MAC - meikkien kärkiluokkaa

perjantaina, syyskuuta 20, 2013

Pitkä pälätys meikeistä tiedossa.
Teitä on varoitettu :)

Mä olin himoinnut ihan turkasen pitkään M.A.C.in meikkejä, eikä himotuksiani yhtään helpottanut se, että yksi suosikki kosmetiikkabloggaajistani, Annie Kosmetiikkaobsessio-blogista, hehkutti niitä useasti. Sain siis sitäkin kautta ihan mielettömän päähänpinttymän M.A.C.in meikkeihin. Korkea hinta peljästytti mut muutamaan otteeseen sen verran pahasti, että kylmän viileästi kävelin pois M.A.C. pisteeltä Helsingin Stockalla. Kuitenkin joka kerta jäi harmittamaan ihan suunnattomasti, että miksi en ostanut vaikka edes yhtä tuotetta ja testaillut. Lopulta himotus yltyi niin järjettömäksi, että päätin kerralla pistää tuulemaan oikein kunnolla. Meillä oli silloin suunnitelmissa Helsinki-päivä äidin kanssa ja tiesin, että rahat oli jo tuhlattu :D

Mun järisyttävä saalis!

195€, hui!

Äiti päätti jo suosiolla etsiä penkin, jossa odotella minua sen aikaa, kun suunnistin M.A.C.in pisteelle. Ehkä ihan fiksu päätös, sillä mulla taisi vierähtää siinä ainakin 20 minuuttia. Ja sen kyllä huomaa tuosta haalinnan määrästä. Yksi jos toinenkin puteli. Kiertelin alkuun pisteen ympärillä ja tutkailin tuotteita itsekseni. Pisteellä oli kolme myyjätärtä, mutta kaikki olivat varattuja pisteelle mennessäni. Tutkailin ja varovaisesti testailin joitakin tuotteita, mutta sitten iski todellinen ähky. En enää tiennyt yhtään, mitä voisin haluta. Jäin haavi auki odottelemaan, koska myyjä lopulta auttaisi minua.

Ei kauaakaan, kun avukseni tuli samaa ikäluokkaa vaikuttava tyttö ja kerroin hänelle, että olen ihan noviisi M.A.C.in kanssa, joten en oikein tiennyt mistä lähteä liikkeelle. Puheltiin alkuun niitä näitä ja hän uteli mikä minulle on meikissä tärkeintä. Ei tarvinnut kauaa miettiä, pohjahan se on. Tai oikeasti pallottelin hetken silmien ja pohjan kanssa ;D Eli jos meikissäni tärkeintä on pohja, ehdotti hän, että etsisimme minulle sopivat tuotteet sitä varten. Tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin ja tyttö istutti minut tuoliin. Kyseli kovin tarkasti ihostani, millaisesta lopputuloksesta pidän ja sen pohjalta toi minulle vaihtoehtoja ja alkoi testaamaan niitä kasvoillani. Nyt on sitten vihdoin varmaa se, että ihoni on keltapohjainen. Olin tätä jo aavistellutkin, mutta kun en satavarma ole koskaan ollut. Jatkossa ainakin helpottaa meikkivoiteen itse etsiskelyssä.

Yksi tärkeimmistä meikkivoiteen tehtävistä kasvoillani on peitto. Haluan saada näppylät ja finnit hyvin piiloon, mutta kuitenkin samalla kaipaisin melko luonnollista lopputulosta enkä paksua pakkelintuntua kasvoilla. Meikkivoiteen kesto on myös ehdottoman tärkeää. Ihoni on finnipohjasta huolimatta pintakuiva, joka tekee tästä kaikesta vielä entistä haastavampaa. Meikkivoide ei siis saa olla myöskään liian kuiva, ettei pintakuivuuteni näy rosoisena. Osa naamasta siis öljyilee ja osa rutikuivailee. Edelleen te siloposket, olen niin kateellinen! Tästä siis liikkeelle.

