Kylpyhuoneremontti - lähtötilanne

sunnuntaina, syyskuuta 15, 2013

Huh, taas nolostuttaa postata tällaisia kuvia. Tällä kertaa ei kyllä ehkä nolota niin paljoa, kuin alkuperäisen vessan kuvia postatessa, mutta silti nolostuttaa. Toivon mukaan lopputulos on sitten taas postailun arvoinen ja saan painaa nämä kuvat unholaan.

Kylpyhuone on siis meidän asunnon viimeinen remontoinnin kohde. Sitten koti olisikin rempattu lattiasta kattoon kokonaisuudessaan. Päivälleen tasan kolme vuotta sitten me muutettiin tähän ja näin kolmen vuoden jälkeen ollaan vihdoin siinä viimeisessä remonttikohteessa. Aikaahan tää on vienyt ja rahaakin, mutta kyllä mä sanoisin kaiken olleen tän arvoista. Vihdoin koti alkaa olla sellainen, ettei tarvitse enää hävetä rähjäisyyttä. Joskin vielä vähän aikaa kyllä, tää viimoinen remontti kun on totaalisen vaiheessa. Kaikki tuntui alkavan hyvin. Kylppärin purku tuntui olevan liiankin helppo homma lattialaatat kun kimpoilivat vaan irti ja te tiedättekin jo, että iso ongelmahan sieltä löytyi. Tästä siis lähdettiin liikkeelle. Elkäättehän taas pyörry <3

Tervetuloa siis meidän kylppäriin. Nyt seisotaan ovella.Tässä tämä upea kasikyt luvulla rakennettu kylppäri. Suurimmaksi osaksi remontoimaton ja tuollainen hieman rusehtava tunnelma. Edellisen asukin jäljiltä nuo vasemmassa kulmassa olevat ihme neliskanttiset laatikostot ja niissä meillä on asustellut pyyhkeet. Jes! Vihdoin niistä pääsee eroon! Tai no olisihan niistä päässyt aiemminkin, mutta emme halunneet ostaa mitään uutta, ennen kuin kylppäri olisi laitettu uusiksi. Ja kuvasta näkyykin saunan ovi oikealla.

Mennään siis saunaan seuraavaksi.Edellinen asukas oli remontoinut saunan. Paneloinut seinät uusiksi ja tehnyt lauteet. Kiuas alkuperäinen ja samoin lattia. Ja väärinhän tuota saunaa on tehty. Listat laitettu ilma-aukkojen eteen ja tämän vuoksi saunassa ei ilma kierrä oikealla tavalla. En mä oikein osaa näitä selittää, mutta meidän remonttimies katseli saunaa ei kovin hymyssä suin. Jotainhan tuollekin olisi siis tehtävä.


Tässä sitten saunan nurkasta kuvaa.

Mennääs ulos saunasta.Mitäpä tästä enää oikein muuta sanoa. Törkykasahan tää on. Edellisen asukin jäljiltä myös peili sekä peilin vasemmalla puolella oleva hyllykkö. Niitäkään ei siis olla pistetty vaihtoon, kunnes vihdoin nyt. 

Kurkataan vielä pesukone nurkkaus paremmin.


Tällainen siis meidän kylppäri on ollut. Nyt me sitten täällä vaan odotellaan, että päästäisi jatkamaan hommia. Ne kun tyssäsivät kuin seinään The Ongelman löytyessä.


Tällä hetkellä me ei tiedetä ongelman laajutta, sillä tästä edemmäksi me itse ei purkutöitä jatketa. Kuten aiemmin sanoin, kylppäri on osittain remontoimaton, eli jotain siellä on tehty. Ja se mitä siellä on tehty, on tuo homeisen seinän uudelleen rakennus. En tiedä huomasitteko toiseksi ylimmäisessä kuvassa mitään poikkeavaa? En yhtään ylläty, jos ette huomanneet, sillä en minäkään huomannut sitä silloin kuin me tää asunto ostettiin. 


Suihkun ja seinän välinen seinä on siis kertaalleen tehty uusiksi ja tästä kyseisestä seinästä se home siis löytyi. Me jouduimme isännöitsijältä patistamaan syytä, että miksi tuo seinä on tehty uusiksi ja arvatkaas kaks kertaa mikä syy oli. Me ei oikein vieläkään uskota sitä. Seinässä oli kuulemma muurahaisyhdyskunta. Siis WHAT!? Voisiko joku tälle blondille kertoa, että miten kummassa murkut ovat voineet asuttaa pelkästään tuon saunan ja suihkun välisen seinän? Murkkuja ei siis kuitenkaan missään muualla ole ollut kuin tuon seinän sisällä. Niitä ei siis ole vilissyt missään lattioilla. Eikä naapurillakaan ole ollut. Lattia on täyttä betonia, joten mistä ne murkut olisivat tuonne päässeet? Katon kautta vai? Me kovasti epäillään, että seinä on ollut ennenkin kosteuden vallassa. Oli mikä oli, niin tällä hetkellä me vain odotetaan, että joku tulisi jatkamaan hommaa.

