Pasta Carbonara

tiistaina, elokuuta 25, 2015

Mulla on pahe. Sen nimi on pasta. Pidän siitä oikeasti todella paljon. Mutta ei se mulle silti niin kova herkku ole kuin tuolle mun ukko kullalle. Niksu on siis ihan pastan perään. Kutsunkin häntä välillä pastapojaksi. Niksu voisi syödä pastaa ja pizzaa, koko ajan. Pidemmän aikaa häneltä on kuulunut vienoa toivetta, josko tekisin pasta carbonaraa itse. Monesti sitä tilataan ravintolassa syödessä, mutta tänään päätin ottaa härkää sarvista ja vääntää moisen annoksen itse. Vähän jännitti, mutta lopputulos oli kuulemma oikein mieleinen.



PASTA CARBONARA

n, 250g spagettia (al dente)
250g pekonia ja kinkkua suikaleina
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 munaa
2dl kermaa
parmesan juustoa
suolaa
mustapippuria



Keitä spagetit reilussa suolavedessä ja jätä ne al denteksi (eli ei liian löysiksi tälleen tuttavallisemmin). 
Laita pekonit ja kinkut paistumaan. Niiden ollessa lähes kypsiä, laita joukkoon sipulit ja valkosipulit.
Sekoita keskenään munat ja kerma. Lisää joukkoon parmesan juustoa ja mausteet.
Lisää kypsät spagetit lihojen joukkoon ja sekoittele ne sopivasti sekaisin. Laita levy jo pienemmälle.
Lisää munakerma seos koko komeuden päälle. Pannun ei kannata olla enää ihan mieletömän kuuma, sillä muuten seos menee mukakokkelimaiseksi. Eli sekoittelet vaan reippaasti joukkoon.
Laita lautaselle annos ja raasta päälle vielä parmesania. Mielellään jotain virheää myös, meillä ei harmillisesti ollut mitään.


Sain ruoasta kovasti kehuja. Oli kuulemma parempaa kuin joissain ravintoloissa. Mä kyllä veikaan, että Niksu sanoi sen vain mua ilahduttaakseen. Pakko oli itsekin ottaa pieni annos ja olihan se syötävää. Useammin kuulemma saisi myös tehdä. Tästä tuli kuulemma heittämällä yksi lempiruoista mitä olen kotona tehnyt. Ei kyllä mikään kevyin ruoka, mutta silloin tällöin herkutteluun.

Oletteko te tehneet carbonaraa itse? Mä luulin tän olevan niin paljon vaikeampi ruoka tehdä, mutta siinähän se meni oikein näppärästi :)

You Might Also Like

11 kommenttia

  1. Täällä ilmoittautuu toinen pastafani, en varmaan kyllästy siihen koskaan. Nopeita tehdä, melko edullisia, joten meillä syödään aika usein sitten juurikin pastaa. ;)

    VastaaPoista
  2. Täällä ois sit yks pastatyttö, voisin elää sillä ♥ Carbonaraa ollu tarkotus tehä mut eipä oo (sitäkään) tullu tehtyä, tästä voisinkin napata ohjeen talteen kun kerta toimivaksi todettu :) Mutta sen verran tarkennusta että tuleeko kinkku ja pekonia molempia tuo 250g vai yhteensä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis joo yhteensä. Eikä määrä ole niin tarkka. Mulla oli 140g tuo pekonipaketti ja kinkkua suikaloitsin vaan jonkun verran mukaan. Ihan sellai määrä mistä itse tykkää :) Summan mutikassa mäki niitä vähän heittelin ;D

      Poista
  3. Mäkin kyllä tykkään pastasta, mutta olen niin pitkään ollut syömättä lihaa että aloin miettiä, olenko eläessäni maistanut pasta carbonaraa. :D Pestopasta ja kylmäsavulohipasta ovat lempparit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No mutta kyllä pastassa menee muutkin vaihtoehdot. Meillä tuo liha kun on miehen mieleen :D

      Poista
  4. Carbonara kuuluu tämän Italia-fanin kestosuosikkeihin, niin helppoa, nopeaa ja herkullista. :) Tosin, alkuperäisesti siihen kuuluu pelkkä pekoni, ei kinkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niinhän se on ettei tuota kinkkua kuuluisi alkuperäisesti laittaa. Enkä olisi laittanut itsekään, jos olisi ollut pekonia enemmän :D Kaapista nopeasti vaan mitä löytyi ;) Hyvää oli näinkin.

      Poista
  5. Oioi, pasta carbonara on mun lemppari!! Jos kiinnostaa kokeilla joskus toista ohjetta, tässä (http://millamainen.blogspot.fi/2012/10/namnam.html) on mun blogista ohje, joka on superhyvä!

    VastaaPoista