MAC Prep & Prime 30,50€

Ensimmäisenä myyjätär toi kamalan kasan erilaisia tuotteita eteeni ja kertoi jokaisesta, mihin ne oli suunnattu ja miksi suosittelee niitä minulle. Koska kestävä pohja on osittaisesta öljyydestäni tärkeää, aloitetaan meikin teko pohjustuksesta. Olen ollut todella huono pohjustusten käyttäjä, sillä vastaani on tullut minulle sopimattomia yksilöitä niin monta. Lorkun pohjustaja aiheutti mulle tunneissa ihan järkyttävän finnisadon, joten se siirtyi samantien jaettavien tuotteiden joukkoon. En tiedä mikä ainesosa tuon finniräjähdyksen sai aikaiseksi, mutta niin kamalaa katsottavaa se oli, että vähän pelkäsin M.A.C.inkin tuotteet tekevän samaa. Kerroin asiasta myyjälle ja hän vähän rauhoitteli. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, ennen kokeilua. Vaikka hinta tuntui olevan noh, järkyttävä, päätin silti antaa tuotteelle mahdollisuuden. Se kun tuntui sormissa ja iholla aivan tajuttoman ihanalta. Testiin siis vaan. Ja yksi todella hyvä puoli on tuo aurinkosuoja SPF50. Hiljalleen rypistyvä naappeli kiittää suojasta.

Nyt muutaman kerran käyttäneenä voin kertoa, että tämä vaikuttaa meikin kestävyyteen. En muista, milloin nenänpääkin olisi ollut niin hyvin meikin peitossa vielä monien tuntien jälkeen, kuin tämän kanssa. En myöskään ole huomannut, että tämä aiheuttaisi finnejä yhtään sen enempää mitä niitä jo on. Niitä kun on. Ja nyt taas syksyn tullen niitä tuntuu tulevan kuin sieniä sateella. Kuitenkin, tämä tuote ei ole mulla jokapäiväisessä käytössä. Tämä on todella riittoisaa, mutta käytän tätä silti vain niin päivinä, kun tahdon meikin todella kestävän. Lähinnä siis viikonloppuisin. Pärjään kyllä edelleen ilmankin tätä, mutta pitkäkestoisen meikin tarpeessa, tätä kannattaa pistää.

MAC Foundation Pump 7,50€ // Liquid Studio Fix fluid sävy NC20 30,50€

Sitten sitä kunnon peittoa tekevää meikkivoidetta. Nyt on pakko sanoa, etten enää muista kunnolla, mitä myyjä tästä meikkivoiteesta minulle sanoi, mutta hänen sutiessaan tätä kasvoilleni, olin myyty! Muistaakseni tämä meikkivoide oli sopiva pintakuivalle sekaiholle, mutta etten nyt pahasti valehtele, niin jätän arvailemasta. Vaikka meikkivoide peitti ihan turkasen hyvin, varsinkin niihin jo valmiiksi kotona oleviin puteleihin nähden, ei se tuntunut lainkaan liian paksulta. Olin yllättynyt. Monesti peittävä meikkivoide on tuntunut kasvoilla myös paksulta. Kyllä näissä on tullut edistystä huomattavasti. Muistan varsin hyvin ajan, kun minulle puhkesi akne ja sitä piti peittää mahdollisimman hyvin, oli meikkivoiteet niin järkyttävän paksuja, ettei iho hengittänyt niiden kanssa lainkaan. Mutta takaisin nykypäivään ja tähän meikkivoiteeseen. En muista milloin ihoni olisi näyttänyt yhtä tasaiselta. Väri sulautui ihonsävyyni täydellisesti, joskin nyt ihan hitusen liian tumma päivetyksen kadotessa, enkä huomannut sitä kasvoilla lain. Ehdottomasti ansaitsi siis paikkansa mun kokoelmasta.

