Movies pt. 12

tiistaina, elokuuta 20, 2013

Melkein heti perään toinen leffa-postaus, mutta nää on pakko pistää tuutista ulos, kun uusia leffoja tulee oikeasti katsottua melkoisen paljon. Seuraavakin satsi on jo aloitettu. Eli te joita ei vähempää vois nää kiinnostaa, niin skipatkaa suosiolla :)


HANNU & KERTTU - NOITAJAHTI    §§§


Valmistaudu klassikkotarinan kieroutuneeseen versioon, jossa Hannusta ( JEREMY RENNER) ja Kertusta (GEMMA ARTERTON) on tullut ammattilaisia, jotka jahtaavat palkkiota vastaan noitia - purkaen samalla vankeuden aiheuttamia lapsuuden traumojaan. Kun ilmeisen pysäyttämättömät palkkionmetsästäjät kuitenkin tapaavat vertaisensa vihollisen, heidän täytyy hyödyntää kaikki oppimansa, aseensa ja rohkeutensa selvitäkseen hengissä.

- Odotin tältä melkoisen paljon ja olin kuullut tästä hyvääkin, mutta lopulta leffa oli melko haalea. Melkoista splättäystoimintaa alusta loppuun, eikä missään välissä päässyt kunnolla uppoutumaan juoneen. Leffa vedettiin läpi vaan kunnon toimintatykityksellä. Olihan se kiva, että pystyi laittamaan aivot vaan narikkaan ja katsomaan tämän. Toimii siis vallan mainiosti niin. Ehdottomasti mainitsemisen arvoinen asia, että elokuvassa näyttelee Pihla Viitala.


MAMA    §§§-


Sisarukset Victoria ja Lily katoavat jälkiä jättämättä, kun heidän vanhempansa menehtyvät järkyttävässä onnettomuudessa. Viiden vuoden etsimisen jälkeen tyttöjen setä Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) ja tämän tyttöystävä Annabel (Jessica Chastain, Zero Dark Thirty) vihdoin löytävät heidät. Lapset ovat selviytyneet kuin ihmeen kaupalla piileskelemällä pienessä metsämökissä. Pariskunta ottaa tytöt huostaansa ja huomaa pian, että kun silmä välttää, tytöt saavatkin seuraa leikkeihinsä. Annabel yrittää auttaa tyttöjä uuden elämän alkuun, mutta oudot ilmiöt saavat hänet epäilemään, että kotiin on lasten mukana saapunut jotain yliluonnollista. Potevatko Lily ja Victoria traumojensa aiheuttamaa stressiä vai vieraileeko joku tai jokin heidän luonaan? Ovatko tytöt todella eläneet metsässä vuosien ajan aivan yksin?

- Älkää kysykö miksi minä, pelkureiden kingi, katselen näitä kauhuleffoja. Mä vaan katson ja saan aina ihan järkyttävän kauheita sätkyjä ja pelkään käydä nukkumaan :D Tosi fiksua? Ei vissii. Mama vaikutti alusta asti todella jännittävältä, mutta lopulta kun näit itse "pahiksen" tunnelma hitusen lassahti. Ideana elokuva oli kyllä mieleeni, mutta laimea "pahis" teki tästä keskinkertaisen. Mutta hyviä säikyttelyjä leffassa oli. Ja tosiaan muistakaa, että mä olen herkkä pelkäämään. Niksun mielestä leffa oli lähinnä...tylsä :D


WARM BODIES   §§§§+


Rakkaus voittaa kaiken. Jopa vastustamattoman pakon syödä kumppaninsa aivokudosta! Lähitulevaisuudessa maapallolla asuu yhtä paljon ihmisiä syöviä zombeja kuin myös zombeja vastaan taistelevia ihmisiä. Hetken mielijohteesta nuori zombi R pelastaa toisten zombien hyökkäykseltä Julien, jonka suonissa veri virtaa kovaa. Heidän ystävyytensä uhkaa sen hetkistä maailmanjärjestystä! Julien pitää vain pysyä hengissä ja R:n pitää pysyä kuolleena tarpeeksi kauan. Warm Bodies on tämän vuoden kekseliäin rakkaustarina. Elokuvassa on tähtinäyttelijöitä ja huumoria, joka herättää kuolleetkin eloon!

