Karvaisen lapsen isänpäivä

sunnuntaina, marraskuuta 13, 2011

Nyt on maha täynnä hyvää ruokaa ja pikkuhiljaa alkaa sänky kutsua nukkujia. Meillä kun on tuo pien karvanen lapsi, niin tänään sitten ihan leikillään pidettiin omaa isänpäivää. Aamusella, kun menin miestä herätelemään, kerroin että joku vuosi sua tuleekin ne pikkukätöset herättelemään isiä aamukahville omine pikku leivoksine. Tänä aamuna se kuitenkin oli pieni kieli joka yritti hamuta isin naamaa ja herätellä. Tein siis meille herkku aamiaisen ja nautiskeltiin ihan rauhassa. Sit ollaankin vain touhuttu kotosalla, hiukka siivosin ja olen katsellut Katsomosta Emmerdaleja. Nälän yllättäessä lähdimme viime viikonloppuna hyväksi havaitsemaamme kiinalaiseen syömään ja olihan se hyvää taas kerran. Kotiin tullessa päätin leipoa vielä isänpäivä kakun ja kokeilla ensimmäistä kertaa mutakakkua ja se onnistui täydellisesti! Nyt sit rauhotutaankin (okei, mies karkasi tuonne varastoon, anteeksi pajaansa, moottorin korjausta jatkamaan ja mä kattelemaan Emsuja hiukka lisää) pikkuhiljaa uuden viikon alkuun.

Hiukka, tai oikeastaan melko paljonkin mua harmittaa,kun en päässyt juhlistamaan oman isäni kanssa tätä päivää. Enkä ole moneen vuoteen sitä päässyt tekemään. Kortin kuitenkin olin laittanut jo alku viikosta ja juttelin tänään hänen kanssaan pika puhelun. Isänihän on mennyt uusiin naimisiin jo 15 vuotta sitten ja olen ymmärtänyt, ettei hänen vaimonsa kauheasti tykkää meistä lapsista. Olenhan tähän jo melko tottunut, mutta harmittaa silti ihan vietävästi. Kuulemma isän päästessä eläkkeellee, hän on ihan riesaksi asti. Sitä siis odotellessa ja toivoessa.



Näin suloisesti meillä makoiltiin päiväsellä :) Se on ihan isin vauva ja mamma on aina välillä kateellinen, kun toinen viihtyy isin sylissä niin hyvin. Miehestäni näkee kyllä, että on kova remontoimaan, sillä kädet täynnä maalipisaroita :D

Tässä tulee vielä sen täydellisen mutakakun ohje. Suosittelen ihan ehdottomasti kokeilemaan. Jopa ukkokultakin tykkäsi siitä, vaikkei hän todellakaan ole makean ystävä.

kuvat: Janet

MUTAKAKKU
2 munaa
2dl sokeria
4rkl kaakaota
1½tl vaniljasokeria
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
155g margariinia

1. Sulata margariini.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
3. Lisää joukkoon kaakao ja vaniljasokeri
4. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja vehnäjauhe.
5. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.
Uuni 175 astetta ja 15-25 min, niin että keskus jää vielä hiukan pehmeäksi. Koristele tomusokerilla.

Itse käytin kaakaoksi 2 rkl tavallista juomakaakaojauhetta ja 2rkl tummaa kaakaojauhetta, mielestäni näin tosi hyvä. Helppo ja nopea tehdä. Jos koklaatte, kertokaa mitä tykkäsitte. Itse annan kyllä 5 tähteä :)

Muksaa loppusunnuntaita ja kerätään vielä viimeiset energiat ens viikkoon.

You Might Also Like

5 kommenttia

  1. Murrr, mua ärsyttää tollanen että joku uusi vaimo ei muka tykkää miehensä lapsista ! Todella itsekästä siltä naiselta, jotenkin välillä tuntuu ihan uskomattomalta miten lapsellisia aikuiset ihmiset voi oikeesti olla. Lapsellisia ja omahyväisiä ! Ja tsori että avauduin tästä tänne, eihän tää mulle kuulu mut pisti vaan vähän kiehumaan hetkellisesti...

    Ja ihana isänpäivä teillä :D

    VastaaPoista
  2. Milma: Ihana tietää, etten tosiaan ole ainut joka noin ajattelee. Tässä on vain oppinut hyväksymään asian, kun tätä on kuitenkin kestänyt jo 15 vuotta. Inhottaa kuitenkin suunnattomasti, sillä oma isä on kuitenkin toidella rakas. Eikä todellakaan haittaa, että avauduit ;) Tälläistä tää maailma vaan tuppaa olemaan :/ Ei aina osata käyttäytyö niinku olis parasta, mut luulis kuitenkin oppivan jo 15 vuodessa.

    Ja kiitos :) Kyllä meillä taidettiin nauttiakin siitä :)

    VastaaPoista
  3. Todella harmi että isäsi vaimo on tuota mieltä.. :/

    Teillä on ollut kiva isänpäivä :)

    VastaaPoista
  4. Jestas mikä kakku! Pitäis itekin kunnostautua joku päivä leipomaan, mutta oon siinä aika huono ja sotken kamalasti :P

    Surullista, ettet voinut viettää isänpäivää isäsi kanssa, mutta kyllä teillä silti ihana päivä näytti olevan! :)

    VastaaPoista
  5. Karoliina: Niimpä, mutta pakko kai tän asian kanssa on vain elää. Toivon todella, että isän jäädessä eläkkeelle hän on sitten sanojensa mukaan riesaksi asti :)

    Jannika: Kokeile tuota, se on tosi helppo ja melko siisti tehdä ;) Ja niin hyvää, että syö mahansa kipeäksi :D

    Ja kyllähän meillä oli ihan kiva isänpäivä :)

    VastaaPoista