja mitä lie. Oli siinä penkissä ollessa ihmettelemistä samalla kun suutani auoin ja suljin. Mitä sen ihmeellisen selityksen keskeltä siis ymmärsin, että mun pitäisi tehdä. Kun vihdoin nää avaruudelliset keskustelut oli hoitajan kanssa käyty, kehui lääkäri purentaani ja lähes suoraa hammasrivistöä, joskin leukaluissani on vikaa. Kysyi, että onko mua oiottu lapsena. Ei oltu oiottu, paitsi tyhmissä touhuissani, mutta muutama vuosi takaperin mulle tehdyssä nielurisaleikkauksessa on luultavimmin mun leukaluut avattu yli ja nyt ne sitten lonksuu ja kipuilee. Mitäköhän ihmettä tällekin sit vois tehdä? Sitten odottelin vain tuomiota reikien määrästä. Ei kuulu, ei hiilu. Kuulemma näytää hyvältä, mutta hammaskiveä on kertynyt, niin pistetääs samantien poistaen. Olin valmis liukumaan penkiltä karkuun. Tänäänhän ei pitänyt tehdä mitään!? Mulla ei ole ikinä ollut hammaskiveä, mutta olin kuullu kauhutarinoita sen poistosta. Kuulemma se se vasta sattuu. Enhän mä kerennyt edes kissaa sanoa, kun lekuri oli vehkeineen suussani irrottamassa kiviä. Ekat neljä hammasta, eihän tää tunnu missään, siitä eteenpäin, JUMAskeuda viekää tuo vihlontaa aiheuttava kidutusvehje suustani!!! Pakkohan se oli kestää, jos hampaista haluaa pitää huolta. Homma oli kuitenkin melko nopeasti ohi joten kivun kyllä sieti. Loppuun heittivät vielä kaiken mualiman mömmölöitä suojaamaan ikeniä ja hampaita.

Yhteenveto oli todella, todella yllättävä. Reikiä, nolla! Hammaskivet, poistettu! Puoliksi muovinen etuhampaani, siistitty! Siis anteeksi mitä???? Onko tää mun kaluston tulos? Erehdyittekö kentiesn edellisen potilaan hampaisiin? Ei oo todellista :) Sain mä kyllä noottiakin. Mä en kuulemma osaa harjata hampaitani oikein, onko siinäkin muka joku oikea tapa? ja sen vuoksi hampaisiini on kertynyt kiveä ja tästä johtuen ikenet tulehtuneet. Ikenet tuntuivatkin ilkeiltä ja tällä hetkellä ne vasta kipeät ovatkin, mutta nyt niiden pitäisi parantua kokonaan. Ja toinen nootti tuli hammaslangan käytöstä. Sitä pitää käyttää sielä takahampaidenkin välissä ja sitähän mä teen aivan liian harvoin. Siellä väleissä meinaan näkyi haaleasti reikien alkuja ja hammasvälien puhdistuksella estetään niiden kasvaminen. Eli heti seuraavalla reissulla kaupasta lähtee hammasvälien puhdistaja ja fluorivesi purskutteluun, ihan ehdottomasti! Mä olen niin häpi tästä tiedosta. Mun hampaat onkin ihan ok :)

Ja nyt kun sain melkoisen hyvän tuomion kalustolleni, ajattelin jatkossa myös todella keskittyä sen huoltamiseen. En meinaan ihan mielelläni enää palaa porattavaksi tai muuten vaan kidutettavaksi. Kyllä nämä käyntikerrat melko hyvin poistivat pelkoani, mutta aina uusi lääkäri saa jalkani tutisemaan. Kun on vanha tuttu, tietää jo vähän hänen toimiaan. Eli lisään jokapäiväiseen pesuun myös sen hammaslangan käytön. Suosittelen tätä ehdottomasti siis muillekin, kun siitä on kuulemma apua. Ja ajattelin testailla vielä, olisiko minun mahdollista saada hampaat nätimmän näköisiksikin.


