pHformula - taistelussa aknea vastaan - jälkimainingit

keskiviikkona, toukokuuta 18, 2016

Elämä aknen kanssa on monesti ollut todella ahdistavaa. Uusissa kohtaamistilanteissa monesti ihmiset kiinnittävät ensimmäisenä huomion uuden tuttavuuden kasvoihin ja mikä mun kasvoilta on paistanut ensimmäisenä suorastaan kilometrien päähän... No AKNE. Tuo nelikirjaiminen pirulainen. Vaikka olen todella ulospäinsuuntautunut, puhelias ja sosiaalinen, on akne saanut mut monesti epäröimään itseäni. Toisinaan olen jopa vihannt itseäni. Ja kyllä, viha on voimakas sana, mutta niin siinä vain kävi. Sekin itsetunto, mitä luulit kehittäneesi teinin aknesta selviytyneenä oli karissut hetkessä tiehensä. Vaikka akne ei millään tavalla määrittele sinua ihmisenä, moni saattaa katsoa sinua kuin spitaalista. Nämä katseet ovat tulleet minulle tutuiksi. Vaikka moni ei tarkoita sillä mitään pahaa. kun toteaa jotain kasvojesi kunnosta, saattaa ne todella satuttaa sisintäsi. Ihan kuin et jokainen ilta menisi nukkumaan ilman iltarukousta, jossa pyydät aknen paranemista. Kunnes seuraavana aamuna saatan kyynel silmäkulmassa katsoa seitsemää uutta kipeää paukamaa. Ihan kuin pelkkä punaisten finnien metrien päähän loistaminen ei riitä, kun niiden pirulaisten pitää kaiken kukkuraksi olla vielä kipeitä. Lopulta ei auttanut muu kuin hyväksyä tilanteensa ja elää näiden huomiopaukamien kanssa.

Teini-iässä sain helpotuksen tosiaan e-pillereistä. Sain todella voimakkaat yhdistelmäpillerit, jotka kukistivat nuo ärhäkkäät näppylät naamasta. Muistan kyllä miten onnellinen olin niistä eroon päästessäni. Meikin määrä väheni, iho oli kirkas ja kuulas, eikä mua hävettänyt tutustua uusiin ihmisiin. Tämä kesti vuosia, kunnes aikusena päätin lopettaa e-pillerit kokonaan niiden sopimattomuuden vuoksi. Pitihän se arvata. että teininä kukistettu haamu palaisi takaisin. Sanoisinko jopa kaksi kertaa pahempana. Jälleen mun jokainen aamu alkoi surumielisenä peilin edessä uusia näppylöitä laskien.

nämä kuvat aikuisiänaknen puhkeamisvaiheessa

Akne on todellakin vaikuttanut mun itsetuntoon ja en voi sanoa sen olleen positiivista vaikutusta. Testailin innolla aina uusia aknetappo tuotteita, mutta harmillisesti yksikään niistä ei tuonut mulle helpostusta. Kunnes mulle ojennettiin auttava käsi. Sain yhteydenoton ihastuttavalta pHformulan ihoasiantuntijalta, joka tarjosi minulle mahdollisuutta päästä blogin kautta tutustumaan heidän kasvohoitoihin. Jos joku ilmoitti mulle taisteluavusta aknea vastaan, otin sen äärimmäisen onnellisena vastaan. Olisiko tämä minun apu?


Tästä tosiaan lähdettiin liikkeelle. Iho oli todella huonossa kunnossa ennen kuin pötkähdin pHformulan A.C.N.E. käsittelyyn. Olenkin teille faktat näistä hoidoista kertonut jo aiemmin ja suosittelen käymään lukaisemassa ne vielä täältä. Mun ihoa hoidettiin useamman käsittelyhoidon verran. Nyt en ihan tarkkaa määrää muista, mutta sanoisin että kymmenisen kertaa kokonaisuudessaan (edit: tarkistin, kahdeksan hoitokertaa pidemmällä aikavälillä. Yleensä normaaliin hoitojaksoon kuuluu kuusi hoitokertaa, mutta minulle tehtiin kahdeksan poikkeuksellisesti). A.C.N.E. sekä C.R. hoidot olivat mun iholle ne, joita tehtiin. Kuten teille aiemmassa postauksessa kerroin, niin nämä pinnoitushoidot eivät ole mitenkään ihania hellimishoitoja vaan niissä oikeasti keskitytään ihon kunnon parantamiseen. Vaikka hoidot eivät olleet pumpulilla kutittelua kasvoille, oli se kaikki kuumotus tämän kaiken arvoista. Eikä sitäkään tunnetta kannata jännittää. Se tunne kestää vain hetken ja pian alat näkemään tuloksia kasvoilla. Tämän kaiken olen myös kertonut tuolla aiemmassa tekstissä, joten suosittelen tosiaan lukemaan vielä sen, jos et ole sitä lukaissut.


