Synttäri tarjottavia

keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2012

Olen parisen päivää pähkäillyt oikein urakalla, että mitä sitä voisi oikein tarjoilla tulevilla synttärijuhlilla. Vieläkään en ole varma kuinka paljon porukkaa saapuu, mutta mieluummin ruokaa saa jäädä yli entä ne loppuisi kesken. Ainakin toivon mukaan saadaan kivasti juhlijoita :)

Tässä olis vähän alustavaa tarjottavia listaa:

Kinkku-Meetwurstivoileipäkakku
Lohivoileipäkakku (ystäväni A tekee)
Tonnikalapasteijoita
Fetajuustopasteijoita
Juustokakku (ehkä 2) (baileys, valkosuklaa, mango, sitruuna???apua?)
Muffinseja (ainakin daimsuklaa, pitäskö muitakin?)
Suklaaruutuja (melkein kuin mokkapaloja, mut kahvi pois) (äiti tekee)

Mietinnässä:
Sipsejä
Popparia
Karkkeja
Dippiä
Porkkanaa
Kurkkua
Paprikaa
Jotain keksejä
Korvapuusteja (jos äiti innostuu tekemään)

Kuva kummityttöni synttäritarjottavista.

kuva: Janet

Auttakaa! Mä oon ihan hukassa mitkä olis hyviä tarjottavia. Ja kaiken lisäksi saa vielä jännittää kuinka moni oikeasti tulee. Tiedossa ihan sata varmaksi äiti, isäpuoli ja ystäväni A....hurjat määrät siis. Kutsuja on laitettu vaikka kuinka monelle, mutta sekä siskoni että veljeni perheessä kärsitään kuumeesta, että katsotaan pääsevätkö he tulemaan laisinkaan. N on kutsunut omia kavereitaan, mutta katsotaan kuinka moni sit oikeasti tulee, vaikka ovat luvanneet tulla. Eli kun katsoo tätä vieraslistaa, niin tarjottavia taitanee olla melko paljon. Mut jokaiselle jotakin. Toinen ei välttämättä tykkää kalasta jne, et pitää olla varaa mistä valita. Äh, mun mieli menee eessuntaas. Ja osanhan tarjottavista voi sitten vaikka laittaa pakkaseen. Täytekakkuahan en tee laisinkaan, kun se on melkein aina jäänyt syömättä, niin mieluummin noita juustokakkuja.

Ja miten mä kerkeen tehdä tuon kaiken? Ja vielä siivotakin kunnolla! Muutenkin hävettää kutsua ihmisiä kylään, kun vieläkään ei olla saatu remonttia kokonaan tehtyä, et ihan perusasiat kuten listat puuttuu edelleen lattian ja katon rajasta. No meidän kotihan se on, mutta kun itsekään en tykkää siitä keskeneräisenä. Lottovoittoa edelleen odotellessa. Mulle siis taitaa jäädä ainoastaan perjantai ilta tälle kaikelle, koska tänään pitäis mennä salille (jos tää pääkipu ei taas ylly), huomenna olis tallipäivä ja perjantainakin piti mennä salille, mutten varmasti kerkeä, kun laittamista on niin paljon. Lauantai aamu sitten meneekin itsensä laittamisessa ja herkkujen viimeistelyssä. Kiirettä tulee olemaan.

Kertokaa ja auttakaa, puuttuuko jotain oleellista vai onko jokin ihan turhaa listalla?

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. :D On sulla melkoinen urakka jos meinaat tosta selvitä:D Mä teksin kyllä vaan toisen voileipäkakun ja kahdet pasteijat tai toisin päin, ettei tule sit ihan liikaa ja olishan siinä kuitenkin sitten kaikille jotain. Kaikki kun ei kuitenkaan välttämättä syö kaikkea vaikka vaihtareita oliskin.

    Niin ja tsemppiä, mä niin tiedän ton kun on yks päivä kalenterissa aikaa tehdä kaikki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä urakka ja ihan hirvittää jo :D Onneksi kuitenkin kaupasta saa kaikki valmiina jos tuntuu siltä ettei mitenkään kerkeä. Sehän hyvä puoli noissa valmisjutuissa on, mutta paljon mukavempaa on kuitenkin tarjota omia tekeleitä :)
      Tuon kalavoilepäkakun kun tuo ystäväni tekee, niin sehän on pois mun urakasta, mutta tiedän, ettei kaikki välttämättä tykkää kalasta niin ajattelin tehdä sit tommosen perus. Pasteijat on onneks tosi helppo ja nopea vääntää :) Katsotaan nyt mihin lopputulohseen sitä sit päätyy :D
      Ja kiitos tsempeistä, niitä kyllä tarvitaan! Mä en varmaan nuku koko yönä vaan touhuun noita syömisiä ja siivoon :D

      Poista
  2. HUH, on tossa tarjottavaa ja tekemistä! Muista että älä liikaa stressaa, siitä tulee vaan paha mieli. :P Mutta juustokakuista tuli mieleen tämä:
    http://www.kinuskikissa.fi/irish-dream/?sliderpage=2&ref=34

    Oon tehny pari kertaa ja vieraat on AINA kehuneet tätä. Parhaimmillaan kun teet vähintään päivää ennen valmiiksi, kiilteen voit tehdä juhlapäivänäkin. :) Tositositosi superhyvää!

    Tsemppiä jo valmiiks! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tosiaan muistaa olla stressaamatta. Kuitenkin helpotusta voi hakea kaupasta, kun tosiaan on niin paljon valinnan varaa niissä valmis herkuissakin. Mutta kivahan se itse on tehdä :) Juurikin Kinuskikissa Baileys-kakkua meinasin tehdä, tosin ilman tuota kiillettä (mennä siis sieltä mistä aita matalin ;D)
      Joo, mä oon kattellu vesikielellä kuvia siitä myös sun blogista :D

      Ja kiitos tsempeistä :)

      Poista
  3. Oh, kyllä tulee olemaan herkkuja tarjolla! Namskis.
    Mulla on aina sama juttu, haluan leipoa kauheasti kaikkea, ja sitten hermoilen miten kaiken ehdin tehdä (ja tiuskin villelle kun sen ei tarvi tehdä mitään) :D
    Toivottavasti juhlasi onnistuvat hyvin :)

    VastaaPoista