Nips naps lyhyemmäks

sunnuntaina, elokuuta 09, 2015

Mä oon ollut niin aikaansaamaton tän mun reuhkan kanssa. Hiukset ovat vaan kulkeneet mukana. Olen pessyt niitä keskimäärin kolmen päivän välein, harjannut lähes joka päivä ja tehnyt ainaiset saman letti- tai sotkunutturakampaukset. Hiukset vaan kasvoi ja kasvoi. Tyvikasvu alkoikin olla jo sen verran pitkä, että voisi luulla tehneensä liukuvärjäyksen. Sitten huomasinkin, että mulla on jo oikeasti aivan liian pitkät hiukset. Niidenn kanssa yhteiselo ei ollutkaan enää yhtään niin kivaa. Mun mielestä ei ole kiva, kun suihkussa latvat viistää pepavaossa, ne ei tietääkseni ole pesua varten kasvatettu. Hiukset todellakin oli aina edessä ja sen takia sitten päälaella tötteröllä. Olenkin jo kerran kirjoittanut postauksen liian pitkistä hiuksista ja nyt tämä pituus tuntui vielä pahemmalta.


Pää normaalissa asennossa pidettäessä latvat ovat siltikin jo pepan puolessa välissä. Voitte siis vaan kuvitella, kuinka inhottava avonaisten hiusten kanssa elo oli. Vessassa käydessä piti olla ehdottoman tarkka, että hiukset muistaa ottaa sivulle ennen pöntölle istuutumista. Taattu dippaus muuten.


Jos esimerkiksi pesin hiuksia suihkussa pää alaspäin, olikin latvat jo reiden puolessa välissä. Pepapesu latvoilla oli siis taattu. Ei, näiden hiusten kanssa elo ei ollut enää niin kivaa.


Piti soittaa sistko hätiin ja tästä sitten nips ja naps lyhyemmäksi.


Olenkin joskus kertonut, että mulla on hieman luottamuspulaa kampaajiin, sillä elmäni jokainen kampaajakäynti on tuottanut vaan harmia ja täsyvin vääränlaiset hiukset. Sisko on siis oikeastaan ainut, jonka enää annan tehdä hiuksilleni mitään. Ja sitten kun tässä on itsekin tullut niin laiskaksi hiusten kanssa, niin ne ovat vain saaneet olla mitä ovat. Pakko kuitenkin myöntää, tää lyhentäminen teki niin hyvää!



Mutta ei pelkoa, kyllä mulla vieläkin pitkät hiukset on, vaikka tuosta reippaasti yli 20 senttiä lähtikin. Mutta nyt olo on niin paljon kevyempi ja hiukset niin paljon paremman tuontuiset. En mä näille siltikään osaa juur mitään tehdä, mutta nyt ne eivät kuitenkaan enää häiritse olemista.

Nyt sitten pähkäilenkin, laitanko tähän väriä, vai annanko vaan oman värin kasvaa. Kas siinä pulma. Ehtiiköhän tuo reuhka kasvaa miettimisaikana taas kuinka paljon..., :D

You Might Also Like

22 kommenttia

  1. Kauniit hiukset sulla kyllä on, nyt lyhyempänä nehän ovat kuin liukuvärjätyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) ♥ Joo, liukuväri tuli vähän vahingossa, kun en ole jaksanut tehdä näille mitään :D

      Poista
  2. Ihastelin jo Anskun blogisynttäreillä sun pitkiä hiuksia, mutta uskon, että ne ovat hankalat vaikkakin todella kauniit :). Leikkauksenkin jälkeen sun hiuksiin jäi aivan ihanasti pituutta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Laura :) Joo, kyllä mä pitkistä hiuksista edelleen kovasti tykkään, mutta elo niiden kanssa alkoi olla jo vähän haastavaa. Nyt keveni olo ja silti mulla on ihan semipitkät hiukset :)

      Poista
  3. Tuntuuko että oli iso muutos. On ne kuitenkin vielä todella pitkät. Hiuksesi on kyllä aivan uskomattomat! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuntuihan se, että kauheeta miten nää on lyhyet :D Mutta nyt on jo tottunut ja olo on keveämpi :) Ja kyllähän ne kasvaa. Vieläkin jäi pituutta oikein hyvin. Ja kiitos Tiia ♥

      Poista
  4. Hui! :O

    Se ei kenellekään kuulu miten paljon joku leikkauttaa tai leikkauttaako ollenkaan, mutta mun sydän itkee verta. :D Olen itse edelleen kasvatusprojektissa ja tiedän, että seuraavalla kampaajakäynnillä on pakko luopua vähän. Tää vaalentaminen ja kasvatus on huono yhdistelmä. Olenhan minä pitkähiuksinen, mutta en riittävän mielestäni. Nyt ollaan melkein yhtä pitkissä hiuskuontaloissa. ;) Minulla on about 5-10 cm lyhyemmät, kuin sinulla.