Tilanne on siis se, että meidän purkutyöt loppuivat täysin tuon homeen löytyessä. Nyt tämä on taloyhtiön hoidettavissa. Me olemme joutuneet tappelemaan isännöitsijän kanssa purkutöistä nyt jo viikon verran ja homma on edennyt jopa sen verran, että isännöitsijä kävi katsomassa miltä se home nyt näyttää. Voi *piip* sanon minä. Se kattominenhan sen homeen sieltä vie pois. Joku remonttimies isännöitsijän mukana oli ollut ja sanonut, että koko kylppäri lattiasta kattoon on purettava. Ja me ei enää sitä tehdä, ettei mikään jää meidän vastuullemme. Taloyhtiön vastuulle kuuluu vesieristeeseen asti teko ja meille jää vain laattojen laitto. Nyt me sit vaan odotetaan, että joku vihdoin tulisi purkamaan. Kuulemma huomenna isännöitsijä on tulossa katsomaan jonkun potentiaalisen purkajan kanssa. Parasta olisi saada hommalle tekijä mahdollisimman pian. Täällä kun on jo terveydellisiä ongelmia. Taren kuorsaus on pahentunut seinän aukomisen myötä ja mulla on kurkku kipeä joka aamu, samoin nenä tukossa. Eiköhän se kerro jo aika paljon. Katsotaan siis, koska hommat edistyy. Palataan siis aiheeseen, kunhan on jotain uutta kerrottavaa.

Nyt mä alan valmistautumaan uuteen viikkoon. :) Nauttikaahan sunnuntain viimeisistä tunneista <3

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Toivottavasti saatte hommat pian rullaamaan! Tietenkin nyt on enempi terveyshaittoja, kun se home on siinä esillä. Voihan rähmä, minkä tilanteen eteen ootte joutuneet. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ihana ♥ On tää kyllä niin inhottava tilanne, että nopeaa etenemistä kyllä toivotaan kovasti. Tänään siellä oli joku remonttimies käynyt tilannetta katsomassa ja hommat alkavat joko huomenna tai keskiviikkona. Toivottavasti jo huomenna :)

   Poista
 2. Hmph, pirun home ! Meidänkin kylppäriremppa muutama vuosi sitten hieman venyi yllärin vuoksi mutta se ylläri oli onneksi vaan kosteutta eikä ollu vielä homeeksi asti päässyt. Kuivurit kyllä hurras monta viikkoa tuolla kylppärissä ja tosiaan koko homma tietysti sitten venyi. Mutta toivotaan teille onnea ja että kaikki sujuu vikkelästi ja tästä edespäin ilman ylläreitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Home on kyllä niin katala kakkiainen. Mä en tykkää siitä missään muodossa, en edes juustona ;D
   Alustava tieto mikä saatiin tänään aikataulusta on kaksi viikkoa ja siitä eteenpäin. Kuivatushommat on vielä epävarmoja, mutta varmasti sitäkin joutuu tekemään. Toivotaan, että tuo pari viikkoa nyt olisi se meidän aikataulu. :)

   Poista
 3. Muakin vähän jänskättää löytyykö tuolta mitä kaikkea kivaa sitten kun rempan aika joskus koittaa.. Mutta kyllä mä vaan voisin ennemmin tuon teidän kylppärin (ilman hometta tietysti) ottaa ku omamme, meillä on ihanan vaaleanpunaista siellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teiltä ei löydy mitään! Pidän ainakin kovasti peukkuja ettei löydy! Ei ole kiva, jos Aatuunkin sitten vaikuttaa, mikäli hometta ilmenisi. Koiristakin kyllä varmasti huomaa.
   Voi ei :D Vaaleanpunainen. No ainakin on tyttömäinen ;) Olihan tuo meidän kylppäri melko neutraali, mutta silti ihan kamala :D

   Poista
 4. Tämä onkin jo hieman vanhempi postaus, mutta tungen itteni tänne silti 😄 Meillä nimittäin on just tää sama edessä. 50-luvun talo kuitenkin. Mua jo valmiiks karmasee ajatus pelkästä kylppäriremontista. Hurjat ite kehitellyt mielikuvat kaikista ylläreistä joka paikassa vähän jännittää 😊 Mutta en malta oottaa että saahaan meijän rähjäsestä roihalasta tehtyä uus ja hieno.

  VastaaPoista