Käyttökertoja on takana nyt jo monta ja voin tällä hetkellä voin sanoa, että olen totaalisen rakastunut tähän. Meikkivoide toimii hyvin yksistäänkin ja kestää kasvoilla hyvin kahdeksan tuntia, mutta sen jälkeen pientä kulumista alkaa näkyä. Varsinkin kun suukottelee toista ja nenänpää hinkkautuu, niin muistuttaa Petteri Punakuonoa :D. Tätä pystyy kerrostamaan hyvin ja saamaan paremman peiton mikäli tarve vaatii, mutta kevyesti levitettynä peittää jo ihan sopivasti. Ainut asia, minkä kanssa en ole vielä ihan sinut, on meikkivoiteen kuivuminen. Miten se voi kuivahtaa ja jämähtää niin nopeasti? Mun pitää harjoitella rivakampaa levitystapaa. Silti, tää saa multa lähes täydet pisteet.

MAC Prolongwear concealer sävy NW15 20,00€

Myös yksi suurimmista peittoa tarvitsevista kohdista kasvoillani on silmänaluset. Ne vaan tummuvat päivä päivältä. Muistutan siis Pandaa joka aamu entistä enemmän. Kerron myyjälle, että kaipaan ehdottomasti peittoa sekä valoa silmien alle. Myyjä luki ajatukseni täysin ja toi meikkivoidetta astetta vaaleamman sävyisen peitevoiteen silmänalusilleni. Kerroin, että tykkään laittaa vaalennusta silmien alle ja vetää sen kolmionmallisesti poskelle ja kohti ohimoa. Tässä vaiheessa myyjä tokaisi, että on mukava asioida kanssani, kun minulla on niin selvät sävelet, mitä tahdon :) Hän nappaisi punapohjaisen peitevoiteen, ettei keltapohjainen tee tummista alusista vihertäviä. Tämä oli täydellinen! Ei siis kahta sanaa, että tämä hyppäsi heti muiden ostoskien joukkoon.

Tykkään tästäkin edelleen ihan hirmuna, mutta sama ongelma tämänkin kuin meikkivoiteen kanssa. Miten se kuivahtaa niin järkyttävän nopeasti? Pitää vain opetella ja päästä sen kanssa sinuiksi. En silti ole ihan varma, että peittääkö tämä tummat silmänaluseni ihan täydellisesti, mutta ainahan omaa naamaa taidetaan katsoa kriittisemmin. Tai niin ainakin minä. Muuhun peittoon en siis tätä ole käyttänyt ja olen ollut tyytyväinen muuten.

MAC Mineralize Skinfinish sävy Light plus 27,50€

Kasvojen öljyisistä kohdista oli jo tässä vaiheessa päivää alkanut pahasti tihutella, joten myyjä kysäisi, että haluaisinko puuterinkin. Voi kyllä! Mulla oli kyllä omastakin takaa puutereita, mutta niihin en kyllä ole ollut niin täysin tyytyväinen. Ja viimeistään siinä vaiheessa kun myyjä tätä sutaisi kasvoilleni, mun oli saatava. En kysellyt hintaakaan, sillä lopputulos oli niin mahtava, että maksoi mitä maksoi.

Olen varma, että tämä loppuu mulla nopeiten ostetuista M.A.C.in meikeistä. Tai voi olla, että meikkivoiteen kanssa kilpailevat, mutta tätä mä sudin kasvoille harvase päivä. Eipä tässä kyllä vieläkään näy kulumisen merkkejä. Niin kauniin pinnan saa tällä puuterilla, että sitä mieluusti laittaisi enemmänkin. Tykkään ihan järkkynä! Isolla siveltimellä tämän kanssa saa täydellisen pinnan kasvoille. Tää on niin paras!

MAC Fix+ 20,50€

Koska pitkäkestoisuus on yksi tärkeimmistä asioista minulle, en miettinyt hetkeäkään, kun myyjä toi Fix+ suihkeen eteeni. Olin lukenut tästä juttua aiemmin ja moni tätä oli kehunut, joten ei muuta kuin muiden ostosten joukkoon. Eikä tämä lopulta ollut niin järkyttävän kallistaan, vaikka onhan se :D Myyjä suihkautti tätä kasvoilleni vielä testailun jälkeen ja mikä ihana raikas tunne siitä tuli. Olin siis vielä vakuuttuneempi tästä.