    Hyvältä näyttää sun hiukset. Itse ehdotan sävyä ja/tai raitoja. Miltä kuulostaisi sellainen hieman kuparinen blondi? Jotain tällaista:
    http://i56.tinypic.com/2mga889.jpg

    tai tällaista:
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/15/aa/94/15aa9417d3cd1a7fdbae631dd5a5661b.jpg

    Tai sinulla voisi näyttää mahtavalta persikkablondikin.
    http://www.supercuts.co.uk/wp-content/uploads/2014/02/Sienna-Miller-Peach-Hair-Blonde-Pastel-Supercuts1.jpg

    Mutta jos mikään ehdotus ei iske, niin yksi vaihtoehto on myös tasoittaa väriä hiekkaiseen blondiin, joka on hyvin lähellä sinun omaa väriä. Siihen päälle hieman vaaleampaa raidoitusta elävöittämään. ;)
    http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=113926226

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, sä oot ihana ♥ Toivottavasti sun sydän ei itkenyt tosi pahasti verta, en mä sitä halua ;) Mut joo, monen monta vuotta pitkien hiusten kanssa eläneenä tää muutos teki kyllä ihan hyvää :) Latvat siellä peppuvaossa ei oikeasti ole kovin miellyttävät :D Kyllä ne siitä kasvaa taas ja tsemppiä sullekin kasvatukseen ♥

      Kiitos kuvista ja ideoista! Mulla on ollut sen verran monta kertaa jo lämpimänsävyiset hiukset, ettei ne tunnu tällä hetkellä yhtään houkuttelevilta. Alin kuva tuntui ehkä mielekkäimmältä. Mutta jotain silti siitäkin puuttui. En yhtään tiedä mitä haluaisin. Harmaat varmaan :D Sulla on niin upea sävy! Mutta en tosiaan tiedä. Mies ehdottelee koko ajan tummaa, mutta ne ei tunnu kovin kotoisilta. Ehkä hieman tummempi vaaleilla raidoilla. En tiedä. Saat tulla tekemään näille ihmeitä ;)

      Poista
  5. No nyt on komea, ja niin paksu latvakin. :) Tostahan lähti salettiin joku melkein puoli metriä karvaa! :D Vedä tohon kasvurajaan muutama raita tasoittamaan väriä, niin menee täysin liukuväristä, ja saat sit pähkiä rauhassa jos huvittaa vielä jotain muuta tehdä. Sulle kyllä sopii musta oma väri tosi nätisti, kun tulee silmien väri esiin sen rinnalla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans tykkään, että latva näyttää paljon terveämmältä :) No, sellai 30cm vois olla aika lähelle :D Raidat vois joo vähän tasoittaa hommaa. Mutta en tiiä, jotain kivaa kaipais. Oma tukka on tuollai ei minkään värinen :P Mut kiitos muru ♥

      Poista
  6. Vitsit miten pitkät hiukset sulle oli!!! :o Nyt leikattuna ne on about saman pituiset kuin mulla. :D Jotain kevyttää raitaa tohon tyveen, ei varmaan tarvi mitään radikaalimpaa, ihanat hiukset. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne tosiaan oli PITKÄT :D Liian pitkät jo, kun elo oli mitä oli :D Raidat vois olla joo aika hyvä :) Kiitos ihanainen ♥

      Poista
  7. Tiedän tunteen ja tuskan, ja iloitsen omasta pitkästä polkasta :D En tiedä jaksanko palata pitkään tukkaan hetkeen, mulla kun tää hiuksisto kasvaa tosi nopsaan.

    Kuten moni on sanonut, niin vedä parit raidat tuohon päälle ja liukuväri on valmis! :) Sun oma värikin on kyllä hyvä ja sit ei ainakaan ois värjäspaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sä sit tiedät mitä elo on liian pitkien hiusten kanssa. Onhan ne ihanat, mutta välillä vähän inhat :D Pitkää polkkaa mäkin jo ehdin suunnitella. Vielä jätin hautumaan ;)

      Raidat vois joo olla aika passelit. Katotaan nyt, mitä tälle keksii :D

      Poista
  8. En ees älynny että ne oli noin pitkät! :o Pitkät on vieläkin ja tosi kauniit! :) Onko ollu vaikea tottua noin suureen muutokseen? Säästät varmaan puolet shampoossa ainaki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne oli joo aika hitsin pitkät :D Kyllähän tää muutos tuntui ensin hurjalta, mutta nopeasti siihen tottui. Nyt on paljon kevyempi olo ja joo, hoitoainetta ei tartte enä lotrata :D

      Poista
  9. Hihih, eipä kyllä ikinä ole tullut mieleen tuollaisia pitkähiuksisen ongelmia 😂
    Kivalta näyttää nyt, ja kun itse en osaa mitään värjäysideoita antaa (tiedä ikinä mitä omallekaan tekisi :/) niin tuo muiden ehdottama raidat kuulostaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :D on nekin ongelmat :D
      Kiitos muru, ehkä niitä raitoja tulee tai sitten tää reuhka tässä taas vaan kasvaa xD

      Poista
  10. WOW mitkä hiukset, sekä ennen että jälkeen! :)

    Kannatan samaa kuin muutkin täällä, vähän raitoja tyveen vaan :) Saa varmasti näyttämään hienolta liukuvärjäykseltä. Hiuksetkin tykkää mitä vähemmän joutuvat kärsimään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Sanna!
      Hih, ehkä pitääkin nyt mennä hakemaan raitaväri ja pistää tuulemaan ;) Ja juu, mitä vähemmän hiukset kärsii, sitä parempi :)

      Poista
  11. Siis sultahan lähti pituudeltaan niin paljon tukkaa, kuin mitä mulla on päässä. :D Rohkea veto, mutta näyttää toki ihanan terveeltä tuo latva leikkauksen jälkeen.

    Itsellä oli aikoinaan yhtä pitkä tukka ja sen leikkauksen jälkeen vielä hyvin pitkään pistin tukan automaattisesti nutturalle ennen pöntölle istahtamista. heh.

    VastaaPoista
  12. Mun mielestä erittäin hyvä veto, näyttää nyt tosi hyväl ja pesu, kuivaus yms. varmasti hieman helpompaa. :)

    VastaaPoista