Pikkumustan metsästys

keskiviikkona, lokakuuta 02, 2013

Viime viikolla postailin iltalehden sivuilta bongaamastani jutusta - 11 tavaraa, jotka yli kakskymppisen naisen tulisi omistaa - ja jäin todella pohtimaan sitä. Suurimmaksi murheeksi minulle nousi listalta pikkumusta, täydellisesti sopiva musta mekko. Tämä taitaa todellakin olla mission impossible omalla kohdallani! Mahdoton tehtävä nimenomaan kroppani mallin takia. Tällä hetkellä multa kun löytyy tuo armas uimarengas, on pikkumustan käyttö ehkä pannassa, mutta kuten tiedätte, on hoikemman varren eteen käyty tekemään töitä. Toivon mukaan siis rengas tyhjenee tässä pikku hiljaa eikä se enää olisi niin häiritsevä. Suurempi ongelma kuitenkin mielestäni on kropan mallini muutenkin. En osaa selittää oikein tarkalleen, mutta tuo uimarengas kohta on koholla sivuilta joka tapauksessa, oli siinä lisätäytettä tai ei. Eli mekko, joka olisi rintojen alta tiukka ja sen jälkeen leveä, taitaa olla mun kropalle se paras malli. Pakko sanoa, että saatan tässä nyt kyllä puhua puuta heinää, mä kun en ole mikään tyylitaituri. Mutta oli kroppa nyt mikä hyvänsä, niin on mulla toinenkin, ehkä vielä isompi ongelma...


Millainen on se "oikea" pikkumusta? Onko se,
 • kotelomekko?
 • vartalonmyötäinen?
 • hihaton vai hihallinen?
 •  vai jopa olkaimeton?
 • jämäkkää vai lörttöä kangasta?
 • minkä pituinen helma?
 • siis millainen?!

Vaikka ikä lähenee kovaa vauhtia tuota kolmeakymppiä, niin mulla ei silti kylläkään ole pienintäkään hajua, millainen on oikea pikkumusta. Vai käykö siis mikä tahansa musta mekko? Tein muutaman kollaasin mustista mekoista ja nyt kaipaisin teidän fiksumpien tietoa tähän hommaan. Millaista mekkoa siis voisin lähteä edes metsästämään?


Tässä todella tyylikkäitä vartalonmyötäisiä mekkoja ja yksi sellainen, joka voisi jopa sopia meikäläiselle. Tällainenkö sen olla pitää? Onko tuo peplum jo liikaa? Mekot ovat mielestäni upeita, mutta näistä en taitaisi uskaltaa laittaa yhtäkään päälleni. Tuo peplumkin on vähän... no ei minua ehkäpä.


Mites noiden hihojen kanssa? Ollako vaiko eikö olla?

mekot: nelly.com ja hm.com/fi

Saako olla koristeluja? Entäs tuollaisia kevyitä ja lörttäjä?

Siis apua! Mä olen ihan hukassa! Millainen mekon pitää olla? Onko tähän jotain etikettiä vai saako se olla millainen vaan? 

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Mä kyllä lähtisin hankkimaan mekkoa sillä periaatteella, mistä pidän. Ja hei, aina on korsetti tms mahdollisuudet. Näistä lempparini on tuo ihan eka. Kaunis, klassinen malli ja asusteita muuttelemalla, käy mihin vain! Myös arkeen, kun puet vaikka farkkuliivin tms rennon vaatteen sen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä mitenkään haluis tulla opettamaan tässä pukeutumisessa? Sä olet kyllä niin luova ja monipuolinen! Olen kuullut ja lukenut, että pikkumustaa voisi käyttää rennomminkin, mut miten sitä ei itse oikein edes osaa ajatella... Tuo ensimmäinen on mielestäni just sellainen perus pikkumusta. :)

   Poista
 2. En osaa sanoa onko sellaista tarkkaa "tiettyä" mallia, joka luokitellaan pikkumustaksi. Nykyään lähes kaikki polven yläpuolelle jääviä mustia mekkoja kutsutaan pikkumustiksi. Jos haluaan varman ajattoman klassikon, suosittelisin vähän jämäkämpää muotoon ommeltua hihatonta mallia, jonka pituus jää hieman polven yläpuolelle. Menee niin arkeen, kuin juhlaan. :)

  En kyllä näe syytä, miksi ei nykyään voisi olla puolihihoja, tai pitkiäkin. Ei se ainakaan omaan silmään mallia pahenna. Tasapainottaa vain, jos helma on lyhyemmän puoleinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo kuvailemasi malli tuo mieleeni sen varman klassikon. Tai se ainakin mulla ekana tulee mieleen, kun pikkumustasta puhutaan. Jämäkkä kangas voisi tietty olla apuna tän uimiksen kanssankin ;D

   Poista
 3. Pikkumusta voi kyllä olla oikeastaan ihan minkälainen vaan. Mä suosin kotelomekkoja ja ne antaa kyllä musta anteeksi vartalollekin jos jotain muhkuja meinaa olla. Samoin tukeva kangas ja hyvät leikkaukset. Ostat vaans ellaisen mekon mistä pidät ja missä on hyvä olla, siinä on SUN pikkumusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana ♥ Jos mä sit vaan etsin sellaisen klassikomman, mikä tuntuu istuvan hyvin just mulle, että saan sen MUN pikkumustan :)

   Poista
 4. Heh, mä oon ajatellu et ei muulla väliä kunhan se on musta :D Tosin, vaikka mullakin noita mustia mekkoja löytyy niin en kyllä miellä niitä pikkumustiksi. Täydellinen yksilö olisi kyllä aikamoinen kultakimpale vaatehuoneessa, mutta ei ole moista tullut vastaan. Liekö sellaiseen pitäisi sitten hiukan enempi sijoittaa rahaa.. Näistä tuo ihan ensimmäinen on munkin suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans pähkäilin sitä, että pitäisikö lähteä ihan merkkiliikkeestä etsimään sitä täydellistä yksilöä. Josko sieltä saisi sitten pikkasen "paremman". Tuon ensimmäisen minä kyllä miellän just sellaiseksi tyypilliseksi pikkumustaksi. Tuollaista varmaan lähdenkin nyt sitten metsästämään.

   Poista