Voin kertoa, että tämän avulla saat meikkiisi varmasti lisää kestoa ja se ihanan raikas tunne kasvoilla tämän suihkimisen jälkeen. Ihanaa! Kuumana päivänä varsinkin todella kiva suihkautella tätä, kun meikille todella tarvitsee kestoa ja onhan se raikastaminen ihanaa. Toistanko itsenä, voi kyllä :D Onhan tämä toistaalta vähän turhake tuote, mutta toistaalta taas jos meikille haluaa kestoa, niin tämä tuo sitä. Ja mielestäni tämän suihkimisen jälkeen meikki jotenkin asettuukin kasvoille kauniimmin. Tiedä sitten onko se vain aivojen luomaa harhaa, mutta mä pidän tästä harhasta kyllä kiinni :D

Tässä vaiheessa olin jo tyytyväinen ostoksiini ja mentiin kassalle maksamaan. Vielä muutamat sanaset myyjän kanssa vaihdettiin ja kerroin, että ensi kerralla hamstraan sitten luomivärejä, niitä kun jokainen kehuu maasta taivaaseen. Mutta tällä kertaa mun on kuitenkin pidettävä joku roti tässä shoppailussa. Johan mulla nyt paloi rahaa näihinkin tuotteisiin lähemmäs 140€. Jotenkin siinä maksutilanteessa kuitenkin päästin sammakon suustani, että olisihan sellainen arkipuna kiva juttu, mulla kun sellaista ei ole. Myyjä sitten kysäisi, että käydäänkö kurkkaamassa, josko sellainen löytyisi. Ei edes pientäkään emmiskelyä omalta osaltani, kun myyjä swatchaili punia käteensä.

MAC Cremesheen Lipstick sävy Coral Bliss 20,50€

Ei mennyt kauaakaan kun täydellinen väri löytyi ja lähdin pikaisesti pois muille ostoksille. Kiitin myyjää vielä mahtavasta palvelusta ja lähdettiin äidin kanssa pyörimään muita meikkiosastoja.

Tuo puna on ihanan tuntuinen huulilla! Ei yhtään kuiva, kermainen ja melkein jopa kosteuttava. Kestää hyvin huulilla, mutta ei kuitenkaan sieltä ihan parhaimasta päästä. Väri on vaan niin paras. Yhdistän tätä koko ajan joka meikkiin, vaikkei täydellisesti sopisikaan. Olen niin tykästynyt tähän. Ihana!

Sitten olin jo ihan valmis ostoksissani, olihan mulla uponnut jo pieni omaisuus näihin. Kierreltiin kauppoja ja jalat alkoivat huutaa hunajaa, kunnes muistin, että mulla oli lahjakortti, jota olin säästänyt varta vasten M.A.C. pisteelle kesään saakka ja olin unohtanut käyttää sen aiempiin ostoksiin. Kävin pientä taistoa päässäni, että kehtaanko enää edes mennä sinne pisteelle ja mitä kummaa mä sieltä enää edes ostaisin. Tässä vaiheessa ärsytti ihan suunnattomasti, etten ollut muistanut lahjakorttia maksuvaiheessa. Sen siitä saa kun pälättää niin tuhottomasti. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että nyt kun kerran ollaan täällä ja rahat ovat palaneet jo muutenkin, niin samako se on nyt käydä vielä tuhlaamassa se lahjakortti. Se kun ei enää maksa mulle kuitenkaan mitään. Taas siellä M.A.C.in pisteellä ihmettelemässä :D

