Takapihan suunnittelu

lauantaina, maaliskuuta 03, 2012

Kesää kohden mennään ja mulla alkaa enemmän ja enemmän pyöriä ajatukset pihatöistä. Meillä olisi mieheni kanssa tarkoitus nyt kevään tullen tehdä vähän remonttia meidän takapihalle. Nurmikko ympäri, kunnon lannoitus ja uutta siementä, terassin rakentaminen ja ainakin yhden aidan uusiminen. Yksi ruma puska pois portin edestä ja kukkapenkin siirto. Iso hommahan tuossa on, mutta viihtyvyyden ja oman haluamisen takia ehdoton.

Tässä tulee ehkä maailman hienoimmat piirrustukset Paintilla tehtynä :D Käyttäjänä olen täys tumpelo, kuten tiedätte, mut sain sentäs jotain aikaseks. Saa nauraa :D Ja mittasuhteet on päin ... sanonko mitä. But you propably get the point :)


Tässä tämänhetkinen tila. Kesähuone siis tässä alhaalla vasemmalla polyronttinkisine kalusteine ja liukuoven kautta pääsee pihan puolelle todella huonosti laatoitettuun "grillaus"tilaan. (Valkoinen neliö on ilpun ulkoyksikkö ja harmaa neliö on mein grilli). Grillin takana oleva pieni aita kaadetaan ja laitetaan tilalle uusi ja miellyttävämpi. Lopunkaiken nurmikolle päästyä on vasemmalle upotettu luonnonkivilaattoja, jotka on totaalisesti nurmikon ja kasvuston peitossa, enkä muutenkaan oikein ymmärrä sen funktiota. Sitten mun upea kukkapenkki oikealla. Luonnonkivi reunuksella ja kukkia vähän miten sattuu. Haluaisin saada siitä hieman "modernimman". Sitten upeasti piirretty tuijapuu suoja-aita pihan perällä. Sen takanahan on kuitenkin ihan verkkoaitakin, että ei tuo tarpeellinen niinkään ole, mutta suojaa naapuritalon suurimmilta näkyvyyksiltä. Ja puska suoraan portin edessä. Miksi se siihen on alkujaan istutettu..? Ja puskan vasemmalla puolella vielä joku pikkupuu rivistö. Nyt voin kyllä rehellisesti sanoa, että piirrustuksesta jäi puuttumaan yksi puska, mutten tosiaan muistanut sitä :D Tuossa luonnonkivilaatan vasemman reunan edessä on myös yksi puska.


Tässä olisi sitten sitä alustavasti suunniteltua tekoa. Grillausalueelle tulisi puinen terassi ja aita tosiaan grillin takana uudistettaisiin. Kukkapenkki kunnon tiilillä uusiksi ja tasaiseksi. Luonnonkivilaatat pois ja tilalle ihania istutuslaatikoita, kuten varmaan kuvasta tunnistatte perunat, porkkanat ja sipulit. Puska/puskat pois ja enemmän tilaa hyvälle nurmikolle.

edit: Täältä löytyy sit vähän kuvia, ei koko pihaa, mutta kyllä näistä joitan näkee :)


Mitäs mieltä olette? Olisiko teillä jotain huippu ideoita jota en itse ole tullut ajatelleeksi? Mies ehdotti pihalle pientä koriste allasta, mutta mä en lämmennyt sille. Haluan enemmän mieluummin tilaa.

Nyt siis ideoita jakelemaan :)

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Ihana piha teille tulee ja toi istutuslaatikko juttu on varmaan kiva. Niin ja tilaa mieluumin kuin koristeallas mut onneks niitä miehiä ei aina tarvitse kuunnella ja se viimeinen sana on kuitenkin meillä ;D

  VastaaPoista
 2. Musta on ihanaa että joku muukin harrastaa näitä paintilla tehtyjä pihasuunnitelmia :D Itsekin niitä siis viime kesävä väsäilin..

  Mutta itse suunnitelmaan, hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 3. Milma: Kiva jos oot sitä mieltä :) Ja mä veikaan et nuo istutuslaatikot on ihan huiput. Saa sit omasta pihasta vähän herkkuja :) Meillä kyllä välillä käydään valtataistelua sisustuksen & muiden päätösten kanssa... se verran sisustusintoinen tuo mun ukko on :D

  maisamiisa: Hih, no onneks mä en sit oo ainut :D Mut mä oon niin amatööriäkin amatöörimpi seb kanssa :D Kiva jos säkin tykkäät suunnitelmasta :) Ihana kuulla muittenkin mielipiteitä, et tietää onko kuinka hakoteillä omien visioiden kanssa :)

  VastaaPoista