Sain blogini kautta testiin beconfiDentilta hampaidenvalkaisusetin. Olin aikeissa pistää Niksun tämän tuotteen testitouhuun, mutta nyt kun omat hampaat ovatkin melko hyvässä kunnossa, taidankin testailla tuotetta itse. Sain hampaidenvalkaisun aloituspaketin ja tässä setissä tulee mukana kaikki tarpeellinen.

Tuote saatu testiin www.beconfident.fi

Paketissa on mukana tietysti ohjeet, hammasmuotteja kolmet kappaleet, hampaidenvailkaisu ainetta noin 10 kertaan sekä sävykartan. Koska kaikkia varmasti tulee kiinnostamaan tuotteen teho, otan kuvat lähtö- sekä lopputilanteesta. Kyllä vähän jännittää, että mitä tuleman pitää. Varmistin vielä beconfiDentilta, että saanhan käyttää tätä, kun mulla on toinen etuhampaistani osa muovinen. Paikat eivät heidän tuotteiden käyttöä kuulemma estä. Monissa muissa esteenä on ollut tuo muovipaikkani. Toivottavasti se ei kuitenkaan jää liian keltaiseksi sitten ;)

Taidan aloitella testailun tässä lähipäivinä, sillä nyt annan kuitenkin ikenieni hieman rauhoittua. Syöminenkin tuntuu meinaan todella inhalta.

Ja mikäli teistä joku jo tässä vaiheessa innostui tuotteesta, niin minulla on teille ilouutisia. Sain blogini kautta myös teille pienen tarjouksen tuotteisiin. Eli koodilla JANET saatte 10% alennuksen sivuston tuotteista. Alla vielä kuva, mihin koodi tulee kirjoittaa.Ja seuraavan kerran mun tartteekin mennä kidutuspenkkiin vasta vuonna 2015, uudelleen tarkastukseen. Sitten nähdään kuinka hyvin hampaat onkaan hoidettu. Tästä aion nyt kyllä pitää huolta. Missäs kunnossa teillä hampaat on? Mä oikeasti suosittelen nyt jokaisen teistä varaamaan vaan ajan hammaslääkäriin, vaikka kuinka pelottaisi. Sit kun ne on kerran hoidettu kuntoon, ei tarvitse murehtia mahdollisista mädistä hampaista. Tai muista vakavista ongelmista. Jos minä pelkuripöksy kestin tämän kaiken, niin uskon teidänkin kestävän :) <3 Eli ottakaahan hampaat to do-listalle :)


*tuote saatu blogin kautta testattavaksi

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. :D Hyvä että hampulit oli paremmassa kuosissa kun odotit. Mulla ei todellakaan kävisi noin. Pitäis kyllä NYT rohkaistua ja mennä sinne kauhukammioon :D

  Mä olen myös ennnen harjannut hampaita väärin, liian kovaa ja ikenet on taas alkaneet vetäytymään. Nyt kun on tuollainen sähköharja niin se ilmoittaa jos meinaan liian kovaa painaa ja lakkaa pyörimästä eli siitä ongelmasta päästiin sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MITäh! Mikä ihmeen Magic Wand hampiharja sulla on :o Tahdon samanlaisen! Mä oon vedellyt noilla euron parin perus turhakkeilla. On ne hampit jotenki puhistuneet. Mä todella ajattelin nyt panostaa tähän hoitoon. Mee oikeesti säkin sinne lekuriin. Mä voin oikeesti tulla pitää käestä, koska tiedän mitä tää pelkääminen on, ihan KAMALAA! Mut tää fiilis mikä vihdoin "puhtaiden" papereiden saadessa tuli, KANNATTI kitua! ;D Ja nyt kehtaa hymyillä enemmän, kun puhdistivat mun pahasti kellastuneen muovihampaan. Tää se vasta ilostutti. Taisi lekurikin säikähtää kun suusta pääsi taas vahingossa iloinahduksia :D

   Poista
 2. Nyt Janet ostamaan sähköhammasharja! :)

