Liikunnat vko 41

maanantaina, lokakuuta 14, 2013

Töttöröö-bloggailija täällä vaan moi!

Niin se viikonloppu sitten taas hujahti. Ihan tosta noin vaan, silmänräpäyksessä. Tuli parin päivän hiljaisuuskin tänne, kun olen viilettänyt menemään tai ollut vaan niin muissa hommissa, ettei aikaa oikeastaan jäänyt ylimääräistä. Tai olihan sitä, mutta jäin homehtumaan sohvalle ilman sen kummempaa ajatuksen juoksua tyhjässä nupissani. Tällä hetkellä aikamoinen pimpelipom fiilis, mutta sehän on meikälle ihan tuttu olotila :D Viime yö meni parin tunnin unilla ja voin sanoa jäätäväni pahasti. Toivottavasti ei tule mitään vaikeita kysymyksiä tänään. Autonkin piti olla kunnossa. Siihen vaihdettiin törkykallis osa ja kun aamulla sitten lähdin hurruttamaan töihin, niin eikös se armas vikavalo taas palanut. Jeba jee, mörkömaanantai on täällä. Ei anneta sen häiritä.

Jee, viime viikolla pääsin pitkästä aikaa taas ratsastamaan. Oli kyllä ollut hommaa ihan kamala ikävä. Pieni miinuspuoli vaan sitten seuraavana päivänä. En muistanutkaan miten kipeeksi paikat tulee ratsastuksen jälkeen, jos siinä on ollut pitkä väli. Edelleen taipeet on vähän jumakat. Nii, ja nuo kankkuluut :D Kovalla ei kannata istua vielä tänäänkään. Muuten sit viime viikonkin voisi vetää suoraan vessanpöntöstä alas. Ei mitään fiksua liikuntaa edelleenkään. Torun itseäni kovin ja annan piiskaa.



Ma: - (migreeni)
Ti: Kävelylenkki 45min 4km
Ke: Kävely 10min kunnes kaatosade keskeytti
To: Pyöräily 20min, ratsastus 1h
Pe: - (rasvaprosentin mittauksessa)
La: - (messuilla käppäilyä 6,5h)
Su: Aamulenkki 45min 4km


Messuilla tuli käppäiltyä jalat ihan tuusan nuuskaksi ja  palaankin messuihin omassa postauksessaan paremmin. Sain meinaan sieltäkin jonkinlaista tietoa kropastani, mutta pikkasen enemmän tietoa antoi perjantainen tapaaminen hyvinvointiohjaajan kanssa. Mentiin äidin kanssa yhdessä pieneen kehonkoostumusmittaukseen, joka olikin minulle elämäni ensimmäinen. En oikein tiennyt mitä siinä lopulta tapahtuu tai millaisia tuloksia tulisi edes odottaa. Sain sekä hyviä että huonoja uutisia sieltä. Se mitä näen todella hyvin peilistäkin, on kehoni rasvaisuus. Eli rasvaprosentti on siellä korkeammalla asteikolla, mutta ei siis vielä siellä liian korkealla. Onneksi! Kehoni lihasprosentti oli "normaalia parempi", eli kunhan saa läskit sulatettua tästä päältä, niin saataisi niitä lihaksiakin vähän esiin. Kehon nesteprosenttikin oli ihan hyvä, parempikin siis voisi vielä olla. Se mikä oli lohduttavaa, niin sisäistä rasvaa mulla on todella vähän. Eli sitä niin sanotusti vaarallista rasvaa. Mutta se, mitä olin vähän ounastellutkin, niin mun aineenvaihdunta on tosiaan heikkoa. :( Nyt sitten vaan pähkäilen, että saako sitä mitenkään enää heräteltyä henkiin ja toimimaan vilkkaammin? Veden juonti kuulemma ainakin auttaa ja koetankin sitä juoda koko ajan enemmän, mutta onko jotain muita keinoja? Mietin myös, että pitäisikö varmuuden vuoksi käydä vielä lääkärissä verikokeissa, että toimiiko mun kilpirauhanen miten hyvin.

Oli todella mielenkiintoista käydä tuossa vähän suppeammassakin testissä ja nyt mua kiinnostaisikin sellainen koko kehon kattava tarkistus. Onkohan sellaisia miten ja mistä saatavana? Messuilla oli kans pikatestejä, mutta meillä oli äidin kanssa yhteinen aika meidän kylässä näitä hoitavalle naiselle. Oletteko te käyneet kehonkoostumusmittauksessa koskaan?


Mun pitää siis alkaa polttamaan rasvaa onko se  grilli missä xD joten jos teillä on jotain hyviksi havaittuja treenejä, niin saa vinkata :)

Muksaa mörkömaanantaita kaikille! Miten teidän viikonloppu meni? :)

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Iiiik, mä en uskalla mennä tollasiin mittauksiin, jos ne tulokset ei miellyttäiskään :D

    Ootkos noita aamuairobisia kokeillut ? Tyhjällä masulla lenkille, vaikka vaan puoli tuntia mutta kuitenkin. Ne toimii. Samoin pitkä suht matalasykkeinen liikunta, esim yli tunnin menevät kävelylenkit. Mutta kyllä toi aamuairobinen on vaan se paras ainakin omalla kohdalla ja helpoin kun aikaa ei tarvitse mennä välttämättä kovin kauaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en usko että sulla olis mitää aihetta huoleen moisessa testissä. Sähän olet niin tikissä kunnossa ♥

      Joo, aamuaerobiset on yks lempi liikuntamuoto, mutta kun niitä pystyy oikeastaan tekemään vain viikonloppu aamuisin. En jaksa herätä aamu neljältä lenkille, kun puoli kuuden aikaan pitää lähteä ajelemaan jo töihin. Ja siis nimen omaan tyhjällä vatsalla :) Aamuaerobisen jälkeen on kyllä paljon virkeämpi olokin. Ja pitkät kävelylenkitkin on niitä joitan yleisimmin teen. Pitää vaan saada vielä useammin itsensä sinne lenkille. :P

      Poista
  2. Hitsi, tarttiskohan sitä itsekin hakeutua rasvamittaukseen. Tuliskohan taas intoa juoksemiseen... Toisaalta, olisi myös hauska tietää onko kuntosaliharjoittelusta ollut kuinka paljon hyötyä. Mutta kaameeta on jos tulee ihan järkky pettymys, masennun ja ostan karkkia enkä liiku enää koskaan :D

    VastaaPoista