- Siis niin mahtava leffa! Tää tulee niin muuttamaan meidän hyllyyn, kunhan pääsen taas shoppailemaan. Kerrankin zombie-leffa, joka päättyi todella mukavasti. Erilainen rakkaustarina, hyvää huumoria ja mahtava juoni. Taisin olla hymy korvissa leffan alusta loppuun ja tää iski meikäläiseen kyllä ihan kympillä. Mitäpä muuta tästä sanomaan, tehkää oma mielipiteenne ja katsokaa. Suosittelen :)


PILVIKARTASTO    §§§-


Pilvikartasto on huikea tutkielma siitä, kuinka yksittäisten ihmisten teot vaikuttavat toisiinsa menneisyydessä, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Elokuvan kuusi toisiinsa limittyvää tarinaa ulottuvat läpi vuosisatojen, mannerten ja maanosien. Monikerroksinen Pilvikartasto on visuaalisesti hätkähdyttävä, kunnianhimoinen tarinoiden kudelma, josta ei puutu rohkeutta, kauneutta, toimintaa - eikä sielua.

- Siis mitä, missä nyt mennään? Mistä tuokin nyt tuli? Aa, nyt palattiin tähän.
Taas kerran, odotin elokuvalta ihan hirmuisesti, mutta valitettavasti hieman haaleaksi jäi. Näyttelijät olivat ihan huippuluokkaa ja suoritukset toki sen mukaisia, mutta olisin kaivannut hieman enemmän tarinoiden yhdistämistä toisiinsa, kuten elokuvan kannessakin lukee "everything is connected". Minulle jäi vähän epäselväksi, että mistä kaikki sitten alkoi ja moni asia jäi muutenkin auki, mutta eipä blondilta varmasti voi enempää odottaakaan :D Sellainen selkeä kerronta jäi puuttumaan. Ehkä toinen katsominen voisi avata elokuvaa enemmän, mutta nyt ainakin itselleni jäi vähän auki koko homma. Toki asiaan voi vaikuttaa sekin, että olin melkoisen väsynyt tätä katsoessa ja keskittyminen ei ollut ihan täyttä luokkaansa. Ei silti hykähdyttänyt niin paljon, että malttaisin istua uudelleen katsomaan.


UNELMIEN PELIKIRJA    §§§+


Ylistetty ja rakastettu arvostelu- ja yleisömenestys Unelmien pelikirja (Silver Linings Playbook) perustuu Matthew Quickin hauskaan, liikuttavaan ja tarkkanäköiseen esikoisromaaniin. David O. Russell (Taistelija, I Heart Huckabees) taikoi kirjasta omaperäisen ja särmikkään romanttisen komedian, jota tähdittävät roolistaan moninkertaisesti palkittu Jennifer Lawrence rinnallaan Bradley Cooper, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker ja Julia Stiles. Pat Solitano (Bradley Cooper) vapautuu pakkohoidosta ja muuttaa vanhempiensa luo. Pat yrittää opetella hallitsemaan kiukkuaan ja sopeutumaantakaisin yhteiskuntaan. Entisen vaimonsa perään haikailevan miehen päivät täyttyvät penkkiurheilusta, klassikkokirjojen ahmimisesta ja lenkkeilystä. Patin seesteiset kuviot menevät uusiksi, kun kuvaan astuu omien ongelmiensa repimä mysteerinainen, Tiffany(Jennifer Lawrence).

- Taas hieman erilainen rakkaustarina. Elokuva junnaili välillä tylsissä kohdissa, mutta muutoin tykkäsin tästä kovasti. En oikein osaa muuta sanoa, ihanahan tämäkin oli. Yleensähän rakkaustarinat aina, ainakin tällaisten romantikkojen mielestä ;) Loppu hyvin, kaikki hyvin :)


P.S. I LOVE YOU    §§§§+


Holly ja Gerry ovat nuoria, vastanaineita ja onnellisia. Kun Gerry menehtyy äkilliseen sairauteen, myös Holly kuolee sisältä. Mutta 30-vuotispäivänään hän saa kirjeen Gerryltä, joka on kirjoitettu ennen hänen kuolemaansa. Kirje on ensimmäinen kymmenestä, jotka vievät Hollyn hetkeksi lähelle rakastettuaan ja ohjaavat hänet hitaasti jatkamaan elämää. Jokainen kirje sisältää uuden, odottamattoman seikkailun. Ja jokainen kirje päättyy samoihin sanoihin: P.S. Rakastan sinua.Elokuvan Paholainen pukeutuu Pradaan tuottaja on luonut vuoden rakkauselokuvan, jonka pääosissa nähdään kaksinkertainen Oscar-voittaja Hilary Swank ja huippulahjakkuus Gerard Butler. P.S. Rakastan sinua perustuu Cecelia Ahernin kansainväliseen bestselleriin ja elokuvassa nähdään myös Lisa Kudrow, Gina Gershon ja Kathy Bates.

