Lukulasit ostettu

perjantaina, maaliskuuta 16, 2012

Miksei kukaan kertonut mulle, että lasien valitseminen on oikeasti ihan työn ja tuskan takana? Menin hyvillä mielin eilen Nissenille ja pääsin suoraan näöntarkastukseen. Kyllä ne sai saman tuloksen kuin Specsaversillä, eli sen +0,75. Kuulemma usein nuorilla pikkuvahvuuksiset lukulasit onkin. Näöntarkastuksen jälkeen siirryin sitten niille kehyshyllyille ja aloitin järjestyksessä käymään läpi. Kävin kaikki 5 hyllyä läpi ja löytyi paljon kivoja vaihtoehtoja ja kokeilinkin monia. Mut sit tuli ensimmäinen mutka matkaan. Malleja oli niin monta erilaista, että mikäs se niistä parhaiten sopiikaan tähän pallopäähän? Suosiolla siis pysyttelin neliskanttisissa. Suhailin hyllyjen välissä ja kokeilin varmaan samojakin laseja sen satakertaa ja aina unohdin, että mitä olin sovittanut. Mut hähää, kun idealamppu syttyi päässä. Mä otankin sivuun kaikki ne lasit joista tykkään ja alan sitten kaarsimaan niistä ne jotka ei ole niin kivoja. Aluksi mulla oli siinä sen kakskyt kappaletta (onneks mun lisäks ei ollu montaa asiakasta, et sain hyvin varastettua itselleni kaikki :D) kokeiltavana ja valittavana ne parhaat. Muoviset kehykset tuntui päässä paljon mukavammalta kuin metalliset eli siinäkin karsiutui osa. Värejä oli kaikenlaisia, mutta mustia eniten ja tiesin, että toiset tulisivat olemaankin sen väriset. Pyörittelin sitten niitä kehyksiä päässäni vuorotellen ja pikkuhiljaa aina yksi karsiutui pois. Mut voi elämä kun mun pallopäähän ja pullaposkiin ei kaikki lasit sopineet. Oli himskutin vaikeeta siinä yksin kokeilla ja ihmetellä. Missä mun makutuomarit oli silloin kun heitä olisin tarvinnut? No mut ettei tästä tuu ihan kauheeta romaania, niin lopunkaiken valitsin nämä.


kuvat: Nissen.fi

Ylemmät ovat siis valkoiset ei läpinäkyvät. Kuvassa vähän näkyy huonosti. Mä en siis osannut yhtään päättää, et minkä värin ottaisin mustien lisäksi ( näissä mustissa oli mun päähän parhaiten sopiva muoto, mutta tuosta sisusväristä en kauheasti tykkää..onneks ei näy paljoa) ja lopunkaiken valkoinen vei voiton. Eli tummat ja vaaleat tuli ostettua kuten pohdiskelupostauksessa mietinkin. Sovittelin myös hieman isommilla linsseillä olevia laseja, kun ajattelin niiden olevan mukavammat ettei kehyksen alaosa ole näköesteenä, mut ketunleivät ne sopineet mun hamsteriposkiin. Mut eilisestä opittuna, en enää ikinä mee ostaa mitään mihin tarviin jonkun mielipidettä! Hitsi et oli yksinään vaikea arpoa, et mitkä on parhaimmat.

Mut tällaset tuli siis ostettua, mitä mieltä olette? Tuliko tehtyä ihan vika ostos vai onko noi ihan hyvät? Kuvia tulee tottakai heti kunhan lasit saapuu :)

Ja hiiiii, perjantai :):):)

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Karoliina: Huuuh, onneksi sä ainakin olet sitä mieltä :) Paremman kuvanhan niistä saa vasta sitten ku ne on mun päässä kuvattuna. Eli odotellaan kotiin saapuvaksi :)

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköiset lasit oot ostanut munkin mielestä :)

  VastaaPoista
 3. Lasien valitseminen on kyllä ihan mahottoman vaikeaa, mulla yleensä onkin ollut parit lasit kotona soviteltavana (en tosin tiedä saako niitä enää kotiin lainaan), tai ainakin se makutuomari matkassa! Yksin en varmaan osaisi valita ollenkaan. Myös kamera on kätevä apulainen ;D
  Mutta hyvännäköisiin laseihin päädyit! Molemmat kelpais mullekin paremmin kuin hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Milma: Jes, hyvä et säkin oot sitä mieltä :) Tuli äitiä ikävä sovitellessa niitä pokia, kun yhtää ei osannu enää kattoo mitkä on hyvät :D

  maisamiisa: Oisit varottanu mua ennen ku menin valitsee :D No ei, en tiiä saako niitä enää kotii, ku en edes tiennyt moisestakin vaihtoehdosta. Se olis ollu paljon parempi ku viettää aikaa tuntitolkulla siellä Nissenillä. Mut tosi kiva ku säkin oot tota mieltä :) <3

  VastaaPoista
 5. Kivat lasit sulla :) Ootko tottunu pitään niitä? Mitkä on fiilikset, onko niistä apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :)
   Kyllä nyt olen jo tottunut pitämään ja oikeastaan aina, kun olen aloittanut lukemaan ilman niitä, huomaan oikeasti kaipaavani lisää näköä. Vaikka mulla onkin tosi pieni tuo vahvuus niin kyllä ehdottomasti niistä on ollut apua. Työpäivän jälkeen ei enää satukaan päähän, eli näistä on ollut hurjasti hyötyä. Normaalisti kuitenkin päänsärky oli joka päivästä, nykyisin paljon harvemmin. Eli pelkkiä positiivisia fiiliksiä :)

   Poista
 6. Oletko jo laittanut kuvia laseista tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt joudun nolona myöntämään, että kuvat niistä on totaalisesti unohtunut ottaa! Se pitääkin tehdä piakkoin :) Kiitos kun muistutit!

   Poista