Päikkärin pirulaiset

perjantaina, marraskuuta 20, 2015

Mulla oli tälle päivälle suunnittelilla vaikka mitä tekemistä. Töiden jälkeen piti käydä heti kaupassa ja alkaa tekemään ruokaa. Sitten käydä muutamia kosmetiikkavarastoja läpi ja järjestää ne takaisin vessankaappeihin, kun ne piti ottaa remontin edestä pois. Piti maalata kattoa. Piti pestä pyykkiä. Piti siis sitä ja tätä. Mulla kuitenkin venähti työpäivä tänään palaverin takia ja pääsin lähtemään tunnin normaalia myöhempää kotiin. Johan siinä vaiheessa meni pasmat ihan sekaisin. Automatka olikin jotenkin paljon normaalia uuvuttavampi. Vettä tuli kuin aisaa ja erittäin harmaan synkkä sää sai silmäni luppaamaan. Hyvä että kotiin asti pääsin. Olin vahvasti sitä mieltä, että en todellakaan nuku päikkäreitä. Mä olen päässyt niistä niin hyvin eroon ja meillä ei oikein tää keskinäinen suhde toimi. Päikkärit kun aina verottaa mun päivästä helposti sen kaksi tuntia. Mutta tällä kertaa ne vaan vei voiton. Väsymys oli niin kova ja silmät painoi ainakin tonnin verran. Laiton kellon herättämään tunnin päähän. Silti olisi vielä hyvin aikaa tehdä hommia.


Mutta pitihän se arvata. En mä tunnissa selvinnyt. En edes siinä kahdessa. Mä herään aina aamuisin heti herätyskellon ensimmäisten pirinöiden aikaan ja olen salamana pystyssä valmiina aamutoimiin. Päikkäreiltä se herääminen ei vaan luonnistukaan niin helposti. Torkutan. Torukutan toisenkin, kolmannenkin kerran. Parhaimmillaan niin pitkään, että torkkuaika loppuu ja jatkan unia sen jälkeen tyytyväisenä. Tämän takia mä lopetin päikkärit kokonaan. Mulla venyy ne aina liian pitkiksi ja verottaa koko loppu illan mun olemuksesta. Oon ihan jäinen ja päässä humisee eikä mistään hommasta tule enää mitään. Ja näinhän mulla kävi tänäänkin. Ruoka oli ainut juttu, minkä nälissäni sain tehtyä, mutta muuten olen ollut ihan kuutamolla. Mua ei tavallaan enää väsytä, mutta silti väsyttää. Ja koko ilta on mennyt ihan harakoille. Heräsin vasta puoli seitsemän ja tässä sitä ollaan, jumitetaan.

Mä pidän päikkärit edelleen pannassa, ne ei tee mulle hyvää. Mites te, oletteko te ihan tööt päiväunien jälkeen? Kohta yritän lähteä yöunille, viikonlopusta on tulossa raskas. Onneksi viikonloppu tuli, saa vähän relata. Ihanaa viikonloppua teillekin murut!

You Might Also Like

20 kommenttia

 1. Juu aina ihan sellainen pökkyräinen olo, ei tarvi kuin kipata itsensä takas petiin niin nukahtais kanssa. Jännintä on, että päivällä mä kyllä saan unta, mutta yöt menee usein pyöriessä. Koitan kans vältellä päikkäreitä viimeiseen asti, mutta joskus on pakko. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta! Herättyään voisi heti jatkaa unia. Oijoi, tuo on kyllä paha jos unta ei vaan saa yöllä. Sitten kyllä jossain vaiheessa pitää nukkua, niin mieluummin vaikka päivällä.

