Liikunnat vko 31 ja palpatusta

maanantaina, elokuuta 05, 2013

Miten voi loma oikeasti unohtua näin nopeasti? Jo aamulla töihin ajaessa kaikki tuntui niin vanhalta ja tutulta, kuin olisin tehnyt saman eilen. Viimein kun istuuduin tähän työpisteelleni, oli loma todellakin hatara muisto vain. Onneksi työt lähtivät helposti käyntiin, vaikka yöllä näinkin melkoisia painajaisia. Olin varma, että joutuisin palaamaan miinakentälle, mutta oikeasti paluu on ollut todella helppo ja mutkaton. Onneksi! Yö meni tottakai melko heikosti, mutta siihenhän osasinkin etukäteen jo varautua. Unta on siis tullut aivan liian vähän, minkä kyllä huomaa, mutta onneksi lomalla on saanut kuitenkin levättyä ja sen voimin jaksaa.

On todellakin hassua, miten nopeasti arkirytmiin palautuu. Heräsin kymmenen minuuttia ennen kellon soittoa. Aamutoimet meni samalla vanhalla kaavalla. Tare tuntui tietävän heti kellon herättäessä, että mamma palaa töihin ja olisi aika aamulenkin. Kaikki niin tuttua arkea. Tällä hetkellä kylläkin kello tuntuu pysähtyneen. Tää työpäivä tuntuu kestävän ikuisuuden ja apua, päivä on vasta puolessa! Joko sitä vois lähteä kotiin? Ai ei, no harmi. Mutta on tässä jotain kivaakin. Pääsen pitkästä aikaa palaamaan ajantasalle seuraamieni blogien kanssa. Kotona ei vaan malta istuutua niin pitkiksi aikaa koneen äärelle, että kerkeisin seuraamaan kaikkia blogeja oikein ajatuksella. Vain muutamia hassuja on tullut lomalla kurkittua, mutta muuten olen ihan ulalla kaikkien muiden kuulumisista. Eli jotain kivaa siis tässä töihin paluussa ;)Jos nyt vielä hetkeksi palaisi viimeiseen lomaviikkoon ja käytäisi taas nuo liikunnat läpi. Taas vois kysyä, että mitkä liikunnat? Viime viikolla mulla ei kyllä ollut mielessä lainkaan tuo urheileminen, mutta jalat olivat silti sitä mieltä, että jotain tuli tehtyä. Shoppailu on muuten varsin kuluttavaa puuhaa. Ja siivous! Vaikka en sen ihmeempiä alkuviikosta edes siivoillut, olin ihan puhki sen jälkeen. Ja voi apua tuota Helsinki-päivää. Mä en illalla enää pystynyt kävelemään. Mun jalat sanoivat itsensä irti. Kengät olivat hanganneet sen päiväiset rakot jalkoihin ja jalkapohjat kävelystä niin nuutuneet, että koville otti. Lauantaina tunsi kyllä edellisen päivän rankkuuden, kun oli vedettävä yli kahen tunnin päikkärit. Mutta viime viikolla siis tällaista:


Ma: Kävely 45min
Ti: - (siivousta 4h)
Ke: Kävely 40min (siivousta 2h)
To: Ratsastus 45min
Pe: - (shoppailupäivä Helsingissä 10h)
La: - (kävelyä markkinoilla 2h)
Su: - (siivousta 2h)


Ja tosiaan nyt kun arkeen on palattu, pitäisi saada liikunnat ja syömiset taas kuntoon. Lomalla tuli kyllä vedettyä niin läskiksi koko homma, että palkaksi siitä sai nimenomaan läskiä. Urheilu on mulle varmaan se helpompi homma taas jatkaa, mutta miten kummassa nuo syömingit sais taas oikealle raiteelle? Suurin ongelma muodostuu mulle siinä, etten osaa syödä tarpeeksi usein sopivia annoksia ja se mitä syön, voisi varmasti olla vähän terveellisempää. Mä olen sellainen leivänpuputtaja, että varmasti eläisin pelkällä leivällä, mutta se ei ehkä ole kuitenkaan se parhain vaihtoehto. Mulla on töissä eväänä aina pelkästään leipää ja nyt kaipaisinkin vinkkejä, että mitä kummaa sitä vois ottaa töihin evääksi? Jotain terveellisempää, täyttävää, kuitenkin helppoja ja mutkattomia valmistaa. Olen tottunut syömään vain yhden lämpimän aterian päivässä ja sen syön yleensä kotona, kun teen iltapäivällä ruoan. Mutta mitä kummaa sitä muuten söisi?


