Kuuman kesäpäivän apurit

tiistaina, toukokuuta 31, 2016

Yhteistyössä Indiedaysin ja Nutisalin kanssa

Vaikka tänään onkin virallisesti kevään viimeinen päivä, on kelit hellineet meitä jo useampaan kertaan oikein kunnon helteillä. Tai mun mielestä ainakin yli 20 tuntuu jo todella lämpimältä. Muutaman kerran käyty jo yli 25 asteessa ja se jos mikä on tuntunut kuumalta.  Tai siis sen verran kuumalta, että hiki on tullut ihan vain paikoillaan ollessa. Ja mikä on tärkeää kun hikoillaan? No nesteytys tietenkin. Mä olen monena kesänä havahtunut siihen, että mulla jomottaa päätä ja sitten sitä pähkäillään, että mistä se johtuu. Nestevajaus on ollut useasti syynä. Toisinaan olen juonut vettä aivan liiaksi, jolloin kaikki suolot ovat kadonneet kehosta ja sen takia sitten heikottaa. Eli nämä ovat asiat, joista minun ainakin tarvitsee pitää kovasti huolta.


Joten mikäs sen parempi apuri pihamaalla kuin vesi valmiina juotavaksi ja jotain pientä suolaista suuhun laitettavaksi. Meilläkin kun käy ajamaan vaikka nurmikkoa, uppoaa siihen helposti useampikin tunti. Mä vielä saatan laittaa musiikit korville, jolloin ajelussa ei edes huomaa ajan kulua. Kunnes sitten vähän heikottaa. Mitenkään ei kuitenkaan malttaisi lopettaa hyvää tahtia ja mennä sisälle juomaan. Kannattaa siis laittaa itselleen syötävää ja juotavaa lähistölle, että voi käydä napsimassa vähän suupalaa ennen heikotuksen tuloa.


Me ollaankin nyt innoissamme maisteltu Nutisalin kahta uutuuspähkinää, rinnalla toki ollut meidän lemppari chili. Ilman chilipähkinoitä ei tule mitään, vaikka uudet Dry Roasted Cashew Sourcream & Onion sekä Pepper & Salt ovatkin olleet kovia kilpailijoita.  Nämä uutukaiset ovat paahdettu ilman öljyjä, mikä antaa pähkinöille rapean ja herkullisen maun. Pähkinän ihanaa omaa makua ei siis peitetä öljyllä. vaan se saa maistua ohuen maustehunnun alta. Ihan täydellinen kombinaatio siis. Pepper & Salt on toisaalta kovin tavallisten suolapähkinöiden makuinen, joskin pienellä tumauksella varustettuna pippurin ansiosta. Kiva pieni twisti, joka tuo pähkinään ihan uudenlaista eloa. Sourcream & Onion onkin tuttu sipsimaku ja erehdyttävästi muistuttaakin ystäväämme sipsipussia. Itse kuitenkin mieluummin tartun nykyisin pähkinöihin kuin sipsiin, joten kiva saada tuo vanha lempimaku myös uusiin suosikkinaposteltaviin.


Pähkinöitä puputellessa alkaa tosiaan juominenkin maistua, joten ei tarvitse huolehtia, että kohta sitä taas kärsitään heikosta olosta. Me varsinkin kun touhutaan välillä ilosta ja välillä pakosta noita pihajuttuja, niin tällaiset helpot naposteltavat on oikeasti hyvä vaihtoehto. Ja parhautta on vielä se, että pähkinät ovat uudelleen suljettavissa pusseissa, ettei tarvitse pelätä kaiken maailman kakkakärpästen uiskentelua niissä. Pähkinät pussissa suojassa ja maku säilyy. Ei siis tarvitse kerralla puputtaa koko pussia suuhunsa, vaikka mieli ehkä tekisi :DMuistakaahan siis armaat ihanaiset veden juonti ja suolojen ylläpito näillä kuumilla keleillä ♥ Mä käyn nappaamassa nyt kaapista pari pähkinää, kun alkoi tehdä mieli :D

*Nutisal pähkinät saatu

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Sitruunavedet sun muut on kyllä kesän suola (heh). Teen yleensä kesäksi sitruunavettä kasariin jääkaappiin jotta sitä on aina viileiänä ja valmiina kun tarve vaatii. Pähkinät on kyllä parhaita naposteltavia, noihin Nutisalin chileihin en oo meidän lähikaupassa vielä törmänny tosin... Chilipähkinät on kyllä lemppareita muuten!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, niin on :D Sitruunavesi on kyllä niin huippua ja meillä myös valmiina jääkaapissa. Kokeiles Nutsalin chilejä, ovat kyllä ihan parhaita :)

   Poista