Liian kylmää

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2012

Noustessani viiden jälkeen ylös sängystä, toivoin hiljaa mielessäni, että pakkanen olisi jo lauhtunut. No mitä vielä, kiristymään päin on vaan luvattu. Olisi niin tehnyt mieli kömpiö takaisin sänkyyn miehen kainaloon, mutta työt kutsui. Teevesi keittymään ja Tare kömpiikin tässä vaiheessa aina pedistään. Vaatetta päälle molemmille ihan kunnolla, ettei totaali jäätyminen tule heti ovesta astuttaessa. Inhottavasti pakkanen kirpaisi poskia ja hengittäminen tuntuu ilkeälle. Painan pääni syvemmälle kaulahuiviin ja pieni lenkki jatkukoon. Tarekin teputtaa kovaa vauhtia, ihan selkeästi haluaa pysyä lämpöisenä. Ei tarvinnut kauaa kävellä, kun sormet oli jo umpijäässä tumppujen sisällä ja poskia nipisteli liikaa, ne varmaan kuoriutuu vielä irti. Miksi pitää olla näin kova pakkanen? Kesä tule jo!Kyllähän talvimaisema on kaunis ja tykkäänkin talvesta, mutta ei tarvis kuitenkaan olla -10 astetta enempää. Tuntuu, ettei edes paksuin villapaita ja sadat housut päällekkäin pysty pitämään kylmyyttä loitolla. Kävin eilen ratsastamassa ilman satulaa. Pylly ja reidet pysyi kyllä todella lämpiminä, mut mites pää ja varpaat? Olen jo aiemmin palelluttanut varpaani niin pahasti, että ne olivat jo ihan siniset, niin nykyään ei tarvita kun hetki ja ne on umpijäässä ellei jopa kuoliossa. Vaikka kuinka laittaisin mitä tahansa lämmikettä varpaisiin, jotenkin se pakkanen vaan pureutuu kaikesta läpi. Ei tosiaan tarvinnut siellä pollen selässä kauaa olla. Kotona kääriydyinkin fleece-asussa sohvalle viltin alle kolmet sukat jaloissa, eikä palelu meinannut loppua. Sauna on siis mun lemppari paikka näin talvisin.


kuvat: Janet

Olen ollut ihme kolotuksien uhrina maanantaista lähtien. Mun oikeaa rannettu juilii vähän väliä ja veikkaankin rannetuppitulehdusta. Mulla on ollut se aiemminkin ja hiirtä käyttäessä se usein pahenee. No ettei pelkästään tuohon jäisi, niin mulla on kolottanut yhteen hampaaseenkin. Minä hammaslääkäripelkoisena koitan välttää kyseistä paikkaa ku ruttoa, mut jos tää ei kohta helpota nii kai se on aika varattava. Mä vaan haluisin ehdottomasti päästä sellaiseen paikkaan, jossa nukuttaisivat ja hoitaisivat koko purukaluston kerralla kuntoon. Mä oikeasti kuolen siihen penkkiin... okei jo odotushuoneen penkkiin. Se kauhun tunne mikä valtaa ennen toimenpidettä on kamalaa. Viimeksi kävin hammaslääkärillä poistamassa kerralla kaikki neljä viisaudenhammasta, josta on jo ihan kiitettävä tovi (pari vuotta?) eli vois olla ihan hyvä käydä huollattamassa nää taas. Selviydyin kuitenkin tuostakin operaatiosta hengissä, joten kai yhdestä tarkastuksestakin pääsee ehjänä kotiin?

Koittakaahan tekin suojautua pakkaselta hyvin, ettei teidänkin varpaat koe uutta värimaailmaa! Voin kertoa, että se kolotus ei oo kivaa. 
Kylmää keskiviikon jatkoa :)

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Voi kamala miten kylmä teillä siellä on ja katselin just säätiedotusta niin tännekin oli huomiseksi luvattu - 22 et kohta mä tiedän miltä susta tuntuu :(

  Mä kävin muuten lenkillä tänään, oon hullu :D

  Toi kolotus vaivaa täälläkin, mä uskon et tällä pakkasella on osuutta asiaan nimittäin mun olkaniveltä särkee ihan pirusti. Se reistailee aina muutenkin mut nyt se on äitynyt oikeen pahaksi. Ja oikeastaan mulla on koko selkä ja hartiat ihan jumissa täälä hetkellä.

