Kasvu pyrähdyksiä

keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2012

Mä olen niin innoissani odotellut, että mitä viljelylaatikoihin istuttamilleni herkuille oikein tapahtuu. Olen pelännyt pahinta, mutta nähtävästi turhaa. Nämä kuvat olen napannut Juhannus aattona, viime perjantaina, ja kasvua näistäkin on tapahtunut jo ihan kauhean paljon!


Pottuja saahaan, pottuja saahaan, omasta pihasta :) Voi kun ne näyttääkin tässä vielä pieniltä. Tällä hetkellä meinaan korkeus on melkein tuplaten tuosta. Ja sipulit myös. Olenko kenties kovinkin pöljä, kun tulen näistä niin kovin iloiseksi? :D


Salaattia ollaankin jo syöty. Pitänee antaa naapureillekin, sillä tota on paljon ja se vaan kasvaa. Tuostakin kuvasta kasvaneet jo huimasti! Maistuu muuten tosi paljon paremmalle omasta maasta. Inhottavaa vaan on, kun tuolta seasta löytyy kaiken maailman öttiäisiä. Hämähäkit on kamalimpia. Onneksi ne eivät ole tuhonneet kuitenkaan mun satoa :)

kuvat: Janet

Ja kyllä sitä porkkanaakin on sieltä tulossa, vaikka aluksi näytti tosi huonolle. Äiti tuli ohjeistamaan mua eilen, että niitä pitäisi harventaa, että tulisi hyvän kokoisia pötkylöitä. Miten kummassa se harvennus oikein tapahtuu? Pitänee pyytää äiti, vanha maalaistyttö, neuvomaan tytärtä hommassa. Kitkeminenkin on kivaa. Harmi vain, kun nyt on ollut niin sateiset kelit, että ei pihamaalla kovin mielellään ole ollut kökkimässä. Perunan nostoa taidan odottaa kaikista eniten ja niiden maistamista. Näinköhän ne tulee olemaan hyviä? Mua taisi meinaan purra joku viljelykärpänen ja tätä haluan ehdottomasti tehdä ensi kesänäkin. Mikäli maku noissa on huono, niin se kyllä latistaa mieltä. Pitäkää siis peukkuja, et saatais herkkupottuja :)

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. OHO! Aikamoinen sato sulle tulossa :) Ootko käyttäny jotain lannotetta kastelussa? Kyllä mullakin kasvaa, mutta ihan pikkusia vielä ovat. Ja porkkanat kaipaa harvennusta täälläkin, en vaan raaskisi nykiä niitä pois :D :D Ens vuonna täytyy munkin laittaa perunaa, tarvii vaa vissiin saada toinen laatikko että mahtuvat.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mitään en oo käyttäny, kraana vettä ja taivaalta tullutta :D Veikkaan, että kun tuo on uutta multaa ja siinä oli lannoitetta jo ilmeisesti valmiina, niin se on saattanut auttaa asiaan. Mullakin oli eka nuo pitkään pieniä ja sitten tapahtui jotain kummaa ja oikein pyrähtivät kasvussa.
   Mä en kans raaksi nyppiä niitä porkkanoita pois. Pelottaa, et sit ne ei ainakaan kasva. :D Mä kans mietin, et pitäis saada enemmän tilaa, mut mites ku piha loppuu kesken? :D Odottelen edelleen omakotitaloa isolla tontilla :)

   Poista
 2. Johan ovat kasvaneet hyvin! :) Olisin mäkin innoissani, jos olisin saanut ne noin hyvin kasvamaan. :D

  Ootko ollut Korkeasaaressa töissä vai mistä paviaanit ovat niin tuttuja? :D

  VastaaPoista
 3. Voi ku olisinkin ollut Korkeasaaressa töissä :) Olen niin eläinrakas pölhö, et siellä on tullut käytyä vuosien mittaan PALJON :) Ja joka kerta ne paviaanit hommailee samaa :D Eli ihan vaan vierailemalla Korkeasaaressa :)

  VastaaPoista