  Mulla on purukalusto huonossa kunnossa monelta eri kantilta katsottuna. Hoito onkin kesken. Tämän kuukauden vika päivä on aika suuhygienistille ja siellä tehdään hammaskivenpoisto. Mä olen kipuherkkä ja kyseinen toimenpide sattuu, joten mun suu on aina puudutettava. Siten kestän. :)

  Lisäksi narskuttelen hampaitani voimakkaasti ja ensi kuussa aletaankin tekemään mulle purentakiskoa. Mulla on niitä kaksi ollut jo aikuisiällä. Ensimmäinen meni ajan saatossa kahtia ja toinen on hävinnyt jonnekin kummalliseen paikkaan. Roskiin en sitä ole heittänyt, kallis vehje. No, uusi on tehtävä jotta saadaan hampaiden kuluminen kontrolliin.

  Lisäksi viime kerralla paikattiin mun takimmaisin hammas ja sen jälkeen olenkin elellyt kipulääkkeiden kanssa. Paikkaamisen jälkeen alkoi kova vihlonta ja särky. Luulin sen johtuvan siitä, että paikka korotti, mutta hammaspäivystyksen lääkäri sanoi mulla vetäytyneen ikenet niin paljon, että hammaskaulat ovat paljaana. Suositteli pehmeämpää harjaa ja "erikois"hammastahnaa. Nyt on molemmat ja pesen hampaat vain kerran päivässä, jotta hammaskaulat ei ärsyynny enempää. Toivon vain, että jokin ratkaisu asiaan löytyisi, alan jo kyllästyä tähän särkyyn.

  Onneksi olkoon sulle kuitenkin siitä, että sun kalusto on kutakuinkin kunnossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidankin tosissaan pistää sähköpesurin ostoslistalle :)

   Kipu on kyllä ihan kamalaa. Onneksi puudutetta saa ja sen avulla kestää toimenpiteet. Minulle ei tässä kivenpostossa edes annettu sitä mahdollisuutta, mutta onneksi kestin. Mäkin olen hampaista todella kipuherkkä.

   Voi tuo narskuttelu :/ Onko sulla leukaluun lihakset jumissa sen takia? Mulla on jumissa, koska mä useasti puren van hampaita niin tiiviisti yhteen. Tästä tavasta pitäisi opetella pois. Narskutteluun kun ei itse oikein voi vaikuttaa. Toivottavasti purentakisko sit jeessaa :)

   Mä todellakin ymmärrän sun väsymisen kipuun. Itse kun puoli vuotta kärsin siitä jatkuvasta pääkivusta. Hammaskipu varsinkin, se on jotenkin ihan hirveetä :( Toivottavasti sun kivut helpottaa pian ♥ Ja toivottavasti saat muutkin hampivaivat seltätettyä :)

   Poista
  2. Mä en itse koe, että mun leuan lihakset olisivat varsinaisesti jumissa, mutta onhan niissä tietenkin rasitusta, se on selvä. Mä kärsin aikoinaan myös tuosta hampaiden puremisesta yhteen, tein sitä aina kun jännitin tai keskityin johonkin. Nyt en ole huomannut sitä tekeväni, kai. :)

   Purentakisko auttaa sen verran, että vaikka narskuttelisikin niin hampaat eivät kulu samalla tavalla kuin ilman kiskoa. Kiskoa siis odotellessa ja tietty sitä suuhygienistin aikaa, jotta saisi nämä karsean näköiset hampaat puhdistettua. <3

   Poista
 3. Mulla kans sähköhammasharja, sitä kun on käyttänyt ni tuntuu ettei tavallisesta oo mihinkään. Suosittelen, vaikka pukinkirjeeseen moinen ;)
  Kivoihin yhteistyöjuttuihin oot nyt päässy mukaan, mielenkiinnolla odotan näistä tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se sähköhammasharja olisi sit seuraava hankinta. Pukinkonttiin kyllä todella oiva toive. Kiitos siis vinkistä ;)
   Joo, mä olen ollut ihan haavi auki, että miten mun pikkuruinen blogi on nyt saanut tällaista huomiota. En pysty käsittämään :O

   Poista