MAC Veluxe pearlfusion shadow sävy Brownluxe 38,00€

Pyörin hetken ja mietin, että mitä mä nyt vielä keksin. Myyjät olivat varattuja ja päätin, että nyt kyllä keksin itse mitä ostan. Pyörittelin ensin ajatusta siveltimestä, mutta sitten en osannutkaan päättää, että minkä niistä ottaisin ja kovat hinnat vähän jarruttivat. Päätin pysyä lahjakortin sisältämässä summassa lähempänä. Olin kävellyt monta kertaa ohi kassan lähettyvillä olevasta meikkiesittelytornista ja kun myyjä viimein tuli luokseni, hän ohjasi heti minut siihen. Siinä se sitten oli. Sain kerralla useammankin luomivärisävyn :)Hihkuin innosta, sillä nyt mulla oli melkoinen saalis testattavaksi. Mulla ei siis ollut pienintäkään ajatusta, millaisia tuotteet olisivat, mutta kaiken sen hehkutuksen määrästä ajattelin niiden olevan ihan hirmuisen hyviä. En tiedä vieläkään, miten tämän luomiväripaletin värit eroavat niistä yksittäisistä pannuista, mutta olen todella tyytyväinen näihin! Hurjaa pigmenttiä ihan vaan kädelle sipaistuna. Tätä oli päästävä testaamaan luomille mahdollisimman pian.Kovin perussävythän mä valitsin, taas kerran, mutta silti ne vaan olivat ihastuttavimmat. Hurjan mukavat työskennellä, häivyttyvät hyvin ja pigmenttiä tosiaan riittää. Kaikkia sävyjä sain upotettua tuohon ja en voi muuta kuin hihkua. Aivan uskomatonta laatua.

Loppuun vielä naappelikuva, jossa käytetty kaikkia ostamiani tuotteita.

Mulla on bad face ja hair day :S

Totean siis vain loppuun, että olen todella tyytyväinen kaikkiin ostoksiini, eikä siis kaduta kamalan summan tuhlaus näihin. Jatkossakin varmasti tulen näitä ostamaan, mutten ehkä kerralla ihan näin kamalaa määrää enää :D Kalliimpiakin meikkejä kuitenkin on olemassa ja mielestäni nämä ovat hinta-laatusuhteeltaan aika hyvässä balanssissa. Mieli tekee kuitenkin kokeilla muitakin heidän tuotteitaan, joten varmasti meikäläisen löytää M.A.C. pisteeltä uudemmankin kerran. TYKKÄÄN!

Onko M.A.C. teille miten tuttu?


Ja hei, vihdoin perjantai, perjantai :)

You Might Also Like

15 kommenttia

 1. Toinen MAC fanaatikko ilmoittautuu!
  Ostin vähän aikaa sitten tuo FixSprayn ja olen ollut todella tyytyväinen :)
  En kanssa huolehtisi tuosta loppusummasta, koska on muuten niin laatukamaa että kestää!
  xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, fanaatikko ♥
   Tuo fixspray kyllä yllätti mut melkoisesti. En olisi uskonut miten ihanaa jälkeä se saa aikaseksi!
   Toikin on kyllä totta, että jos ostaa laatukamaa, niin ei hintaa saisi säikähtää. Vaikka kyllähän jossain aina raja menee. Ihana sinä♥ xx

   Poista
 2. Ihan vieras merkki mulle (siis toki olen siitä kuullut mutta en sen kummemmin siihen perehtynyt), mutta tän hehkutuksen jälkeen mielelläni ottaisin kokeiluun jos SAISIN, ihan en ostaa taida raaskia :D Mutta ehkä vielä joku päivä panostan.. Ja ainakin siun nassussa näyttävät hyvältä, huulipuna todella kivan värinen, simmuista puhumattakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinä ihunainen taas♥
   Jos tykkään käyttää punia, niin suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan MACin punia. Tuntuu niin ihanilta huulilla. Mutta kyllähän sitä aina miettii kaks kertaa kun on arvokkaista ostoksista kyse, että raaskiiko vai ei. Mä tuppaan olemaan sitten näissä vaatehankinnoissa useasti niin pihi, että monesti jaa rakkausvaatteet ostamatta kalliin hintansa vuoksi. Mm. Liu Jo:n farkkuja olen miettinyt jo pitkään ostavani, mutta en vaan raaski. Reipas satanen farkuista tuntuu niin, noh kalliilta :D