Ajattelin myös viimein palata takaisin salitreeneihin, kunhan vain ensin löydän jostain kolosta mun salikortin. Ei mitään muistikuvaa, mihin olen sen salikassista laittanut. Uuttakaan ei tekisi mieli lunastaan. Olen myös miettinyt sitä, että mun salitreeni tulisi oikeasti uudistaa. Olen nyt tahkonnut samaa settiä siitä asti, kun se on mulle tehty eli noin pari vuotta. Mitä nyt välissä aina näitä vähän pidempiä taukoja on ollut. Treeni puuduttaa ihan tuhottomasti, vaikka kivasti saikin painoja lisäillä laitteisiin koko ajan. Ongelmaksi vaan muodostuu se, etten itse osaa ainakaan suunnitella sopivaa salitreeniä itselleni ja mun pitäisi saada siihen apuja. Meidän salilla on vaan saliohjaajia jotka tekivät viimeksikin mulle treenisuunnitelman, mutta se ei tuntunut ehkä ihan riittävältä. Tiedättekö mikä tässä vaiheessa oli paras tapa? Pitääkö mun alkaa metsästää personal traineria vai miten ihmeessä sitä saisi suunniteltua sellaisen treenin, jolla saisi niitä kaivattuja tuloksia aikaan? Voi apua kun mä olen kujalla.


Ens alkuun olisi varmasti parasta vaan aloittaa tää läskin sulattelu. Kenties vaan aerobista puuhaa näin alkuun? Juoksu mua himottaisi edelleen kovasti, mutta jalkaongelmat eivät kadonneet uusien kenkien myötä. Mulla edelleen ottaa penikoihin ja pohkeisiin juoksu. Onko mulla siis vieläkin väärät kengät vai onko mun jalat vaan yksinkertaisesti niin krantut, että ottavat itseensä ihan kaiken? Samalla karkaa vaan into koko hommasta, kun aina on paikat ihan kipeenä eikä seuraavana päivänä pysty tekemään juur mitään. Salillekin tekisi kyllä mieli, mutta menenkö taas vaan puurtamaan samalla vanhalla ohjelmalla. Sekään ei kyllä innostaisi. No, kai tää tästä. Ehdottomasti mieluiten menisin tanssimaan, mutta meillä kun on tarjolla vain zumbaa ja siitäkin olen saanut yliannostuksen. Vinkkejä ihanaiset siis?

Näiden sepustuksien myötä on siis arki aloitettu taas huomaa kyllä, että ajatuksen juoksu on mitä on. Koettakaa siis pysyä höpötyksieni perässä. Voisin jutella taas ummet ja lammet. Bloggailua on kyllä ollut hirmuisen ikävä. Tekisi mieli tehdä vähän uudistuksia tämän blogin ulkoasunkin kanssa. Katsotaan mitä tää arki siis tuo tullessaan. Ei tää ehkä ihan niin kauheeta ollutkaan mitä eilen ajattelin. Vaikka onhan tää :D

Mutta ihan mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille! Miten teidän viikko lähti käyntiin? :)

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Kun itselläni oli sama pattitilanne viime tammikuussa, käytin ehkä parhaat 50e ikinä kun selailin fitfarmin sivuja ja ostin 49e maksavan superdieetti ohjelman. Sieltä löytyy sali, koti ja kahvakuula treenit plus ruokaohjelmat. Itse kun en millään jaksaisi punnita kaikkia ruokia mitäpä syön, niin otin sieltä vain osviittaa mitä syödä ja milloin :) siinä ainakin yksi vinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyykin käydä tutustumassa moiseen :)

   Poista
 2. Hyvät kengät kyllä on kaiken aa ja oo kun miettii juoksemista. Pehmeä alusta voi auttaa myös, sekä tietenkin veyttely. Penikoille joskus teen myös kylmäkuumahoitoa, eli kylmää ja kuumaa vettä suihkuttelen kipeälle kohdalle. Itse ostin myös pitkät juoksusukat jotka auttavat penikkavaivoihin. Munkin penikat tulee tosi herkästi edelleen kipeiksi, joten juoksen kohtuuharvoin, noin 5 päivän välein.

  Mä olen tehnyt oman saliohjelmani, ja se asuu ihan omassa päässäni mutta on kyllä toimiva, koska edistystä tapahtuu. Teen useinmiten kolmijakoista ohjelmaa. Tällähetkellä niin että yhtenä päivänä rinta ja selkä, toisena jalat, ja kolmantena olkapäät, hauikset ja ojentajat. Liikkeitä vaihtelen sitten fiiliksen mukaan, mutta pohja on toi. Sarjoja teen pääosin neljää, ja toistoja 8-12, toki poikkeuksiakin on. JOskus teen erikoissarjoja, ettei mene tylsäksi ja kaavamaiseksi. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä melko hyvät ne Niken kengät, jotka ostin vähän aika sitten, mutta niissä taitaa olla liian ohut pohja. Voiskohan se vaikuttaa? Pitää siis ottaa iisisti ainakin alkuun ja katsoa mihin suuntaan noi penikat siitä menee. Tollaset sukatkin vois olla kova sana. Kylmäkuuma hoitoakin voisin kyllä kokeille :)

   Mä kans alkuun kävin siellä salilla touhuamassa omien ohjelmieni mukaan. Jotenkin musta kuitenkin tuntui, että en saa kaikkea hyötyä niin irti ja ostin silloin saliohjaajan siihen tueksi. Varmaan nyt osais jo itsekin tehdä treeniohjelman, mutta silti kaipaisin kamalasti siihen jonkun "ammattilaisen" mielipiteen :D Ja kiitos tsempeistä ♥

   Poista