Kotihoitotuotteita on myös monenlaisia ja useampi näistä tuotteista veikin mun sydämen ihan totaalisesti. pHformulan kasvojen putsausaine E.X.F.O. cleanse on ihan mahtava! Se todella puhdisti kaiken meikin kasvoilta hujauksessa. Se on kyllä myös todella kuivattavaa ainetta, mutta voiteilla saatiin sitten sekin kuriin. Ja huomasin kyllä, miten suuri vaikutus myös kotihoidon tuotteilla on. Ilman niitä ei varmasti olisi tullut näin hyviä tuloksia. Vaikka mulla oli parin tuotteen kanssa vähän napit vastakkain, ne teki silti kasvoille todella hyvää. Syy miksi me ei tultu toimeen, niin ne sulatti multa meikkiä kasvoilta :D

Puolessa välissä pinnoitushoitoja ihoni oli ottanut jo ison harppauksen parempaan päin.


Olin jo tässä vaiheessa ihan totaalisen vakuuttunut hoitojen tehokkuudesta. Mikään muu ei ollut saanut aikaan näin suurta parantumista kasvoillani kuin pHformulalla tehnyt hoidot. Olin jo onneissani tässä vaiheessa hoitoja, mutta puolet oli vielä jäljellä. Joko olette valmiita näkemään, mikä on lopullinen tulema hoitojen jälkeen? No, tässä on rutkasti kuvia vähän useammasta kuvakulmasta :DKavojeni iho on parantunut vielä entisestään puolesta välistä ja tällä hetkellä suurin osa punoituksesta on enää vanhojen finnien jättämiä arpia. Muutamia pieniä yksittäisi kasvoilla on edelleen, mutta kokonaiskuva on todella paljon siistimpi! Olisitteko voinut uskoa? Pakko myöntää, että mä olin jo toivoni menettänyt kauan ennen pHformulaan pääsyä, etten uskonut senkään auttavan. Miten ihanaa oli, että olin niin totaalisen väärässä! Iho on todellakin parantunut huomattavasti!
Viimeisestä pHformula hoitokerrasta on nyt jo kulunut tovi aikaa. Halusin ihan tarkoituksella jättää kirjoittamisen vähän myöhemmäksi viimeisestä hoitokerrasta, koska halusin nähdä tuleeko akne miten takaisin, kun hoidoissa en enää käykään. Viimeisen hoitokerran jälkeen jatkoin kotihoitotuotteilla vielä suunnilleen kolmen-neljän viikon ajan. Niin kauan, että tuotteet oli kulutettu loppuun asti. Tilanne tällä hetkellä on se, että olen siirtynyt jo takaisin päivittäistavarakauppojen tuotteisiin ja voin helpotuksekseni sanoa, ettei ihon kunto ole niistä ottanut itseensä. Edelleen ihoni on tässä viimeisessä tilassa, mitä nyt edelleen yksittäisiä epäpuhtauksia puskee pintaan. Ja nekin tuonne leuan alueelle, mikä kasvoissa on hormonaalinen alue. Eli tiettynä aikana kuukaudesta saattaa tulla pari punaista inhotusta, mutta sitten ne taas häipyy pois. Voin siis sanoa, että tulokset ovat kestäneet erittäin hyvin hoitojen jälkeenkin, joten ei huolta siitäkään!


Pakko mun on silti myöntää, että mä edelleen pelkään kurkata aamuisin peiliin. Varsinkin niinä öinä, kun olen nähnyt unia, että mun naama oikein vuotaa mätää suurista paiseista. Akne on jättänyt syvät arvet ja niitä varmaan joudun kantamaan kauankin mukanani. Olen yrittänyt olla ajattelematta koko asiaa sen ihmeemmin, mutta jo teininä saadut haavat on haastavia uudelleen auki revittynä saada kursittua taas kiinni. Mutta se on varmaan, että jos mun iho ottaa ja menee joskus vielä huonoon kuntoon, tiedän mikä on mun taistelukaveri. pHformula, kiitos että autoit parantamaan ihoni kuntoa!


Halusin laittaa teille vielä kuvaa, jossa kasvoilla on meikkiä. Tässä meinaan näkee, miten hyvin paukamat itsessään ovat painuneet pois, eli punoitus on arpea.

En voi kylliksi kiittää pHformulaa, että valitsitte minut yhteistyökumppaniksi. Teiltä sain niin suuren avun, niin fyysiseen kuin henkiseenkin vaivaan - akne kun vaikuttaa molempiin. Ja mitä mieltä lopulta olen tästä? En voi muuta kuin suositella TODELLA LÄMPIMÄSTI pHformulaa ja heidän hoitojaan iho-ongelmista kärsiville! Minä sain avun ja moni muukin on saanut, joten miksi sinäkin et saisi. Olen ollut todella onnellinen tästä ihoni kunnon kohenemisesta. ISO KIITOS SIIS ♥
Täältä pääset vielä kurkkimaan pHformulan facebook-sivuille.