  Toivotaan et pian helpottaa sillä kyllä tää on vähän liikaa jo....kesääää tuu jo :D

  VastaaPoista
 2. Tuo paukkupakkanen on kyllä niin inhottava! Minä ja Niki ollaan kyllä kanssa sellaisia vilukissoja(/koiria ;P) että aamulenkit suoritetaan kyllä hyvin nopeasti tuossa pakkasessa. Iho parkakin on aivan kuiva noiden pakkasten takia, vaikka kuinka rasvaan sitä.. :/

  Nyt Janet vaan aikaa varailemaan hamppilääkärille - kun toimenpide on tehty niin sitten helpottaa. Hammaskipu on yksi kauheimmista kivuista joita tiedän :(

  VastaaPoista
 3. Ääk munkin pitäis mennä hammaslääkäriin :( Inhottavaa, kun jo odotushuoneessa hikoilee ja jännittää. Ja hammaslääkäri on aina myöhässä, se vielä pahentaa jännitystä. Hyihyihyi!

  Mut ei se sit kuitenkaan loppujen lopuks ikinä oo niin paha kuin pelkäs :)

  Hienot tossut pojalla!

  VastaaPoista
 4. Milma: Jep, tää kamala kylmyys on ihan hullua ja koko ajan vaan lupaavat kylmempää. Ja tosiaan, pääkaupunkiseudullekin se -22 näyttää pitävän paikkaansa, yöh! Ja tosiaan oot ihan "hullu" jos pystyit tuolla juoksentelemaan :D
  Ja tää pakkanen tosiaan voi vaikuttaa näihin kolotuksiin, taitaa ikä painaa :D Mut otahan nyt iisisti, jos selkä on ihan juntturassa. Jotain lämmikettä lihaksille, ettei ihan pahasti pamahda jumiin!
  Kesää todellakin odotellessa :)

  Karoliina: Joo, ei tarvi jäädä miettimään lenkin kokoa aamuisin, kun sinne oikeasti jäätyy. Samanlaista menoa varmasti meillä molemmilla, vilukissakoiria kans ollaan :D
  Mä en haluu mennä :D Onko pakko? Onhan se totta kun käy hoidattamassa nii sit ei tarvii enää murehtia niitä, mut jo itse ajatus saa mun sykkeen nousemaan :D Oon kyllä sellanen pelkuri! Pitää ottaa vaan itteä niskasta kiinni. Koitan ottaa sun neuvosta vaarin :)

  Jannika: Joo, se odotushuonetunnelma on jo aivan järkky! Varsinkin jos kuulee edellisen potilaan vaikerrusta ja poran vinguntaa, yöh! Mulla menee nyt jo kylmät väreet ku edes ajattelen. Mut oot kyl ihan oikeessa, kyl siitä aina selviää vaik välillä sattuukin.
  Kiitos :) Pakko olla tossut ku muuten paleltuu heti. Eikä nuo ees ollu ku 19,90€ :)

  VastaaPoista
 5. Hyi, hammaslääkärissä käynti on jotain aivan hirveää. Pelkään myös ja välillä' toivoisikin jotain nuijanukutusta, että se olisi äkkiä ohi. ;)

  Omat varpaat näyttää sinistä väriä ajoittain myös kesällä. Hyvä pintaverenkierto. ;)

  VastaaPoista
 6. RagDoll: Mä olenkin suunnitellut, et säästän vähä enemmän rahaa hammaslääkäri käyntiin ja menen suoraan siihen nukutukseen. Ehkä sillä selviäis helpommalla :D
  Oijoi, muista pitää varpulit lämpimäss :)

  VastaaPoista