   Poista
 3. Oi vau, sulla on upeat silmät! Ruskeat ja poltetut sävyt näyttää ihan mielettömille sun vihreiden silmien kanssa. :) Löysin tänne Monan kautta ja lähdinkin heti kurkkimaan sun meikkipostauksia läpi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kiitos ihana! Täällä mä nyt punastelen.
   Ihana kun tulit kommentoimaan ♥ Mä kävin kans kurkkii sun blogin ja linjoille jäin :)

   Poista
 4. kamalat kulmakarvat :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh, jos et tykkää. Kyllä mäkin niitä tykkäisin muuttaa, mutta nämä haituvat kun ei oikein muuksi muutu. Toivottavasti sulla on nätit :)

   Poista
  2. whaat? mitä vikaa noissa kulmissa muka on... mun mielestä noi on tosi kivat! taitaa anonyymillä itsellään olla jotkut hirveät röllipehkot. Oot tosi kaunis ja kivat meikit :) itsekkin olen MAC fani ollut jo kauan :D kyllä kannattaa panostaa hyviin meikkeihin mun mielestä :) ja noi macin tuotteet on tosi riittoisia :) ei tosiaan mene rahat hukkaan!

   Poista
  3. Voi kiitos ihanainen :)♥ Eihän kaikkia voi koskaan miellyttää ja tuo Ano ei vaan sitten tykännyt. On kyllä todella riittoisia nuo MACit! Paha vaan, kun nyt sit niitä haluaisi vaan lisää ja lisää ja lisää :D

   Poista
 5. Oot tosi kaunis Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihan punastelen täällä <3

   Poista
 6. Itse olen tykästynyt Kryolaniin M.A.Cin hintojen johdosta. Heillä on kaikki samat, mutta hinnat vain on paljon halvemmat. Heillä on tosin myös enemmän sävyjäkin, ja mm HD -linjasto.

  Suosittelen vahvasti kokeilemaan Kryolania - varsinkin, jos laatu on tärkeämpi, kuin merkki. (kryolan.com H. Kuokkasen peruukkiliike myy Kryolania Suomessa. Myös pari muutakin paikkaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole tuollaisesta merkista ikinä kuullutkaan :o Pitääkin tutustua vähän lähemmin. Kiitos paljon vinkistä :) ♥

   Poista
 7. Heissulivej! Upea look sulla.
  Mä ostin eilen ensimmäisen Macini: Mineralize foundation / loose de teint poudre. En siis todellakaan lähtenyt shoppailemaa sillä, että tulos olisi Mac, vaan etsin mineraali-irtopuuteria ja Sokoksesta ei löytynyt - Tai se vaalein on aina loppu tai ei löydy kuin paketeista. Siispä suunnistin keskelle Turkua.Ainoa toivoni oli enää Stockman. Kaivoin heti myyjän käteeni ja hän sanoi, että ainoat on Estee Lauderin kakku (mitä en etsinyt) ja Macillä taitaa olla, vinkkas myyjä mua Mac-pisteellä myyjän luo. Noooh!
  Tänään sitä on kokeiltu ja oon aivan myyty. Kiitos Mac!�� Mulla on iso kaksikerroksinen BHcosmeticsin 130 paletti. Siitä kun värit alkaa hupenee, ni varmasti kokeilen Macillä olevia maailman kuuluja upeita sävyjä. Mulla on myös vihreät silmät, joten käyn jalanjälkiäsi sin suhteen. Ihoni on taas atoppikko -osa normaalimpaa. Tököttimme ovat täysin erilaisia. Ja se vielä, että ikäni puolesta Lumenen Time Freeze on mulle täydellinen sarja.
  Se että puuteri maksoi 35.50€ ei ole maailman loppu. Mä varauduin vielä kalliimpaan.
  Kivaa kevään odotusta teille sielun siskot. Mac rules! ��

  VastaaPoista