*pHformula hoidot ja osa tuotteista saatu blogin kautta

You Might Also Like

20 kommenttia

 1. Todella hyvin lähtenyt näpyt! Tiedän tunteen, itselleni pamahti "akne" kortisonin seurauksena :( Ei koskaan tällaista, mutta nyt... Argh!!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanaa! Mahtava lopputulos, onnea! :-)

  VastaaPoista
 3. Voi että ihosi on parantunut huomattavasti ❤️ ihanaa kun meikit on keksitty ja niillä saa meikattua punoitusta piiloon. Kaunis sinä :)

  VastaaPoista
 4. Upea lopputulos ja uskon, että tästä postauksestasi on paljon apua monille! :)

  VastaaPoista
 5. MAhtavaa!! Mitä kaikkia tuotteita siis käytit hoitosarjn aikana kotona ihollesi?

  VastaaPoista
 6. Ihan törkeän upea lopputulos!! :) Itse aknesta kanssa kärsineenä ymmärrän miten se vaikuttaa niin itsetuntoon kuin kaikkeen muuhunkin, joten tää oli todella mahtava juttu. Iho ja sinä ootte molemmat upeita! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 7. Hyvä kuntoinen iho nostaa kummasti mielialaa ja tässä on huomattavissa selvä muutos parempaan :)

  VastaaPoista
 8. Mä olen tosi onnellinen sun puolesta!!❤️❤️❤️ Allekirjoitan joka sanan aknen vaikutuksesta itsetuntoon! Olen itsekin ollut viime viikkoina todella loppu mun kraatereiden täyttämään naamaan, joten tämä teksti rohkaisi todella paljon. Kiitos sinä ihana!❤️

  VastaaPoista
 9. Olet kaunis! Ilman meikkiäkin olet niin luonnollisen kaunis. Ymmärrän itsetuntoasian oikein hyvin. Itse lopetin Diane Novan aikuisiällä, ja kyllähän se raastaa itsetuntoa välillä. Näppyjä ei ole paljon, mutta siitä yhdestäkin kuukausittaisesta näpystä jää se arpi... Kun on poski ja leuka täynnä arpia, joutuu joka päivä irvistelemään peilikuvalleen. Onneksi meikit on keksitty.

  Itse saan ihoni kunnon pysymään melko hyvänä ihan Humektanilla, Basironilla, (leukaan tarvittaessa), sinisellä Bepanthenilla ja käyttämällä mineraalimeikkipohjaa. Nämä mainitsen aina tilaisuuden tullen, sillä ei niitä turhaan kehuta. Säälittää kaikki nuoret tytöt, joilla ei ole varaa kalliisiin hoitoihin ja joiden vanhemmat ostavat kotiin vain jotain Clearasilia (niin kuin äitini!) Basiron auttaa oikeasti niihin muutamaan hormoninäppyyn, joista ei taida eroon päästä kuin pillereillä. Humektan kosteuttaa älyttömän hyvin tukkimatta ihoa. Humektan on myös antibakteerista. Sininen Bepanthen korjaa näpyn jälkeisen röpelön olematta rasvainen.

  VastaaPoista
 10. Vannon pH-formulan nimeen, sain itsekin niin suuren avun hormonaalisiin näppyihin ja couperosaan ja on tuo sinun lopputulos niin kaunis, kuten sinä itsekin. <3

  VastaaPoista
 11. Näyttää kyllä niiin hyvältä sun iho nyt!! Ja ihana tunne varmasti päästä eroon myös niistä paukamista -meikkikin näyttää super kauniilta, niinku sinä aina <3

  VastaaPoista
 12. Hei mahtis juttu, Janet! Oon tosi iloinen sun puolesta. :)

  VastaaPoista
 13. Minä en koskaan ajatellut mitään kummempaa aknestasi, tai siis että minusta olet aina ollut superkaunis, enkä mä oikeastaan ole koskaan huomannut/huomioinut akneasi. Oon kuitenkin melkein tippa linssissä täällä, koska olet saanut avun sinua vaivanneeseen onglemaan. Ihanata. <3

  VastaaPoista
 14. onko sulla kuvat/teksit väärinpäin tossa lähtötilanne/lopputulos kuvassa?? ootko muuten koskaan kokeillu bha kuorintaa esim. paulas choicelta akneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole väärin päin. Nuo kuvat on otettu, kun osallistuin Skin Perfection haasteeseen ja siinä otin ennen ja jälkeen kuvat. Neljän viikon kokeilu oli Lorkun tuotteissa ja nuo kuvat siis siltä ajalta. Akne tosiaan paheni.
   En ole koskaan kokeillut. Voisi kyllä olla oikein hyvä vaihtoehto testata. Nyt tosin iho on onneksi hyvässä kunnossa, joten ei taida olla toistaiseksi tarvetta :)

   Poista