Hiusten pesua

perjantaina, helmikuuta 03, 2012

Tästä on jo aikaa, kun luin Karkkipäivä-blogista Sannin kirjoituksen hiustenpesuaineiden silikoneista, onko ne hyviksiä vai pahiksia. Tämä jäi mieleeni kummittelemaan ja eräänä iltana saunoessani, tuli mieleeni katsastaa käyttämieni pesuaineiden Inci-lista. Ihan ku mä niistä mitään oikeasti edes ymmärrän, mutta Sanni oli onneksi kirjoittanut ylös kaikki ne silikonien inci-nimet, joten tarkastus oli helppo :D (mulla oli vaaleanpunaisella post-it lapulla ne ylhäällä). Jep, mun käyttämät aineet sisälsi juurikin sitä kaikista eniten kerrostuvaa silikonia. En ole aiemmin tästä niinkään välittänyt, kunhan hiukset ovat tulleet puhtaiksi niin hyvä niin. Kuitenkin hiuspohjani on alkanut hilseilemään ja pistinkin ensin sen psoriasikseni piikkiin (toivottavasti kaikki tietävät mikä psori on ja onneksi mulla se ei ole todellakaan paha), mutta ei se sitä ollut. Sitten mietin kylmentynyttä keliä, mutten uskonut senkään vaikuttavan niin kovin. Sitten mieleeni tuli, kun Sanni tosiaan oli kertonut, että silarit nimenomaan saattaa aiheuttaa hiuspohjan hilseilyä.

Mulla alkoi pesuaineiden pullot pikkuhiljaa tyhjetä ja eilen sitten kävin ostamassa uudet. Kaupassa mietin pitkään ja hartaasti mitä tuotetta lähtisin kokeilemaan, mutta Franck Provost oli tajouksessa, joten sen sitten nappasin. Lueskelin pinkki post-it lappu kädessä kaikkien pullojen inci-listoja ja tästä tuotteesta en löytänyt silareita. Mutta yöh, kun nämä ei tuoksu hyvälle. Mä tykkään niin paljon, että tuotteet tuoksuu hyvälle ja varsinkin, että hiuksiin jää ihana tuoksu pesun jälkeen, mutta näillä ei jää varmaan mitään hajua. Vielä en siis ole kerennyt kokeilemaan, mutta tänään on saunapäivä niin kokeillaan.


Mulla on siis ollut käytössä aiemmin Dove sekä Elvital. Molemmista olen tykännyt hirmuisesti ja hiukset ovat jääneet sileiksi, johtuen mitä luultavimmin niistä silareista. Mutta voi kun nämä tuoksuu kivalle. Mieskin aina nuuskuttelee mun hiuksia, koska niihin jää hento tuoksu. Saako tukkaan laittaa hajuvettä? ;D Mutta siis olen tuota Dovea käyttänyt nyt pitkän aikaa putkeen ja sitä hilsettä alkoi esiintymään, niin mä todellakin luulen sen johtuvat tuosta aineesta. Ehkä mä kestän "ei niin hyväntuoksuiset"-hiukset, mikäli hilse poistuu ja tukka voi paremmin.



Ja Doven inci-listasta löytyy se "pahin" silari-Dimethicone. Eli laskettuna 1+1= silareista johtuva hilse, eikö? Joten nyt alkaakin sitten hiustenpesuaine vertailu ja tahdon löytää sen parhaimman kombinaation mun hiuksille että päänahalle. Toki tässä voi mennä aikaa, kun nuo putelit on aikas jäätävän kokoiset. Okei, onhan mulla tukassakin tätä pituutta, että saa tuotetta jonkin verran käyttääkin, mutta haluaisin kunnon tulokset aina yhdestä tuotteesta. Jos teillä on suositella jotain niin pistäkää ihmeessa kommenttia ja mä kirjoitan taas suloiselle pinkille post-itille ne muistiin :D

Mut yks suosikki löytyi tässä vähän aikaa sitten ja mun on ihan pakko hehkuttaa sitä.

