Virvon varvon

tiistaina, huhtikuuta 03, 2012

tuoreeks terveeks
tulevaks vuodeks.
Vitsa sulle,
palkka mulle

Me ei oltu mitenkään valmistauduttu sunnuntaina virpojiin eikä sillä, että kukaan olis meidän ovea edes käyny kolkuttelemassa. Istuskelimme äitini kanssa ruokapöydän ääressä herkuttelemassa synttäriherkkujen tähteitä ja huomattiin, kun naapuritalon ovia kävi kolkuttelemassa kaksi suloista noitaa. Kukaan ei avannut heille ovia. Me äitin kanssa toimitettiin Ulla Taalasmaan virkaa ja kyylättiin oikein tiiviisti niiden kuljentaa ovelta ovelle. Seuraavan oven kohdalla naapuritalon mummo kurkki ikkunasta, eikä hänkään avannut ovea. Meitä kävi niin tytöt sääliksi ja nauratti mummon kurkinta. Toiset vaivalla tehny vitsoja eikä kukaan edes avaa ovea. Tässä vaiheessa N sanoi, et tehää me jotkut herkkupussit tytöille, kun seuraavaksi varmaan tulevat meidän ovelle. Kaapista löytyi kyllä vaikka mitä herkkuja ja kolikkoja pistettiin myös meidän säästöpurkista. Pussit valmiina ja ikkunaan valmiiksi kyttäämään heidän saapumista.


Siellä ne tytöt tallustelivat murheellisen näköisinä pitkin tietä ja ajattelin sitten heidän aloittavan virpomisen meidän rivarin toisesta päästä, kun kerran ohi kävelivät. Kyylään pahemmin kuin Taalasmaa ja niin ne tylleröiset vaan kipittelee pidemmälle. Tässä vaiheessa pistin kinttua toisen eteen, kun oltiinhan me tehty jo herkkupussit jaettavaksi niin pitihän virpojat saada. Mä juoksin äkkiä ovesta ulos ja huusin "Eikös me saada virpojia ollenkaan? Me ollaan odotettu teitä!" Tytöt hämmästyivät ihan hirveesti ja kääntyivät sitten takaisin. Olivat kyllä kovin murheellisen näköisiä, mutta sain kuulla lorun ja vitsatkin sain :)


Löytyi oksalta suloinen tipukin ja tytöt näyttivät vähän pirteimmiltä. Onhan se tyhmää kierrellä ovelta ovelle, jos kukaan ei avaa. Taisin olla pikkasen erilainen virvottava kuin muut :D Mä oikein vaadin virvontaa.

kuvat: Janet

Muutoinhan meillä ei pääsiäistä sen kummemmin vietetä. Ei ruoholoita eikä tipuloita näy meillä. Joskin tulevat neljän päivän vapaat tuntuu niin mahtavalta, etten millään meinaa malttaa odottaa :)

Kävikös teillä virpojia ja vietättekö pääsiäistä mitenkään erikoisesti?

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Meillä oli käynyt kaksi virpojapoikaa sillä aikaa, kun vetelin tyytyväisenä hirsiä yövuoron jäljiltä :) Olin onneksi varautunut suklaamunilla ja T;kin sattui olemaan kotona, niin sai pojat palkkansa :)

  VastaaPoista
 2. Olittepas kivoja! Meillä kävi villen siskonlapset, mutta yksille toisille ei sitten avattu edes ovea, kun jo kaukaa näky etteivät olleet edes pukeutuneet miksikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ No joo, jos ei yhtään ole edes voinu panostaa pukeutumiseen nii mäki olisin tehny samoin. Mut mua säälitti noi tytöt, ku kukaan ei ees ovea aukassut. Mut mäkin olisin mielelläni ottanut sisarusten lapsien vitsoja :)

   Poista
 3. :D Hauskaa tää virpoja juttu, ihana <3 Meillä ei käynyt yhtään virpojaa, ovikoodit ja aidattu piha missä on portit lukossa eikä tässä talossa asu lapsia YHTÄÄN. Olisin kyllä mielelläni noita oksia ottanut mutta tiesinkin ettei noitia tule niin en edes varautunut mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on kyllä, jos ei talossa sitten ole lapsia ketkä voisivat virpoa. Mä veikkaan et ens vuonna taitanee tytöt kiertää meijän talon kaukaa, ku tääl yks hullu mamma huutelee oikein perään :D

   Poista