Sunnuntai herkkuja

tiistaina, maaliskuuta 06, 2012

Päätin sunnuntaina käyttää pitkästä aikaa hieman enemmän vaivaa ruoanlaittoon. Mun mies on ihan pastafani ja tässä yksi hänen lemppari ruoista.

CANNELLONIT


TÄYTE
1 iso sipuli
800g jauheliha
viipaloituja herkkusieniä
2 tlk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa (mulla oli varuiks kaks, mut yks riittää)
reilu kourallinen juustoraastetta (unohtui kuvasta)
mausteita (valkosipuli&yrtti creme bonjour, oregano, basilika, valkosipulijauhe ja suola)

"KASTIKE/KUORRUTE"
2tlk smetanaa
2prk kuohukermaa
juustoraastetta


Kuullota ensin sipuleita, ruskista sitten jauheliha ja sienet. Kypsennä hyvin ja lisää tomaattipyre sekä -murska.


Lisää juustoraaste ja lopuksi mausteet. Kannattaa lisätä mausteita ihan reippalla kädellä, ne hukkuu tuonne kovin. Sipuleita ei kannata pilkkoa kuten minä, että jättää keskisormensa sinne veitsen alle...


Ja muista maistella, että täyte on sinun suullesi sopivan makuista. Lisäile vaikka chiliä jos tuntuu mauttomalta. Juustoraastetta ei tarvitse liikaa, se kourallinen on ihan hyvä. Sitoo hieman. Sitten anna täytteen jäähtyä ihan reippaasti, ellet halua poltettuja näppejä niinkuin mulla ekoina kertoina tätä ruokaa tehdessä kävi (blondi mikä blondi :D)


Tässä voi vaihtoehtoisesti toki käyttää pehmeäksi keitettyjä lasagnelevyjä, mutta sekä ne että nuo canneloni tuubit on kettumaisia täyttää. Pisin aika tässä ruoanlaitossa on tuo täyttövaihe. Jos keksitte jonkun paremman keinon ku minä, lusikalla tiputtaen, nii otan ideat vastaan :D


Mulla meni tuohon määrään täytettä yksi kokonainen canneloni paketti ja toisesta osa. Laita tuubit uunivuokaan ja lisää päälle smetanakermajuusto-kuorrute.


Ja uuni 225 astetta ja n. 25 min lukee canneloni paketissa ja tämän ajan olisi hyvä pitää uunissa, että putket pehmenee tarpeeksi. Mulla oli se huono juttu, kun osa tuubeista jäi kuorrutteen ylle, niin ne vähän ruskistui.


Mutta nam! On kuulkaas hyvää, vaikkei ehkä kaikkein kevyintä ruokaa. Aikaa siis kannattaa varata tämän tekemiseen.


Jälkkäriksi sitten mansikkarahkaa :)

Mä halusin vaihteenvuoksi oman rahkani viinirypäleillä.

kuvat: Janet

Oli kyllä niin herkku sunnuntairuoka. Eilen syötiin loput ja himohan noihin jäi. :D Mä tulin ihan täyteen tuosta mun yllä näkyvästä annoksesta, niin täyteen että meinas maha räjähtää (kolme tuubia näyttäs olevan). Oli ihan työn ja tuskan takana saada rahkakin syötyä.

Herkullista tiistaita :)

You Might Also Like

10 kommenttia

  1. Täytyypä joskus kokeilla väsätä, en ole ennen tehnyt, niin kiva olisi saada vähän vaihtelua noihin aina samoihin ruokiin. Että kiitti vinkistä ja ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  2. Heidi: Ole hyvä vaan :) Mä kans olen niin kyllästynyt ainaisiin samoihin ruokiin ja koitankin aina bongailla uusia :) Eri asia sitten koska jaksaa niitä kokeilla :D Mut tätä suosittelen kokeilemaan, on hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä, kastiketta ja kuorrutetta voisin testata ja tehdä tosta mun karppipasta ohjeesta noi tuubit . Thanks :)

    VastaaPoista
  4. Milma: Nii, voihan tuota helposti varioida :) Ei muuta ku koklaamaan :)

    VastaaPoista
  5. Oioi, nyt näyttää ja kuulostaa hyvältä!! NAM.
    Miten mä en oo ikinä ennen kuullu moisista?! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos vaan :) Olen kokeillut myös muutamaa muuta ruokasuositustasi, ja hyviä on olleet! :)

    VastaaPoista
  6. maisamiisa: Mä oon oppiu tän reseptin yläasteella. Meil oli tosi mahtavia reseptejä kotitalouksessa ja niitä käytän edelleen. Nää on oikeesti hyviä :)
    Mitäs kaikkee sä oot jo kokeillu? ;)

    VastaaPoista
  7. onnistuisko täyttäminen ihan pursotinpussin avulla?
    yhtään en siis tiedä kuin isoja nuo cannelonit on =)
    mut näyttää ja kuulostaa kyl niin hyvältä et täytyy itsekin jossain vaiheessa testata

    VastaaPoista
  8. tao: Hei toihan on hyvä idis! Leikkaa pussiin sopivan kokoisen reijän, et täyte mahtuu sopivasti ulos ja putken kanssa mittaa. Jes, tätä täytyykin ens kerralla kokeille. Sit varmaa kannattaa leikata herkkusienet vaan pienemmäksi (tai jättää pois) et mahtuu pussista pois.
    Kiitos hyvästä vinkistä :)

    VastaaPoista
  9. Sun vinkistä kokeilin laittaa jauhelihasoossiin kermakastikkeen, ja hyvää oli. Toinen mitä kokeilin ja tykkäsin oli se kinkkukastike pastalle! :)

    VastaaPoista
  10. maisamiisa: Oo, tosi kiva kuulla :) Kiva kun olet koklannut :) Mun mielestä on tosi kiva bongaila blogeista kaikkia reseptejä ja kokeilla niitä itsekin :)

    VastaaPoista