kuvat: Janet

Voi kun tää tuoksuu hyvälle! Siis niin hyvälle, että tekis mieli maistaa, mut saattas maku pikkasen järkyttää. Niin makea, jopa karkkinen tuoksu jää ihanasti tuoksumaan iholle pesun jälkeen. Eikä tule iho kuivan korppuiseksi tämän jälkeen. Ah, tää oli rakkautta heti ekalla nuuskasulla. Siis tulihan jo selväksi, että rakastan ihania tuoksuja :D Mut siis löytää usein myös tuoksuttelemassa hajuvesiä kaupoissa. Ja huomasin eilen hiustenpesuaineita ostaessa, että joku toinenkin uutuus tuoksu Dovelta oli tullut ja sekintuoksui hyvälle. Sitä on pakko ostaa seuraavalla kerralla. Tää saippua maksaa Robin Hoodissa 2,19€ enkä vielä muualta ole tätä bongannut, mutta varmasti löytyy myynnistä muualtakin.

Mutta nyt siis kertomaan teidän hiustenpesuaine tottumuksia ja välitättekö te noista silareista?

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. Mulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa hilseilyn tai muutenkaan päänahan kanssa. Käytän sekaisin marketin ja kampaamojen hoitoaineita ja shamppoita mut en ole koskaan tullut katsoneeksi onko niissä silikonia vai ei. Olen kyllä kuullut että se ei ole hyvä juttu mutta koska siitä ei ole ollut mulle myöskään haittaa niin en ole syventynyt siihen.

    Mun hius on kuiva ja karhea ja sellainen pintapörröinen että on aika tärkeää se että niillä tuotteilla tulee nimenomaan sileä hius ja oon nyt käyttänyt tota Doven hoitoainetta parisen viikkoa ja tykkään lopputuloksesta todella paljon.

    Käytän sitä ja sen lisäksi joka kolmas pesukerta Wellan ruskeille hiuksille tarkoitettua sävyttävää hoitoainetta mut saattaa mulla olla välillä vaikka kolmekin hoitsikkaa vuoropesuin käytössä. On hoitavaa, värjätyille, suoristavaa ja mitä :D

    Odotan kyllä innolla sun käyttökokemuksia noista Provost tuotteista, en ole koskaan kokeillut. On kyllä totta että se tuoksu on tärkeä mutta parempi kuitenkin terve hiuspohja.

    VastaaPoista
  2. Milma: Joo, mäkään en tosiaan koskaan aiemmin ole välittänyt millä mä hiukseni pesen eikä mulla kyllä ole koskaan aiemmin ollutkaan mitään ongelmia päänahan kanssa, mut nyt tosiaan käytin pitkään putkeen tuota Dovea ja auttamatta tulee mieleen olisiko silla vaikutusta asiaan.
    Mä kans tykkään Doven lopputuloksesta, tukka on ollut kiiltävä ja sileä (mulla kans tuppaa menee karheaksi), mutta nyt tosiaan otetaan testaukseen uudet tuotteet :) Terve hiuspohja on kuitenkin tärkeämpi kuin se ihana tuoksu... mä pistän sitä hajuvettä ;)
    Tuloksia tulen kyllä kertomaan, kunhan saan hyvin tuota ensin testattua :)

    VastaaPoista
  3. En ymmärrä noista silikoneista mitään, vaikka pitäisikin!

    Onko sulla toiminut system 4 hiusvesi?

    Kyllä mää ainakin suihkuttelen hajuvettä tukkaankin. ;)

    VastaaPoista
  4. RagDoll: Tosiaan, mullakaan ei ollut mitään hajua niistä oikeastaan, ennen kuin luin tun Sannin postauksen. Olinhan toki niistä aiemminkin kuullut, mutten ajatellut niitä sen enempää.

    Mikä on system 4 hiusvesi? En ookaan aiemmin kuullu sellasesta :O

    Jes, mä alan kans suihkauttelee ;D

    VastaaPoista
  5. Aa, siis se on sellaista hiuspohjaa kosteuttavaa ja rauhottavaa nestemäistä ainetta. Auttoi päänahan psoriin, kun käytin sitä aina suihkun jälkeen hiuspohjaan. =)

    VastaaPoista
  6. RagDoll: Aa, hyvä kun kerroit. Tuota pitää ehdottomasti kans sit saada jos ei hiuspohjaan tehoa aineiden vaihto. Saakos sitä ihan vaan apteekista ilman reseptiä?

    VastaaPoista