   Poista
 2. Olen todennut saman, ettei mullekaan päikkärit sovi. Joskus kovan väsymyksen takia olen antanut luvan nukkua 15-20min, ei yhtään enempää. Joutuuhan sitä oikeasti pakottaa itsensä heräämään, mutta lyhyiden päikkäreiden jälkeen olo on oikeasti virkistyneempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pakkohan se tosiaan on oikeasti väsyneenä vetää ne päikkärit. Tuo 15-20min olis kaikista paras, mutta...ne vaan venähtää aina :D

   Poista
 3. Samaa ongelmaa täällä, herääminen hankalaa. Viisaiden mukaan pitäisi nukkua vain vartti tai maks 30 min. Tiedä sitten auttaisiko heräämisprobleemin kanssa... Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmasti uskoa niitä viisaita. Mutta en vaan osaa :D Terkkuja ♥

   Poista
 4. Mä olen myös lupunut päikkäreistä, paitsi ihan hätätapauksissa. Pystyn kyllä nukkumaan vaan tunin verran, mutta se on tunti vähemmän ajasta työpäivän jälkeen. Näin marraskuussa saatan armahtaa itseäni useammin päikkäreiden suhteen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan olen nyt yrittänyt. Ei päikkäreitä muuten kuin hätätapauksessa. Näin pimeään aikaan ne päikkärit vaan tuntuu välillä niin tarpeellisilta. ;D

   Poista
 5. Mulle ei myöskään päikkärit sovi - ainoastaan tosi kipeänä ne on välttämätön.. Tulee tosi jähmeä olo, en oikein tiedä edes miten sitä kuvailla mut kuitenkin äärettömän epämiellyttävä eikä silläkään ole väliä olenko torkkunut 5minuuttia vai pari tuntia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kipeänä pitääkin nukkua niin paljon kuin nukuttaa. Uni on paras lääke :) Se jähmeä olo päikkäreiden jälkeen on kyllä niin inhottava.

   Poista
 6. Mä en vaan pysty nukkumaan päikkäreitä. Jos ees laitan silmät kiinni niin se on sitten siinä. Koko loppu päivä menee pilalle ja väsymys painaa enemmän.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy useimmiten just noin. Loppupäivä harvemmin on enää kovin hyvä. Joskus on vaan pakko :D

   Poista
 7. Oho, itse en osaa millään nukkua päikkäreitä, vaikka väsyttäisi kuinka! Alkuraskaudesta vain "sammahdin" unille, mutta puoli tuntia oli ihan maksimi. Muuten en kyllä nuku koskaan (ja jos joskus saan päähäni että nukkuisin, lapsi ei kyllä silloin nuku :D). Reipasta sunnuntaita sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas! Mä taas voisin nukahtaa oikeastaan milloin ja mihin vain :D

   Poista
 8. Mulla ihan sama! Mutta sillon kun väsyttää niin on todella vaikea taistella vastaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä vastaan on vaan tosi vaikea taistella :/

   Poista
 9. Hah hah, tiedän tunteen - pitkät päikkärit tulee väkisin väsyneenä ja sen jälkeen on todellakin ihan pihalla, mutta toisaalta keho ja nuppi on varmasti huutanut lepoa. Mua alkoi joskus nyppiä hirveesti se että useana päivänä viikossa tuli otettua tollaset killeri-päiväunet ja lopetin ne kokonaan; nyt on toki sitten aamuvuorojen aikaan nukuttanut ainakin vähän aikaisemmin illalla, kun ei päikkärit oo siirtänyt iltanukkumista myöhemmäksi. Toisaalta miesystäväni puoltaa edelleen päiväunia ja toteaa että se on varsinkin nyt pimeällä luonnollista ihmiskeholle ottaa rennosti lepäillen - niinkuin karhut nukkuu talviunta... Totta se on niinkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, vähän kuin karhut, tarvitaan talviunta ;) Eli pimeällä tää on ihan suotavaa ;) Mä kyl kans uskon siihen, et keho tarvii silloin sen levon. :)

   Poista
 10. Oon huomannut, että päikkärit harvemmin piristää. Mutta jos on ihan puhki ja nukuttaa, niin kai ne on välillä ihan paikallaan. Mä oon muuten huomannut, että jos otan päikkärit rillit päässä, ni sit näkee selkeämpiä unia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XD hitto että nauroin, lasit päässä selkeämpiä unia. Mun on ehkä testattava :D

   Poista