- No itku pääs ja muutaman kerran pääsikin. Kyllä tässä silti sai nauraakin. Ahdistava aihe, mutta todella kauniisti kuvattu. Rakkaasta irti päästäminen on tuskaisaa ja voi viedän omankin terveyden ja elokuvassa rakas auttoi elämään pääsyssä vielä "haudan takaakin". Tuntui todella pahalta ajatella moista omalle kohdalle tapahtuvaksi, mutta moni meistä joutuu valitettavasti äkillisiä poismenoja kokemaan. Elokuva antoi kuitenkin positiivisen tunteen lopulta ja tämän suosittelen jokaisen ehdottomasti katsomaan, tämä on sen arvoinen. Onneksi tämä löytyykin jo kotihyllyltä :)


SINISTER   §§-


Piinaavassa kauhuelokuvassa rikoskirjailija Ellison (Ethan Hawke) muuttaa perheineen idylliseen omakotitaloon, jonka vanhat asukit kokivat karmaisevan kohtalon perheen nuorimmaisen kadottua samalla mystisesti. Kun Ellison löytää ullakoltaan peltilaatikollisen kaitafilmejä äärimmäisen brutaaleista vuosikymmenien takaisista veriteoista, havahtuu kirjailija olevansa keskellä toistuvaa ja selittämätöntä painajaista? Menneet murhat motiiveineen alkavat hahmottua kauhistuneelle kirjailijalle ja pahuuden ympäröimä perhe joutuu tilanteeseen, josta ei ole paluuta.?Nähtyäsi hänet, et ole enää turvassa.

- No nyt oli kauhu, josta en oikeasti tykännyt. Juu, säikyin toki joissain kohdissa, mutta mut voi säikyttää muutenkin niin herkästi, mutta voi miten tyhmä loppu. Lässäytti leffan ihan totaalisesti. Näyttelijän perusteella olisi tästä voinut odottaa paljon parempaa, mutta eihän se aina mene niin. Pitkään leffa piti pintansa ja tuntui jännittävältä, mutta loppu tosiaan lässäytti leffan ihan totaalisesti.


THE HOST    §§§½


Ihmiskunta on näkymättömien tunkeilijoiden vallassa. Vieraat tunkeutuvat ihmisten pään sisään, valtaavat ruumiin ja varastavat sielun. Vapaana on enää muutama sinnikäs vastarintaliikkeen taistelija. Yksi sinnikkäimmistä on Melanie Stryder. Kun Melanie jää kiinni, hänet luovutetaan tunkeilijalle nimeltä Vaeltaja. Melanien avulla vieraat toivovat pääsevänsä vastarintaliikkeen jäljille. Mutta Melanien mieli on vahva, hän ei suostu murtumaan. Vähitellen Melanie ja Vaeltaja alkavat sulautua yhteen. Tahtomattaan vihollisista tulee liittolaiset: he haluavat löytää miehen, jota he kumpikin rakastavat. Stephenie Meyerin kirjaan perustuvan elokuvan on ohjannut Andrew Niccol.

- Olin ihan varma, että tulen tykkäämään elokuvasta. Mitä nyt olen nähnyt trailereita ja kun juoni tulee Twilightinkin luojalta Stephanie Meyeriltä. Ja oikeassahan olin. Nyt mun on saatava tämä kirja, sillä kirja on tuhannen varmasti vielä parempi. Tykkäsin juonesta ja ainoa mikä itseäni välillä häiritsi, oli näyttelijäsuoritukset. Ei mitenkään pahasti häiritsevää, mutta välillä vain ärsytti. Muutoin kyllä tykkäsin.


Ja taas, jos olette jotain nähneet, niin omaa mielipidettä kommenttiboksiin vaan :)

kuvat: google.fi
lainatut tekstit: filmtown.fi

You Might Also Like

2 kommenttia

 1. Taas sai muutaman leffan katsottava-listalle lisää, niitä onkin siinä varmaan jo sata. Tuo zombie-leffa kuulosti jotenkin tosi naurettavalta kun ekan kerran siitä jostain luin, mutta kyllä sekin nyt varmaan täytyy joskus nähdä :D näistä oonkin aikasemmin nähny vaan tuon ps. I love youn, ihana leffa ja kirjakin on hyvä jos et vielä oo lukenu :) taattua pillitys-matskua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sulla taitaa olla niitä jo melkoinen kasa odottamassa ;) Mä kans ajattelin, etä tuo zombie-leffa olis vähän njäh, mutta voi että miten se olikin hyvä! No, mut mun maku onkin vähän mitä on. Sit kun olet niitä saanut katsottua, niin kerrohan oma mielipiteesi :)
   Jaahas, mulle siis uus kirja luettavien listalle :) Kiitos vinkistä ♥

   Poista